Tag Archives: recull

Una mica de tot III

Una mica de tot III

Aquests són alguns posts que m’han cridat l’atenció últimament:

Eines per comparar CMS i més

Eines per comparar CMS i més

Després de varis dies de silenci a paparra.net us portem un petit recull d’enllaços. Aquest cop sobre eines per a comparar diferents gestors de continguts i d’altres sistemes relacionats:

Fonts: blogoff, via blogpocket

A part d’això us deixem un parell d’enllaços de regal:

 • Eina per a comprovar la visualització d’un lloc web en multitud de navegadors i plataformes: Browsershots (Font: Criatura Creativa Studio, via Fresqui)
 • I un post de Logicola relacionat amb la Web Semàntica.

Lectures pendents

Lectures pendents

Últimament se m’acumulen força posts per llegir, o que m’agradaria llegir amb més calma. Els he anat guardant com a “clips” al meu compte de Bloglines amb la intenció de llegir-los més endavant. Però he pensat que podria ser interessant compartir aquestes lectures amb vosaltres:

A partir d’ara aniré guardant aquests enllaços al meu blog de Bloglines, així que si a algú li interessa s’hi pot subscriure.

Una mica de tot II

Una mica de tot II

Recull de coses que m’han cridat l’atenció aquests últims dies, sense res en comú:

Un recull sobre ecologisme i una comparativa de CPU's

Un recull sobre ecologisme i una comparativa de CPU's

El recull d’aquests dies l’enfoco a l’etern debat sobre les energies fòssils vs energies renovables. Val a dir que la situació de les energies renovables no es extremadament patètica, fins i tot poden ser una alternativa real al petroli si aquest s’esgotés. Hi ha un parell d’articles més sobre les energies renovables a l’estat espanyol, un gran augment de la inversió i el cost repercutit per a l’usuari. Per finalitzar us preparo un article que no té res a veure amb l’anterior, es una comparativa en jocs dels processadors AMD i Intel.

Read the rest of this entry

Un parell d'idees/negocis interessants

Un parell d'idees/negocis interessants

Presentacions Online: en Juanjo de más que código ens explica una idea que ell cataloga de Ideas que no nos llevan a nada, però que m’ha semblat força interessant. Planteja la creació d’un servei online per a crear i hostatjar presentacions, inspirat en certa manera en el sistema S5 de n’Eric Meyer. L’únic dubte que tinc és si realment hi ha mercat per a una proposta d’aquestes característiques.

Per altra banda en Mariano de Denken ??ber ens explica que és Yub (Yub: Redes Sociales y e-Commerce) i en què es diferencia d’altres xarxes del mateix tipus (Dooyoo, Ciao o Livra).

Fora de lloc: I un últim apunt que no podia deixar passar. Farà un parell de dies va sortir l’Opera 8, la última versió d’aquest magnífic navegador.

Situació d'AMD, IBM i els fons d'inversió

Situació d'AMD, IBM i els fons d'inversió

El recull d’aquest post tracta de la situació financera d’AMD i IBM i per altra banda, la mala rendibilitat dels fons d’inversió destinats als petits inversors.

 • AMD – AMD entra en pèrdues desprès d’un any on van guanyar 45 milions d’USD, les pèrdues de 17 milions no eren ni molt menys esperades i s’atribueixen al deteriorament de preus de les memòries Flash.
 • IBM – Els beneficis d’aquesta companyia han augmentat un 3% però menys de l’esperat degut a les menors vendes de serveis.
 • Fons d’inversió – El 56% dels fons d’inversió dirigits a petits inversors van tenir rendiment 0 o negatiu en termes reals. Si parlem en termes nominals, tal com volen els bancs i caixes, els fons d’inversió van tenir un rendiment de 0 a 3.4% i un 3.4% d’inflació. Si restem la inflació al rendiment nominal obtenim el rendiment real, i així sabrem si guanyem o perdem poder adquisitiu. Ara tots pensareu, a mi el banc o caixa em dona menys del 3.4% en el compte corrent, doncs be, poques vegades es veurà un compte corrent que dongui rendiment positiu. Així que eviteu tenir grans quanitats de diner en compte corrent i desplaceu-la a fons d’inversió o d’altres productes financers on hi hagi més posibilitat d’obtenir rendiments positius.

