Monthly Archives: juliol 2007

Sense subministrament elèctric durant 48 hores

Sense subministrament elèctric durant 48 hores

Fa fa més de 48 hores que a casa no disposem de subministrament elèctric. Per sort ens hi hem pogut adaptar força bé. Els principals problemes són el menjar de la nevera/congelador i l’aigua calenta. A part d’això es pot fer vida “normal” gracies a les llanternes, frontals i espelmes que tenim.

Tot i que buscant per Internet podeu trobar molta informació aquí us deixo alguns enllaços a:

Aquest incident ha afectat a molta gent, especialment als comerços que han tingut pèrdues molt importants. Una apagada d’aquesta magnitud i durada resulta completament inacceptable. Només espero que aquesta nit quan arribi a casa ja disposem d’electricitat (creuem els dits!).

Actualització: Han estat un total de 56 hores sense subministrament elèctric. Encara hi ha bastants grups electrògens funcionant a les zones afectades i els operaris d’Endesa continuen treballant ben entrada la tercera nit.

L'origen del nom "fil d'Ariadna"

L'origen del nom "fil d'Ariadna"

Sempre m’havia cridat l’atenció el nom de fil d’Ariadna per a les migas de pan (o breadcrumb), degut a que a primera vista no té res a veure. (No saps què és un fil d’Ariadna?)

Però com que soc una persona curiosa he investigat una mica i he trobat l’origen d’aquest nom a la llegenda del Minotaure:

Ariadna, filla de Minos, s’havia enamorat de Teseu i, a canvi de la promesa que es casaria amb ella i la trauria de Creta, es decidí a ajudar-lo. Li donà un cabdell de fil que li havia donat l’inventor Dèdal (constructor del Laberint) per a que, després de matar el Minotaure, pogués sortir del Laberint on estava tancat el monstre.

Després de matar el Minotaure en un combat cos a cos (ja que els joves havien d’entrar desarmats al Laberint), Teseu aconseguí sortir del Laberint gràcies al cabdell d’Ariadna, i fugí amb ella i els altres joves.

Ara, coneixent l’origen d’aquest nom, ja no em sembla una “traducció” tant horrible.