Tag Archives: politica

Campanya electoral

Campanya electoral

Avui he vist un autobus amb propaganda electoral del PSC que deia:

SI TU NO VAS
ELLOS VUELVEN

Trobo que resumeix molt bé el missatge que estan donant la majoria de partits als ciutadans, i que jo interpreto així:

Nosaltres som uns impresentables, però ells són pitjors.

Sense comentaris…

Campanya electoral

Campanya electoral

Em fa gracia sentir les promeses electorals, arriben a ser tan superficials i banals que fan fàstic. Ja no es cosa d’un sol pseudopartit polític sinó de tots cosa que ja es ofensiu per la intel•ligència d’aquest Estat.

Primer començaré pel partit polític que ara és d’esquerres però ha governat com si fos de centre, el PSOE. Diuen que retornaran 400 € via IRPF si guanyen, és a dir, el vot de cada persona val 400 €, o bé, ens volen subornar de la forma més descarada possible i directe possible. Ja no reducció d’impostos que costa de veure quan s’estalvia cada persona, no no… ara ja ho diuen directament.

Ara amb el pseudo partit, el partit de dretes que ara s’ha fet més de dretes, llàstima que és políticament incorrecte dir que son feixistes però cadascú que entengui el que vulgui. Promet la plena ocupació, ei jo també ho prometo i tinc la solució perfecte al problema de l’atur. Els empresaris volen ma d’obra, i la ma d’obra vol un treball digne. Com que la dignitat no m’importa anem a flexibilitzar la contractació de ma d’obra i fer-la més precària del que està ara. Amb això he explicat, més o menys, la vaga general que hi va haver en l’època que governava aquest pseudo partit, “el decretazo” en deien.

També s’ha de felicitar a aquest partit del gran fitxatge del Sr. Pizarro, bons contactes empresarials, bons amiguismes, que més és pot demanar? i després volen anular llistes de partits polítics i el més perillós per a tot que se senti espanyol és el PP.

De vegades em pregunto que seria de l’estat espanyol si hi haguessin 3 partits majoritaris, un d’esquerres, un de centre i un de dretes. No crec que mai arribi a aquest moment, cap partit és cap d’aquestes opcions purament…

LAECAP, Servei públic electrònic; defectuós per disseny

LAECAP, Servei públic electrònic; defectuós per disseny

El passat 30 de juny es va votar la Ley de Acceso Electrónico a las Administraciones Públicas. Aquesta llei representa una manca de respecte pels drets i llibertats dels ciutadans. La gent de Hispalinux han fet una nota molt interessant al respecte, comença així:

La ley de acceso electrónico a las Administraciones Públicas va a ser la futura constitución electrónica del Estado Español. La última versión, que ha sido votada en Comisión en el Senado el pasado dia 30 de junio, amenaza el equilibrio de poderes de nuestra democracia y crea las bases de un Ejecutivo mucho más poderoso de lo que ha sido en los últimos 25 años. Con la desinformación y falta de diálogo constructivo que les caracteriza, nuestros políticos están creando una estructura administrativa sobre bases tecnológicas que, con la apariencia de ofrecer nuevos derechos a los ciudadanos, carece de verdaderas garantías para los mismos y puede poner en cuestión otros muchos derechos que hoy tenemos. Hispalinux pone en guardia a la ciudadanía ante lo que por falta de controles reales podría llegar a ser un Estado de excepción.

Us recomano llegir la nota completa.

Actualització: El Senado rechaza que la Administración sólo use estándares abiertos

Segona actualització: Aprobada la Ley de Administración Electrónica

[Via torresburriel]

Augment de salaris?

Augment de salaris?

Un augment de salari implica guanyar més diners? Doncs bé, de vegades si i de vegades no, i per una d’aquelles casualitats estranyes a l’estat espanyol no és així. La resposta és fàcil, si t’augmenten el salari un 3% i la inflació ha estat del 3.5% el teu salari real ha disminuït un 0.5%.

Per fi he trobat en un article de l’Expansión que parla i corrobora el que pensava des de els meus temps universitaris. Segons l’article el poder adquisitiu ve a ser quasi el mateix que al 1997 i el salari mig porta reduint-se durant 8 trimestres consecutius i segons un estudi d’Adecco continuarà baixant uns quants trimestres més.

Mmm… l’estat espanyol porta creixent en termes de PIB durant molt de temps a un ritme molt fort ejem…. Potser no s’ha estat tan malament com als nostres estats veïns d’Europa però tampoc estem tan bé com alguns ens volen fer creure.

També s’ha de tenir en compte que les dades són una mitja de tots els treballadors i hi afecta la mà d’obra immigrant, sovint amb contractes laborals i convenis pitjors.

Santander i la seva política de comissions 0

Santander i la seva política de comissions 0

Després de les desil·lusions que m’ha donat Caixa Catalunya amb el tema comissions vaig investigar que era això de les comissions 0 del grup santander. Val a dir que m’esperava molt més però tot i així és infinitament millor que Caixa Catalunya.