De la televisió actual a l'Opera

De la televisió actual a l'Opera

El recull d’aquest post tracta de la situació actual de la TDT, de les television de pantalla plana, i de la qualitat de la televisió analògica, tot això per una banda i per l’altra, ha sortit la nova beta del browser Opera, i ja en duen 3.

 • La televisió actual – Interessant artícle sobre la deixadesa de la TDT i la continuitat de la televisió de baixa qualitat. Fa esment a una revolució de la societat espanyola amb la renovació de la vuitena part dels televisors de l’estat per uns de pantalla plana. L’últim punt important és la pèrdua d’audiència dels canals estàndars (TVE1, Tele5 i A3) per canals com digital +, imagenio i altres emisores multicanals i sessions de películes en DVD. S’ha vist que la societat espanyola comença a tenir força per poder canviar els continguts de la televisió actual i millorar-ne el contingut i evitar ser una societat garrula.

 • Opera beta 3 – Han tret la nova beta del browser Opera on la gran novetat és la incorporació nativament d’un visualitzador SVG. També han arreglat segons quines tares que s’arrosegaven de les versions anteriors del navegador com el padding al scrollbar dins un textarea, o també, les imatges de background en el body que havien desaparegut de forma misteriosa. No sé perquè però cada vegada més m’agrada aquest navegador, ja interpreta bé les webs amb javascript i altres caques i s’està convertint en un browser que interpreta correctament tant les webs ben fetes com les mal fetes.

  Si encara sou dels que navegueu per internet amb Internet Explorer, la gent d’Opera ha fet una comparativa dels dos navegadors i, francament, quedar-se amb Internet Explorer no és gaire bo. Clar que quan surti el nou Explorer, el mercat dels browsers trontollarà, però Opera té millors utilitats que el futur Explorer 🙂

L'energia nuclear i renda per càpita

L'energia nuclear i renda per càpita

Fa temps ja vaig escriure sobre l’energia nuclear, on deia que l’energia nuclear és bona. Continuo afirmant-ho i ara hi ha un petit article que també ho afirma. L’altre article tracta de l’apropament de l’estat espanyol a la renda mitja europea.

No arribo a entendre perquè els ecologistes formen aquests percals quan les centrals de carbó i petroli destrueixen el medi ambient de forma més fulminant, sinó mireu les noticies més importants de cada setmana i segur que hi haurà un desastre natural com a conseqüència de l’efecte hivernacle. Doncs bé, una central nuclear no emet cap dels gasos d’efecte hivernacle, així que no provoca pluja àcida, ni huracans…

També vaig dir en l’article anterior que els futurs augments de consum energètic és poden solventar via energies renovables, però si el senyor Zapatero vol tancar les centrals nuclears ja podem dir adéu als nostres boscos. Perquè no crec que sigui tan ingenu com per suplantar l’energia nuclear per energies renovables, si fóssim un estat amb una renda per càpita alta es podria fer, però no és el cas.

Read the rest of this entry

Anàlisi de la banca on-line i les telecomunicacions

Anàlisi de la banca on-line i les telecomunicacions

[Via noticias frescas] he trobat diverses noticies sobre les telecomunicacions i la banca online que m’han cridat l’atenció. Començaré per la més extensa:

 • Anàlisi de 55 característiques i prestacions de 15 bancs On-lineLa banca en Internet es tan segura como la tradicional pero es menos online de lo que debiera. L’informe es basa en dos punts bàsics:
  • Anàlisi per variables – Procés d’alta, Operacions, Productes y Serveis, Contacte, ajuda i atenció al client, On-line, Accessibilitat, Informació i Seguretat
  • Anàlisi per bancs – eBankinter, Patagon, BBVA, Uno-e, iBanesto, Caixa Galicia, ActivoBank, BSCH, Bancaja, ING Direct, Caixa Catalunya, Deutsche Bank, Banco Popular, La Caixa, Caja Madrid

Read the rest of this entry