Tag Archives: nvidia

Features increïbles amb les noves GeForce

Features increïbles amb les noves GeForce

Ja han vist la llum la nova horda de targetes gràfiques, les GeForce serie 8000. Com a la serie anterior la primera targeta que sortirà a la venta son les de gamma alta i les restants ja aniran sortint suposadament l’any que ve (si fan el mateix que amb la serie 7000).

Encara que no es sigui fan d’aquestes coses és interessant veure el potencial que poden donar als nous motors gràfics. Llàstima que aquesta nova gamma de targetes, ja sigui de Nvidia com ATI, només es podrà apreciar el seu rendiment màxim amb els directX 10 i això implica haver de tenir el Windows Vista.

Captura del video on es demostra la potencia de la tecnologia de les particules en un recipient tancat
Captura del video on es demostra el potencial dels shader amb el DirectX 10 i les GeForce Read the rest of this entry

Benchmarking + Oblivion + Tweaking = 0_0

Benchmarking + Oblivion + Tweaking = 0_0

Les pitjors expectatives se’m van acomplint després d’haver llegit una comparativa de targetes gràfiques com a base l’Oblivion. En aquest benchmark ATI es reafirma en el liderat gràcies a les seves Radeon X1900 XT, XTX i Nvidia, després del temps que ha passat entre el llançament de la GeForce 7800 i les 7900, no han aconseguit superar a la competència.

Tal i com vaig dir en un altre post les noves Nvidia consumeixen menys electricitat, fan menys soroll i estan millor refrigerades. Però, d’altra banda, les Radeon permeten l’ús de l’HDR i AA simultani, cosa que les GeForce no poden. Així que la decisió de comprar-se una marca o l’altra és realment complicada.

Read the rest of this entry

GeForce 7900 GTX

GeForce 7900 GTX

Nvidia ha aprofitat el CeBIT per presenta les GeForce 7600 i 7900. En aquest post em centraré en la GeForce 7900 GTX, aquesta vegada més que una bèstia gràfica és un mastodont, mireu la foto jejeje.

Targeta gràfica de Nvidia, GeForce 7900 GTX

Com era de preveure Nvidia ha respost a la ATI X1900 XTX i pel poc que se sap ha aconseguit arravatar-li el liderat. Anem a veure si ho ha aconseguit amb qualitat o a base de trapis.

Read the rest of this entry

Competencia tecnològica

Competencia tecnològica

La competència en els sectors tecnològics pot arribar a ser molt i molt dura. Tal i com vaig escriure fa un temps, Intel ha patit una severa caiguda a borsa per no complir espectatives i AMD va ser premiada amb un augment del seu valor.

Aquests moviments es deuen a que AMD ha passat de ser una empresa perseguidora a voler ser empresa lider, i ho esta aconseguint a base desenvolupar tecnologies com la de Dual Core i venent divisions poc rentables com la de memòries flash. Però Intel ha anunciat una nova gamma de processadors més eficients amb la qual vol recuperar la quota de mercat.

Però la competència entre AMD i Intel no és res si es compara amb els fabricants de GPU’s, ATI i Nvidia, que arriben als enfrontaments físics.

Read the rest of this entry

Requeriments de the Elder Scrolls: Oblivion

Requeriments de the Elder Scrolls: Oblivion

Per fi han publicat els requeriments mínims i recomanats de l’Oblivion, veureu que no es queden curts jejeje.

Requeriments recomanats:

 • 3 GHz Intel Pentium 4 o equivalent.
 • 1 GB RAM
 • ATI X800 series, NVIDIA GeForce 6800 series, o millor.

