Tag Archives: reflexions

Sense subministrament elèctric durant 48 hores

Sense subministrament elèctric durant 48 hores

Fa fa més de 48 hores que a casa no disposem de subministrament elèctric. Per sort ens hi hem pogut adaptar força bé. Els principals problemes són el menjar de la nevera/congelador i l’aigua calenta. A part d’això es pot fer vida “normal” gracies a les llanternes, frontals i espelmes que tenim.

Tot i que buscant per Internet podeu trobar molta informació aquí us deixo alguns enllaços a:

Aquest incident ha afectat a molta gent, especialment als comerços que han tingut pèrdues molt importants. Una apagada d’aquesta magnitud i durada resulta completament inacceptable. Només espero que aquesta nit quan arribi a casa ja disposem d’electricitat (creuem els dits!).

Actualització: Han estat un total de 56 hores sense subministrament elèctric. Encara hi ha bastants grups electrògens funcionant a les zones afectades i els operaris d’Endesa continuen treballant ben entrada la tercera nit.

Més aviat moviments normals que premotoris

Més aviat moviments normals que premotoris

Llegint el RSS de el país he notat com algo estrany al veure que les grans empreses de la construcció estan sortint de compres, no de simples compres per ser més fortes, sinó com una assegurança per aqui uns anys. Clar està que és una opinió personal però perquè deixen d’invertir en les respectives empreses i inverteixen en empreses d’energia (commodities, teòricament valors segurs)? per passar una mala època o perquè no troben millors inversions…

Hi ha dos exemples a l’estat espanyol, són Acciona amb la compra fins al 24.99% de Endesa i Sacyr amb la compra del 17% de Repsol.

Bé… segurament siguin moviments normals 🙂 i no hi hagi motiu d’alarma jejejeje. La gent despilfarra i a mi em falta la pasta xD

Bancs i caixes, reflexions i observacions

Bancs i caixes, reflexions i observacions

Aquest post fa referència a un de mesmarge que parlava de les comissions bancàries i a un de la casa que parlava de les compres en USD.

Doncs bé, mirant un extracte bancari em trobo que l’apunt següent a la subscripció a l’Everquest 2 (joc de rol online) diu: comissió per canvi x,xx € (un 1% de la subscripció). Resulta que ara em cobren per un servei que abans no em cobraven, no m’avisen que cobren per això, i per últim em resulta extremadament ofensiu que em cobrin dues vegades pel mateix concepte (marge entre la compra/venta de moneda i comissió per compra en moneda estrangera)

A part del cobrament de comissions em fot que a cada carta que m’envien no se’ls oblidi incloure la “p…” publicitat de les seves ofertes de “m….”.

Read the rest of this entry

Alternatives al diàleg

Alternatives al diàleg

En aquests dies de forta convulsió política, quan ja fa dies que es va deixar de vetar la mentida, i aquesta circula sense impediments per tot arreu, cal que reflexionem sobre les alternatives al diàleg quan es tracta de tancar un conflicte entre pobles com el que enfronta a Espanya i Euskadi.

Vagi per endavant que no em considero excessivament nacionalista. Simplement em situo a l’esquerra i, per tant, crec en un model federal per aquest país (Espanya), que sempre s’està mirant a si mateix pensant en què és i on cap ciutadà és incapaç de definir-se espanyol sense condicionar les seves conviccions polítiques.

Read the rest of this entry

Reflexions sobre els videojocs

Reflexions sobre els videojocs

Desde fa dos o tres anys que em vaig adonar que falta una cosa bastant important dins els jocs FPS és la nula existència del jugador per l’entorn. Tanmateix si s’intenta mirar als peus se sol veure algo tan meravellós com unes taques fosques que intenten simular una ombra patètica.

Ja va sent hora que el personatge deixi de ser una simple camara voladora amb una arma que es va desplaçant pel monitor per acabar sent un element més de l’escenari. Què és guanya amb això? doncs realisme i credibilitat. Potser penseu que és una parida inmensa, però en diversos jocs seria bastant útil saber a quina distància s’està de la paret o com tens col·locats els peus.

Read the rest of this entry

Programador o dissenyador

Programador o dissenyador

Des de fa un temps vinc observant l’oferta laboral en el camp del desenvolupament web i els diferents perfils que cerquen les empreses.

Curiosament la majoria d’empreses busquen un perfil mixt entre programador i dissenyador. ??s molt habitual trobar ofertes de feina amb uns requisits semblants a aquests: HTML, PHP, ASP, JavaScript, bases de dades, Photoshop, Flash, Dreamweaver, etc.

