Tag Archives: linux

Oferta de feina: PHP, MySQL, GNU/Linux

Oferta de feina: PHP, MySQL, GNU/Linux

A l’Associació per a joves TEB estem buscant un tècnic informàtic amb el següent perfil:

 • Ganes d’aprendre
 • Experiència en desenvolupament web amb PHP i MySQL (no estem cercant un expert, però si algú amb una mica d’experiència en aquest camp)
 • Administració bàsica de servidors GNU/Linux
 • Experiència en resolució d’incidències en Windows XP

El que s’ofereix és:

 • Sou anual brut: 18.000€ aprox.
 • 37 hores setmanals
 • Molt bon ambient de treball
 • Contracte de 6 mesos amb possibilitat de passar a indefinit

Et pots inscriure a l’oferta a hacesfalta.org (comenta que has vist l’oferta en aquest blog).

Animeu-vos! Jo porto 3 anys aquí, i no s’hi està pas malament 🙂

LAECAP, Servei públic electrònic; defectuós per disseny

LAECAP, Servei públic electrònic; defectuós per disseny

El passat 30 de juny es va votar la Ley de Acceso Electrónico a las Administraciones Públicas. Aquesta llei representa una manca de respecte pels drets i llibertats dels ciutadans. La gent de Hispalinux han fet una nota molt interessant al respecte, comença així:

La ley de acceso electrónico a las Administraciones Públicas va a ser la futura constitución electrónica del Estado Español. La última versión, que ha sido votada en Comisión en el Senado el pasado dia 30 de junio, amenaza el equilibrio de poderes de nuestra democracia y crea las bases de un Ejecutivo mucho más poderoso de lo que ha sido en los últimos 25 años. Con la desinformación y falta de diálogo constructivo que les caracteriza, nuestros políticos están creando una estructura administrativa sobre bases tecnológicas que, con la apariencia de ofrecer nuevos derechos a los ciudadanos, carece de verdaderas garantías para los mismos y puede poner en cuestión otros muchos derechos que hoy tenemos. Hispalinux pone en guardia a la ciudadanía ante lo que por falta de controles reales podría llegar a ser un Estado de excepción.

Us recomano llegir la nota completa.

Actualització: El Senado rechaza que la Administración sólo use estándares abiertos

Segona actualització: Aprobada la Ley de Administración Electrónica

[Via torresburriel]

Una mica de tot II

Una mica de tot II

Recull de coses que m’han cridat l’atenció aquests últims dies, sense res en comú:

Gobby: editor col·laboratiu

Gobby: editor col·laboratiu

Gobby és un editor de text col·laboratiu, multiplataforma, de codi obert i gratuït. Una eina ideal per a programar en grup.

Llistat de funcionalitats:

 • Realtime Collaboration
 • Each user has its own colour (changeable) to be identified by others
 • IRC-like Chat for communicating with your partners while coding
 • Sidebar with all the others having joined the session
 • Syntax highlighting for most programming languages
 • Session password protection
 • Multiple documents in one Session
 • Drag’n’drop of documents into gobby
 • Document synchronisation on request
 • Zeroconf support
 • Unicode support
 • Cross-platform: It runs on Microsoft Windows, Linux, Mac OS X and other flavours of UN*X
 • Gobby is free software and licenced under the GPL 2

Molt recomanable!

Puja el canon de la SGAE un 30%

Puja el canon de la SGAE un 30%

Com si no fos prou la imposició d’un canon sobre els CD’s i DVD’s, aquest any 2005 comença amb una nova pujada del 30% de l’esmentat canon.

Segons la SGAE el canon és:

CANON: Importe que el usuario paga a SGAE en concepto de derechos de autor por la explotación de las obras protegidas por la Sociedad y ello en base del canon previamente establecida.

No puc descriure l’enorme felicitat que m’envaeix quan vaig a comprar CD’s verges per a fer copies de les meves dades, o les copies de seguretat del servidor del lloc on treballo, o per gravar diverses distribucions de Linux que m’he baixat.

