Tag Archives: mysql

Eines per al desenvolupament web en LAMP

Eines per al desenvolupament web en LAMP

Aquest és un recull de les diferents eines que utilitzo actualment per al desenvolupament web  en LAMP, en una estació de treball Windows. La majoria són de codi obert i gratuïtes.

Com a navegador Firefox, per descomptat, amb els següents complements:

Com a IDE, Eclipse, amb els següents plugins:

 • PHPEclipse: Per a treballar amb PHP amb Eclipse. Si no et convenç pots provar el PDT com a alternativa.
 • JSEclipse: Per treballar amb JS. Aquest plugin l’ha comprat Adobe, i ara és de pagament. Podeu descarregar-ne una versió anterior i gratuïta.

Per treballar amb el MySQL:

 • MySQL GIU Tools: Eines gràfiques per a gestionar un servidor MySQL
 • MySQL Workbench: Eina visual per a dissenyar bases de dades
 • Navicat (de pagament): Client gràfic per a MySQL amb multitud de funcionalitats

Com a servidor local MoWeS Portable (instal·lació de Apache, MySQL, PHP i d’altres de manera senzilla).

Editors de codi:

 • TopStyle (de pagament): Editor de CSS i HTML. El millor editor de CSS que he trobat fins al moment. Les noves versions les podeu trobar al web de l’autor.
 • Notepad++: Un substitut molt potent per al Notepad

Altres eines:

Un parell de "tips" per a MySQL i PHP

Un parell de "tips" per a MySQL i PHP

Per a MySQL: INSERT ON DUPLICATE KEY UPDATE

Molt útil per a substituir el típic “si existeix fer update, sinó insert” o per a mantenir contadors.
Veure la documentació oficial: INSERT … ON DUPLICATE KEY UPDATE Syntax


I per a PHP, validar i filtrar dades de fonts insegures: Data filtering
Atenció a la nota:

The filter extension is enabled by default as of PHP 5.2.0. Before this time an experimental PECL extension was used, however, the PECL version is no longer recommended or updated.

Una llàstima si el vostre entorn no disposa d’aquesta extensió, ja que presenta unes funcionalitats molt interessants (només cal veure els filtres que porta incorporats).

Oferta de feina: PHP, MySQL, GNU/Linux

Oferta de feina: PHP, MySQL, GNU/Linux

A l’Associació per a joves TEB estem buscant un tècnic informàtic amb el següent perfil:

 • Ganes d’aprendre
 • Experiència en desenvolupament web amb PHP i MySQL (no estem cercant un expert, però si algú amb una mica d’experiència en aquest camp)
 • Administració bàsica de servidors GNU/Linux
 • Experiència en resolució d’incidències en Windows XP

El que s’ofereix és:

 • Sou anual brut: 18.000€ aprox.
 • 37 hores setmanals
 • Molt bon ambient de treball
 • Contracte de 6 mesos amb possibilitat de passar a indefinit

Et pots inscriure a l’oferta a hacesfalta.org (comenta que has vist l’oferta en aquest blog).

Animeu-vos! Jo porto 3 anys aquí, i no s’hi està pas malament 🙂

Quick Lookup: documentació a un click

Quick Lookup: documentació a un click

Quick Lookup: Cerca a la documentació de PHP, MySQL, JavaScript i CSS des d’un mateix lloc, de manera senzilla i ràpida. Grandissima troballa gràcies a blogpocket.

I seguint la font original també descobreixo devboi, una extensió per Firefox que també té molt bona pinta.

Programador o dissenyador

Programador o dissenyador

Des de fa un temps vinc observant l’oferta laboral en el camp del desenvolupament web i els diferents perfils que cerquen les empreses.

Curiosament la majoria d’empreses busquen un perfil mixt entre programador i dissenyador. ??s molt habitual trobar ofertes de feina amb uns requisits semblants a aquests: HTML, PHP, ASP, JavaScript, bases de dades, Photoshop, Flash, Dreamweaver, etc.

I jo em pregunto: Què punyetes té a veure la feina d’un programador amb la d’un dissenyador? Són perfils diferents que requereixen aptituds i coneixements diferents. Per què ho ajunten tot?

Difícilment trobarem una persona que reuneixi tots els requisits per ser un bon programador i un bon dissenyador, hauria de tenir aptituds personals que gairebé són contraposades.

Això no vol dir que un programador no pugui dissenyar una web senzilla. O que un dissenyador no pugui fer-se un petit script en JavaScript. Però d’aquí a creure que un programador pugui dissenyar una web en Flash ultra-fashion, o que un dissenyador desenvolupi un complex CMS en PHP i MySQL, hi ha un bon tros.

Llavors perquè les empreses cerquen aquest perfil mixt?

DBDesigner 4 en acció

DBDesigner 4 en acció

En faemino ens fa un ràpid però complet repàs de les característiques de DBDesigner 4, un programa orientat al disseny de bases de dades. Us recomano la lectura del post a com d’introducció al programa.

DBDesigner 4 m’ha semblat molt interessant, ideal per a dissenyar les bases de dades d’aplicacions web ja que està plenament orientat a MySQL (tot i que suporta altres SGBD‘s).

Entre algunes de les característiques que m’han cridat més l’atenció es troben l’enginyeria inversa, la possibilitat de desar el model de dades en format gràfic i el generador de documentació en HTML.

Read the rest of this entry

Buscar y Reemplazar en una base de dades

Buscar y Reemplazar en una base de dades

Fa un temps en minid em va preguntar com s’ho podia fer per fer un “Buscar y Reemplazar” a les dades que tenia emmagatzemades en una BD (en MySQL si no recordo malament).

Jo li vaig suggerir que podia fer un script en PHP que recuperes el text de cada camp, fes la substitució i el tornes a guardar. I amb l’ajuda d’en faemino ho va fer sense cap problema.

Aquest és un mecanisme relativament sofisticat, que requereix d’uns mínims coneixements de programació (sigui PHP, perl o d’altres) i de SQL. Però hi ha una altra manera bastant més rudimentària i senzilla.

Read the rest of this entry

Problemes amb les hores

Problemes amb les hores

Des de fa uns dies a paparra.net les hores de creació que es mostren tant als posts com als comentaris no són correctes.

Suposo que això és degut a algun canvi al servidor de bases de dades de ferca. Deuen haver canviat l’hora del sistema. L’hora l’obtenim mitjançant la funció NOW() que porta implementada el MySQL (l’únic que fa és agafar l’hora del sistema).

A Catalunya estem dins del fus horari GMT+2 i el servidor sembla que té un desfaç horari de 30 minuts. Mirarem de solucionar-ho el més aviat possible.

Els navegadors de Linux

Els navegadors de Linux

Després de pensar-hi molt, em passaré a Linux com a plataforma de treball per a creació de pàgines web (HTML, CSS, PHP). Compto amb un editor de text i 3 navegadors per fer proves (Konkeror 3.1.0, Mozilla 1.3, Opera 7.11).

A primera vista paparra.net es veu igual en els mateixos navegadors en linux i windows. Però existeixen diferències, sobretot en els tipus de lletra, tamanys i alguna que altra interpretació de CSS.

Read the rest of this entry