I jo em pregunto: Què punyetes té a veure la feina d’un programador amb la d’un dissenyador? Són perfils diferents que requereixen aptituds i coneixements diferents. Per què ho ajunten tot?

Difícilment trobarem una persona que reuneixi tots els requisits per ser un bon programador i un bon dissenyador, hauria de tenir aptituds personals que gairebé són contraposades.

Això no vol dir que un programador no pugui dissenyar una web senzilla. O que un dissenyador no pugui fer-se un petit script en JavaScript. Però d’aquí a creure que un programador pugui dissenyar una web en Flash ultra-fashion, o que un dissenyador desenvolupi un complex CMS en PHP i MySQL, hi ha un bon tros.

Llavors perquè les empreses cerquen aquest perfil mixt?

Constitució Europea

Constitució Europea

Avui s’ha signat la rubrica a la constitució europea, ara hi ha un termini de 2 anys per a que els parlaments de cada un dels 25 països ratifiquin el document o en facin un referèndum.

Un pas més per a que Europa sigui forta i gran, i també, un pas més per a què no tornin a passar uns altres 4 anys de donada de cul a Catalunya via Madrid. Una cosa se certament, hi ha més polítics competents a Europa (tirant cap al Nord) que a Espanya, així que quan abans cedeixin les competències polítiques a Brusel·les millor que millor.

Ara bé, proliferen les webs a negativa a la constitució europea que dona gust, unes amb un toc professional, o bé, amb un toc d’humor, la qual mereix la pitjor a les crítiques, és un tipus de web que vas llegint i vas dient no, no, NO i la tanques degut al mal humor que t’entra.

Després de llegir els documents em quedo amb un SI amb salvetats, algunes de les quals es recullen a redliberal. El document de la constitució, són 349 pàgines en un pdf de 800Kb més o menys, si voleu estar totalment informats llegiu-lo, suposo que amb una mica de força de voluntat es podria llegir…

Desplaçament sostenible

Desplaçament sostenible

Fa unes setmanes que vaig començar a tornar patinant de la universitat, agafo Diagonal i després Provença. Tot és carril bici però això no treu que hi hagi perills. Pedretes i brossa varia, aigua, xusma a pota i xusma en cotxe. La ruta són uns 7 km més o menys (calculat amb un regla sobre el monitor jajaja).

La qüestió per la qual escric el post és perquè avui m’he trobat massa xusma motoritzada, un dels quals era un conductor d’un camió que no ha tingut millor idea que pitar a una conductora que em deixava passar per un pas de vianants. I l’altre un taxista que quan anava a passar pel pas de vianants ha passat sense mirar qui venia, el que m’ha fet desviar la ruta i passar per davant d’un cotxe, el qual m’ha demanat perdó per estar al mig del pas. El problema no era estar al mig del pas sinó el brètol del taxista que s’ha fotut allà sense mirar i que casi m’estampo.

Si algú està interessat/da en patinar, pot aprendre o anar a passejar amb la gent de l’associació de patinadors de Barcelona. Munten cada divendres unes rutes per Barcelona i els dimarts fan classes gratuïtes per als que no s’aguanten drets.

Com a curiositat, pel carril bici de Provença només hi passen noies en bicicleta? 🙂

Màrqueting: La primera impressió

Màrqueting: La primera impressió

La primera impressió que dona una empresa és important. De fet és un element que pot ser decisiu alhora d’establir-hi relacions comercials. Donar una mala imatge pot representar perdre un client (si no pregunteu als experts en màrqueting). Aquí va una experiència personal:

Vaig rebre un correu d’una tenda d’informàtica que ofereix servei tècnic, venta de hardware, creació de pàgines web i altres serveis. Com que una de les tasques del meu lloc de treball és estar al dia en aquests temes vaig donar-li una ullada al seu lloc web.

Quina sorpresa quan em trobo amb això. Un web amb un disseny pèssim, mal estructurada, poc usable i tècnicament deficient. Feta amb Dreamweaver i Flash, amb un ús mínim de CSS e inaccessible. En definitiva, una feina d’aficionat.

La imatge que dona la seva web és poc professional. Però per acabar-ho d’espatllar no se’ls va acudir res més que posar les tarifes per descarregar en format Excel. Seria molt millor en PDF i amb una presentació més treballada.

És una llàstima, però per culpa de la primera impressió que m’he emportat mai sabré si aquesta gent treballen bé o no.