Tag Archives: tecnologia

Oferta de feina: PHP, MySQL, GNU/Linux

Oferta de feina: PHP, MySQL, GNU/Linux

A l’Associació per a joves TEB estem buscant un tècnic informàtic amb el següent perfil:

  • Ganes d’aprendre
  • Experiència en desenvolupament web amb PHP i MySQL (no estem cercant un expert, però si algú amb una mica d’experiència en aquest camp)
  • Administració bàsica de servidors GNU/Linux
  • Experiència en resolució d’incidències en Windows XP

El que s’ofereix és:

  • Sou anual brut: 18.000€ aprox.
  • 37 hores setmanals
  • Molt bon ambient de treball
  • Contracte de 6 mesos amb possibilitat de passar a indefinit

Et pots inscriure a l’oferta a hacesfalta.org (comenta que has vist l’oferta en aquest blog).

Animeu-vos! Jo porto 3 anys aquí, i no s’hi està pas malament 🙂

LAECAP, Servei públic electrònic; defectuós per disseny

LAECAP, Servei públic electrònic; defectuós per disseny

El passat 30 de juny es va votar la Ley de Acceso Electrónico a las Administraciones Públicas. Aquesta llei representa una manca de respecte pels drets i llibertats dels ciutadans. La gent de Hispalinux han fet una nota molt interessant al respecte, comença així:

La ley de acceso electrónico a las Administraciones Públicas va a ser la futura constitución electrónica del Estado Español. La última versión, que ha sido votada en Comisión en el Senado el pasado dia 30 de junio, amenaza el equilibrio de poderes de nuestra democracia y crea las bases de un Ejecutivo mucho más poderoso de lo que ha sido en los últimos 25 años. Con la desinformación y falta de diálogo constructivo que les caracteriza, nuestros políticos están creando una estructura administrativa sobre bases tecnológicas que, con la apariencia de ofrecer nuevos derechos a los ciudadanos, carece de verdaderas garantías para los mismos y puede poner en cuestión otros muchos derechos que hoy tenemos. Hispalinux pone en guardia a la ciudadanía ante lo que por falta de controles reales podría llegar a ser un Estado de excepción.

Us recomano llegir la nota completa.

Actualització: El Senado rechaza que la Administración sólo use estándares abiertos

Segona actualització: Aprobada la Ley de Administración Electrónica

[Via torresburriel]

Features increïbles amb les noves GeForce

Features increïbles amb les noves GeForce

Ja han vist la llum la nova horda de targetes gràfiques, les GeForce serie 8000. Com a la serie anterior la primera targeta que sortirà a la venta son les de gamma alta i les restants ja aniran sortint suposadament l’any que ve (si fan el mateix que amb la serie 7000).

Encara que no es sigui fan d’aquestes coses és interessant veure el potencial que poden donar als nous motors gràfics. Llàstima que aquesta nova gamma de targetes, ja sigui de Nvidia com ATI, només es podrà apreciar el seu rendiment màxim amb els directX 10 i això implica haver de tenir el Windows Vista.

Captura del video on es demostra la potencia de la tecnologia de les particules en un recipient tancat
Captura del video on es demostra el potencial dels shader amb el DirectX 10 i les GeForce Read the rest of this entry

EVEREST Ultimate Edition 2006 v3.50

EVEREST Ultimate Edition 2006 v3.50

Ja ha arribat la nova versió de l’Everest, per a qui no el conegui és un programa que fa diagnòstics i bechmarking del PC. Antigament només la versió per a les empreses era de pagament però ara tothom paga… encara sort que hi ha una trial.

D’entre les coses més important hi ha el sensor de temperatura per a CPU, GPU, HD, MB i d’altres, i el benchmarking del hardware. Aquestes dues funcionalitats em van ajudar a detectar memòries falses KINGSTON que es traduïa amb penjades del sistema per culpa de la Placa Mare ASUS (o tens memòries amb xips idèntics o el sistema s’et penja com a màxim en 5 min.). També em va ajudar a fer un overclocking segur de la CPU del 5%.

Amb l’Everest vaig poder comprovar que la diferència de velocitat dels discs durs ATA i SATA és ínfima.

Crec que l’Everest és un dels programes que s’ha de tenir instal·lat des de el naixement d’un PC.

Preu de la PS3, Xbox 360 i Nintendo Revolution

Preu de la PS3, Xbox 360 i Nintendo Revolution

Seguint la pista d’un post publicat a nvnews acabo a arstechnica on publiquen una entrevista amb el vicepresident de Sony Computer Entertainment Europe, George Fornay. El més destacat d’aquesta entrevista és que revela el preu de venda de la PS3 a Europa i rondarà entre els 499 i 599 €. Una altra cosa són els costos de fabricació que això ja són estratègies empresarials i ara no hi entraré pas 🙂 També diu que el llançament serà simultani i al Novembre.