Requeriments mínims:

 • Windows XP
 • 512 MB RAM
 • 2 GHz Intel Pentium 4 o equivalent
 • Targeta gràfica de 128 MB Direct3D o compatible
 • DirectX 9.0c
 • 8x DVD-ROM
 • 4.6 GB d’espai al disc dur
 • Targeta de so compatible amb DirectX 8.1
 • Rata i teclat

Font: Web oficial

Entrevista a la gent de Futuremark (3DMark)

Entrevista a la gent de Futuremark (3DMark)

He trobat via nvnews una entrevista de PC Impact a la gent de Futuremark, productors de Benchmarks com 3DMark 05 i 06. Els entrevistats són el director de vendes i marqueting Tero Sarkkinen i el desenvolupador Nicklas Renqvist els quals responen a preguntes molt interessants.

A l’entrevista parlen sobre l’ús del HDR i del SM3.0, també parlen sobre les optimitzacions d’aquest benchmark al dual core i HT. Una de les preguntes fa referència al llençament de drivers específics per tal de donar puntuacions més altes i responen d’aquesta manera.

Read the rest of this entry

Alguna cosa més sobre la nova ATI X1900 XTX

Alguna cosa més sobre la nova ATI X1900 XTX

A través de Nvnews trobo un parell links a articles on testegen la targeta més potent del mercat i la comparen amb les seves semblants.

Destaco els resultats del 3DMark 06 (1|2) ja que forcen l’ús dels SM 3 i HDR, no són res més que les noves funcionalitats de les targetes. La classificació resultant dels tests és la següent:

 1. Radeon X1900 XTX (4627)
 2. GeForce 7800 GTX 512 (4542)
 3. Radeon X1900 XT (4455*)
 4. GeForce 7800 GTX 256 (3817)
 5. Radeon X1800 XT (3672)
 6. Radeon X1800 XL (3057)

Read the rest of this entry

Noves bèsties gràfiques

Noves bèsties gràfiques

Per si no teniem prou amb els últims monstres d’ATI, ara apareixen les primeres noticies sobre una gama superior. Així que ATI té dues games de targetes més potents que la seva competidora NVIDIA. Les noves targetes són les ATI X1900 (nom provisional).

A HEXUS.net fan una comparativa de totes les targetes més potents (amb i sense SLI o Crossfire), comparen rendiment i preus, on evidentment surten com a guanyadores les ATI amb uns resultats i preus que fan por.

En l’artícle parlen també de les novetats de la X1900 i de la posible aparició d’una GeForce 7900 per tal de competir amb aquesta bèstia, però això ja són rumors.

Features de les ATI X1000

Features de les ATI X1000

Tal i com vaig fer per les noves GeForce 7800 enumeraré les noves característiques que incorporen aquesta nova tongada de targetes ATI.

No se si per decisió estratègica empresarial o què, però les ATI van sortir molt més tard que les GeForce 7800, aquest retard ha fet possible la incorporació de tecnologies que prometen i donen un rendiment i una qualitat d’imatge superior a les targetes d’Nvidia. Ara fa falta veure si augmenta el suport que donaran els desenvolupadors de jocs a les ATI amb la reducció de penjades que això implicaria.

Read the rest of this entry

La nova generació de GPU's, Nvidia GeForce 7800 GTX

La nova generació de GPU's, Nvidia GeForce 7800 GTX

Han sortit les primeres anàlisis sobre aquest nou GPU. Segons aquestes anàlisis, la GeForce 7800 GTX vindria a ser un substitut de la GeForce 6800 Ultra. Amb això no dic que tinguin les mateixes prestacions ni molt menys, a part de rendir més, inclou noves tecnologies que fan del monitor una simulació de l’ull humà.

Aquestes tecnologies són:

 • CineFX 4.0 Subsurface Scattering – Ve a ser l’efecte d’envermelliment de la ma quan se li posa una llanterna darrera.
 • HDR – Simulació de l’ull humà, els colors clars es mengen els foscos.
 • Intellisample 4.0 Transparency supersampling – ??s un nou mètoe d’AA.
 • CineFX 4.0 Shader Model 3.0 – Fer d’un pla una superfície rugosa amb l’aplicació d’una textura volumètrica.
 • Radiosity – Els rajos de llum reboten en els objectes per tal de contribuir en el color final d’un objecte proper.

Read the rest of this entry