Segons les bases notarials de la oferta t’estalvies pagar totes les comissions de servei, segons ells:

  1. Manteniment de compte i llibreta d’estalvi
  2. Administració de compte i llibreta d’estalvi
  3. Emisió i renovació de targeta de dèbit estàndard, excloent les targetes UNICA y Europe Assistance, o qualsevol altra que dugui associada la prestació de serveis prestats per tercers
  4. Retirada d’efectiu i consultes a caixers Santader sense límit
  5. Tranferències, girs i ordres de pagament en € a països de la Unió Europea (fins 50.000 €)
  6. Emisió i negociació de xecs nacionals: comissió per ingrés de xecs (mateixa o altra entitat i mateixa o altra plaça) i la seva emissió

I les condicions per a beneficiar-se de la oferta és tenir la nòmina domiciliada en aquest banc, tenir un préstec o crèdit amb finalitat de compra de pis, tenir un pla de pensions, cotitulars on el titular compleixi alguna de les anteriors.

Read the rest of this entry

Alternatives al diàleg

Alternatives al diàleg

En aquests dies de forta convulsió política, quan ja fa dies que es va deixar de vetar la mentida, i aquesta circula sense impediments per tot arreu, cal que reflexionem sobre les alternatives al diàleg quan es tracta de tancar un conflicte entre pobles com el que enfronta a Espanya i Euskadi.

Vagi per endavant que no em considero excessivament nacionalista. Simplement em situo a l’esquerra i, per tant, crec en un model federal per aquest país (Espanya), que sempre s’està mirant a si mateix pensant en què és i on cap ciutadà és incapaç de definir-se espanyol sense condicionar les seves conviccions polítiques.

Read the rest of this entry

Partida pressupostaria d'R+D+I de l'estat espanyol

Partida pressupostaria d'R+D+I de l'estat espanyol

Se sap que l’estat espanyol pateix una greu deficiència d’inversió en R+D i tot just ara es fan esforços reals per pal·liar el problema. El pressupost total per a R+D per al 2006 és de 6.510,81 milions d’euros, dels quals 1.683,89 milions són per a investigació militar. Es a dir, es destina un 25,9% del pressupost total per a investigació militar.

Durant el govern del PP el percentatge de pressupost que es destinava a R+D militar va elevar-se des de el 23,4% (1995) fins 53,9% (1999) i finalment es va reduir fins al 30%. Va haver un periode on la partida pressupostaria d’investigació militar es va mantenir quasi bé invariable (al voltant de 1.350 milions) mentre que la partida per altres àrees no parava d’augmentar. Però durant el govern del PP els augments en R+D eren de l’11,5%, i el del primer any de govern socialista és del 23,6%, només fa falta que segueixi aquesta tendència per arribar a nivells europeus.

Read the rest of this entry

Paraisos fiscals

Paraisos fiscals

Paraíso fiscal

Donde no se aplican ningún tipo de investigaciones sobre la procedencia del dinero.

No m’estranya que els països amb aquesta denominació rebin grans quantitats de diner negre. On està la tradició d’amagar els diners sota el matalàs o sota una rajola? jejeje. Clar que l’impacte d’un paradís fiscal és fatal per un país, estat o succedani, afavoreixen i/o fomenten la creació d’aquests diners ja que no tributen.

Pot ser fantàstic evitar la tributació dels nostres diners, formar part del costat obscur, però diner negre +(més) paradís fiscal =>(implica) rics més rics i menor recaptació d’impostos. Si comptem que Espanya és un dels països que té més diner negre de tot el mon1 el qual no ha tributat, doncs com volem ser un país on s’inverteixi en R+D, tecnologia, infraestructures…? Realment em fa molta pena veure que a part de la corrupció política(petita però existent a tots els països) se li suma la creació de diner negre i una democràcia amb una base despòtica. Quins collons tenen les “persones” que criden Viva España.

Read the rest of this entry

Gamesa, la rentabilitat d'una empresa verda

Gamesa, la rentabilitat d'una empresa verda

En la meva època d’universitari pompeià uns companys de classe van fer un treball sobre Gamesa, una empresa constructora d’aerogeneradors, la van pintar molt bé però en aquells temps estava més pendent de les birres i les mosses que de les empreses, però desde fa un any que m’ha començat a cridar l’atenció per el seu creixement.

L’empresa fabrica/construeix els aerogeneradors pels diferents parcs eòlics que hi ha pel món. Dels contractes signats més importants n’hi ha de la Xina, Portugal, Itàlia, França, Alemanya generant un creixement dels beneficis de Gamesa de 236%.

Encara que no estic molt conforme amb l’energia eòlica, m’alegra veure com una empresa europea/espanyola creix i es consolida en un mercat ple d’interèssos polítics i marrons amb les petroleres. Amb tot el que he dit haurieu de pensar que invertir en Gamesa és triunfar, però ha estat una desil·lusió veure que el seu preu en borsa és inestable i tendeix a la baixa, tot i que és la segona empresa de fabricació d’aerogeneradors més forta del món. Però segons els principals brokers dels bancs majoritariament recomanen comprar.

Read the rest of this entry

La trivialització de la Constitució espanyola

La trivialització de la Constitució espanyola

Estem sentint aquests dies de boca del PP i del PSOE que el Pla Ibarretxe és anticonstitucional. I és que clar, la Constitució només els hi és útil per aconseguir els seus objectius de partit, però també se la salten per aconseguir-los.

Read the rest of this entry