En l’article comparen els preus de les consoles de nova generació:

Font: Nvnews, Ars Technica

Benchmarking + Oblivion + Tweaking = 0_0

Benchmarking + Oblivion + Tweaking = 0_0

Les pitjors expectatives se’m van acomplint després d’haver llegit una comparativa de targetes gràfiques com a base l’Oblivion. En aquest benchmark ATI es reafirma en el liderat gràcies a les seves Radeon X1900 XT, XTX i Nvidia, després del temps que ha passat entre el llançament de la GeForce 7800 i les 7900, no han aconseguit superar a la competència.

Tal i com vaig dir en un altre post les noves Nvidia consumeixen menys electricitat, fan menys soroll i estan millor refrigerades. Però, d’altra banda, les Radeon permeten l’ús de l’HDR i AA simultani, cosa que les GeForce no poden. Així que la decisió de comprar-se una marca o l’altra és realment complicada.

Read the rest of this entry

Competencia tecnològica

Competencia tecnològica

La competència en els sectors tecnològics pot arribar a ser molt i molt dura. Tal i com vaig escriure fa un temps, Intel ha patit una severa caiguda a borsa per no complir espectatives i AMD va ser premiada amb un augment del seu valor.

Aquests moviments es deuen a que AMD ha passat de ser una empresa perseguidora a voler ser empresa lider, i ho esta aconseguint a base desenvolupar tecnologies com la de Dual Core i venent divisions poc rentables com la de memòries flash. Però Intel ha anunciat una nova gamma de processadors més eficients amb la qual vol recuperar la quota de mercat.

Però la competència entre AMD i Intel no és res si es compara amb els fabricants de GPU’s, ATI i Nvidia, que arriben als enfrontaments físics.

Read the rest of this entry

Features de les ATI X1000

Features de les ATI X1000

Tal i com vaig fer per les noves GeForce 7800 enumeraré les noves característiques que incorporen aquesta nova tongada de targetes ATI.

No se si per decisió estratègica empresarial o què, però les ATI van sortir molt més tard que les GeForce 7800, aquest retard ha fet possible la incorporació de tecnologies que prometen i donen un rendiment i una qualitat d’imatge superior a les targetes d’Nvidia. Ara fa falta veure si augmenta el suport que donaran els desenvolupadors de jocs a les ATI amb la reducció de penjades que això implicaria.

Read the rest of this entry

Paraisos fiscals

Paraisos fiscals

Paraíso fiscal

Donde no se aplican ningún tipo de investigaciones sobre la procedencia del dinero.

No m’estranya que els països amb aquesta denominació rebin grans quantitats de diner negre. On està la tradició d’amagar els diners sota el matalàs o sota una rajola? jejeje. Clar que l’impacte d’un paradís fiscal és fatal per un país, estat o succedani, afavoreixen i/o fomenten la creació d’aquests diners ja que no tributen.

Pot ser fantàstic evitar la tributació dels nostres diners, formar part del costat obscur, però diner negre +(més) paradís fiscal =>(implica) rics més rics i menor recaptació d’impostos. Si comptem que Espanya és un dels països que té més diner negre de tot el mon1 el qual no ha tributat, doncs com volem ser un país on s’inverteixi en R+D, tecnologia, infraestructures…? Realment em fa molta pena veure que a part de la corrupció política(petita però existent a tots els països) se li suma la creació de diner negre i una democràcia amb una base despòtica. Quins collons tenen les “persones” que criden Viva España.

Read the rest of this entry

Protocols i formats oberts

Protocols i formats oberts

Des de fa molts anys el programari lliure ha anat guanyant importància i força en tots els àmbits, i cada cop més gent és conscient de la seva importància i dels seus avantatges.

Juntament amb el programari lliure s’han anat desenvolupant formats i protocols oberts, utilitzats per a emmagatzemar i transferir dades respectivament. Tot i així no han assolit tanta força com el programari amb el que comparteixen filosofia, i això resulta preocupant.

Des de l’aparició d’Internet les persones tenen a l’abast una quantitat d’informació inimaginable temps ençà. I no només hi tenen accés sinó que l’utilitzen, la modifiquen, l’actualitzen i en generen de nova. Per treballar amb tota aquesta informació utilitzen eines que els hi faciliten la tasca, aquí és on entra el programari.

Un dels pilars de la filosofia que hi ha darrera del programari lliure és la llibertat d’elecció. Hom pot escollir entre les diferents alternatives, i si no n’hi ha cap que s’adeqüi a les seves necessitats pot modificar-ne una d’existent, o crear-ne una de nova.

Read the rest of this entry