Tag Archives: R+D

Yahoo! Pipes: un exemple

Yahoo! Pipes: un exemple

Fa uns dies Yahoo! va presentar el seu nou servei Pipes. S’ha parlat molt d’aquest servei, però fins avui no l’havia provat perquè no se m’havia acudit res que em fos d’utilitat real.

Per motius laborals estic subscrit als anuncis de seguretat que ofereix Secunia, però la veritat és que actualment només m’interessen els que són de Debian o Ubuntu. Així doncs he creat un Pipe que em filtra els anuncis de Secunia:

Secunia: Debian and Ubuntu (feed)

Experimentant en la UPF

Experimentant en la UPF

He fet un experiment per provar la reacció que tindria un alumne de la UPF al no tenir Internet Explorer a l’escriptori. Són 2 ordinadors de sobretaula, pentium IV i monitors de 17”, amb windows 2000 + Novell. Tot usuari que entra en aquests PC’s té drets d’administrador (encara no em crec s’atreveixen a asumir aquest risc), i això m’ha permès passar bones estones desinstal·lant i instal·lant programari divers. Poca feina? mmm si… He desinstal·lat l’Internet Explorer i Outlook, deixant-los un accès directe al Mozilla a l’escriptori que sobre a l’inicar sessió automàticament.

La llàstima dels ordinadors “públics” és que no solen tenir programari lliure o decent, tal que m’he dedicat els primers minuts a posar-los a punt, és que de vegades costa canviar de programari. El primer pas és instal·lar l’Opera i configurar el proxy, o en el seu defecte, Firefox (m’he trobat que en alguns ja estava instal·lat). Després falta un client de msn, en l’antiguitat instal·lava el Gaim però sento dir que ara poso el msn messenger (beta), degut a les crujides constants del Gaim.

Read the rest of this entry

Previsió de la publicació d'un post

Previsió de la publicació d'un post

Durant aquest quadrimestre he estat estudiant Mètodes de Previsió. Em va donar la idea de fer una utilitat per la web tal que pogués preveure la publicació del següent post. El tema està que l’estudi va donar com a resultat Yt = ut.

La primera fase de l’estudi era treure una serie que pogués ser analitzada, la segona analitzar-la i extreure el model que l’ha creat, la tercera era comprovar la validesa del model i per últim obtenir la previsió amb el menor error possible.

El primer problema va ser en com extreure una sèrie tal que pogues ser analitzada, la solució estava en trobar els temps entre els moments de publicació, on la gràfica resultant és aquesta. El segon problema era analitzar-la, el resultat de l’anàlisi va ser un soroll blanc, camí aleatori, o com més mundanament , una sèrie totalment aleatoria i per tant no es pot preveure amb fiabilitat. ??s a dir una serie on només hi ha la variable ut.

Read the rest of this entry

Parc de Recerca Biomèdica

Parc de Recerca Biomèdica

Encara no tinc un perquè a l’afició de veure com es creen nous centres R+D, deu ser que és gratificant veure com hi ha algun tipus d’esforç per no arribar a ser el cul d’Europa. Aquesta vegada de mans de la UPF, la meva ex-universitat, conjuntament amb l’Ajuntament i Generalitat s’ha creat la fundació PRBB que entrarà en funcionament al 2005. L’edifici serà de l’estil Nexus I, II i III i estarà situat al costat de la UPF de la ronda litoral, on es fa Biologia.

El centre tindrà 6 àrees d’investigació: Biologia computacional, Regulació genòmica, Desenvolupament biològic i cel·lular, Patologies físiques i farmacologia, Genètica humana i biologia evolutiva, i per acabar, Epidemiologia i salut publica.

Read the rest of this entry

Foment a la investigació

Foment a la investigació

Una de les vies que utilitza la UE per fomentar el desenvolupament tecnològic són els programes Marco, amb l’objectiu de contribuir a la creació d’un Espai Europeu d’Investigació i Innovació. Els programes són projectes comunitaris que requereixen la participació de 2 o més països, com per exemple la xarxa d’xcel·lència europea Nano2Life on Barcelona acull un dels 24 centres europeus d’investigació que el formen.

La qüestió esta en que la Comissió Europea augmentarà el pressupost fins a 40.000 milions d’euros (actualment 17.500) per al proper programa Marco que avarca el 2007 fins al 2010. Aquesta decisió s’ha vist afectada per l’actual situació econòmica i els creixents costos d’investigació que han fet que les nostres indústries perdessin competitivitat.

Amb aquest augment pressupostari es pretén produir un efecte multiplicador per a la inversió privada en innovació. Fins i tot s’ha parlat de crear una AEI que aprofiti les sinergies en aquest camp.

MathML 2.0

MathML 2.0

Què és MathML?

MathML is an XML application for describing mathematical notation and capturing both its structure and content. The goal of MathML is to enable mathematics to be served, received, and processed on the World Wide Web, just as HTML has enabled this functionality for text.

Read the rest of this entry

Un altre tipus de blogrolling

Un altre tipus de blogrolling

Per als que no conegueu el terme blogrolling vol dir un llistat de direccions de weblogs (normalment feta per un webblogger). És a dir, una llista d’enllaços. En podeu veure un a Korochi (al menú de la dreta, sota el títol de “La lista sábana”).

Per als que no conegueu el terme weblog, a la secció Les paparres n’hi ha una definició.

Doncs bé, normalment els blogrollings són un llistat d’enllaços a altres weblogs. Se m’ha acudit la idea de canviar aquests enllaços pels enllaços directes als seus feeds.

Per fer-ho d’una manera f? cil i autom? tica, he aprofitat el fitxer amb la llista de feeds escrit en XML que genera el FeedReader (el lector de feeds que utilitzo) per publicar aquesta llista.

Read the rest of this entry

SVG: el futur dels gràfics pel web?

SVG: el futur dels gràfics pel web?

Al setembre de 2001 el W3C va presentar la recomanació del SVG 1.0, un nou llenguatge per a la creació de gràfics vectorials. Podeu veure’n varis exemples a les seves especificacions.

S’ha de destacar que els navegadors actuals no suporten el SVG de forma nativa. Podeu trobar varis visualitzadors i editors a la seva pàgina oficial.

Aquest llenguatge permet crear gràfics vectorials complexos, amb gradients, filtres màscares, etc. que ocupen molt menys que un JPG, GIF o PNG.

Serà aquest el nou format per als gràfics del web? Encara està per veure. El que si que està clar és que fins que les noves distribucions dels navegadors no suportin el SVG i apareguin al mercat editors per aquest llenguatge, no se’n generalitzarà l’ús.