Quin plaer al veure desglossada la factura i comprovar com un percentatge important de l’import total va a parar a la SGAE, entitat privada que sens dubte vetlla pels interessos dels seus 66.000 socis.

I deixant de banda el to irònic emprat fins ara, deixo el meu personal missatge a la SGAE:

Que os metan una polla

Més informació:

El Lobo

El Lobo

Acabem d’arribar del cine l’aratbass, el Monitotxi i jo. Desprès de passar com mitja hora per decidir quina peli anàvem a veure, ho hem decidit per sorteig, mitjançant els tres CD’s numerats del Mandrakelinux v.10.1 Official. Les tres escollides eren Los increibles, Hasta donde los pies me lleven i El Lobo. Hem decidit veure El Lobo.

La peli ha resultat una farsa, una broma de mal gust. Va d’un home que ha de robar la Declaració d’Indepèndencia dels EUA per tal de trobar un tresor amagat. El protagonista es en Nicolas Cage, i certament, ha resultat ser una americanada de dissabte a la tarda.

Com haureu notat aquí hi ha una cosa que no rutlla (el mateix hem pensat nosaltres vistos els primers 5 minuts de peli).

La noia que ens ha venut les entrades, que per cert és una coneguda meva, s’ha equivocat… Ens ha venut entrades per a La Búsqueda! Dir que ha estat trist és quedar-se curt, m’ha fet una ràbia considerable, però als paparres ens passen coses d’aquestes. En Pepin també té una història molt bona de quan vam anar al cine Icària a veure Cube, però si vol ja l’explicarà ell.

Apa salut i bon humor!

Made in China

Made in China

Ahir al vespre vaig tenir la meravellosa oportunitat de fer de helpdesk (ajuda telefònica) a una companya de feina a la que li havia arreglat l’ordinador.

La reparació del PC havia estat senzilla: neteja amb l’Adaware SE i alguna cosa més. Ara no penseu que soc un pringat, ja que sovint com comporto com un BOFH. Però en aquest cas no.

Doncs bé, em truca a casa i em demana ajuda ja que no pot escriure la paraula clau per iniciar el PC (el User password de la BIOS). A continuació us deixo un fragment de la conversa:

Jo: A veure, el cable aquest d’on ve?
Ella: Aquí posa Made in China

Hmmm, sense comentaris xD

Review Opera 7.5 Beta 1

Review Opera 7.5 Beta 1

Després d’uns dies de prova he pogut fer una anàlisi extensa de la nova versió d’aquest browser.

L’Opera és un browser (navegador) de l’estil Mozilla i Firefox, però no és gratuït. Es pot descarregar i incorporarà publicitat fins que no es registri. En aquesta versió es pot elegir entre dues possibilitats de banners: si poses la barra de navegació (main bar) aquesta incorporarà un banner com els de les versions anteriors, un clàssic banner gràfic. Si no es posa la barra de navegació apareixeran dos banners en format text que són molt menys molestos que el gran.

La interfície s’ha canviat i al meu criteri s’ha fet més usable, menys el menú Preferits, que em va costar 3 maldecaps per saber com s’amagava. ??s molt configurable, tant en la disposició, nombre, mida i propietats de les opcions i botons. També podem posar-nos els nostres skins i colors a la interfície com els navegadors de nucli Gecko. Així que podem tenir un navegador fet a la nostra mida fàcilment.

Read the rest of this entry

Software lliure amb El Periódico

Software lliure amb El Periódico

El proper dia 25 d’abril amb El Periódico es distribuirà un CD-ROM gratuït amb programari lliure en català amb versions per a GNU/Linux i Windows.

Aquest CD-ROM inclou, entre d’altres, programari de lliure distribució en català com la nova versió de l’Open Office 1.1, l’AbiWord 2.04, el Gimp 1.0 i el Mozilla 1.5.

Veure la noticia completa a Softacalà.