Monthly Archives: març 2006

GeForce 7900 GTX

GeForce 7900 GTX

Nvidia ha aprofitat el CeBIT per presenta les GeForce 7600 i 7900. En aquest post em centraré en la GeForce 7900 GTX, aquesta vegada més que una bèstia gràfica és un mastodont, mireu la foto jejeje.

Targeta gràfica de Nvidia, GeForce 7900 GTX

Com era de preveure Nvidia ha respost a la ATI X1900 XTX i pel poc que se sap ha aconseguit arravatar-li el liderat. Anem a veure si ho ha aconseguit amb qualitat o a base de trapis.

Read the rest of this entry

La lletra petita

La lletra petita

Avui estava esperant el metro i m’he fixat en aquest cartell:

Cartell publicitari

La oferta no sona pas malament! 13€ per trucades i internet amb banda ampla, router gratis…
Però la lletra petita (que amb prou penes es veu) comenta, entre d’altres, la següent clàusula:

Detal cartell publicitari

Bé, tenint en compte el pes dels continguts de les pàgines web actuals i la velocitat cada cop més gran dels ADSL, amb 200MB només t’arriba per fer unes consultes al google durant uns dies al mes. I això que no tinc en compte els programes de descàrregues heavies (pel·lícules, música).

Val a dir que la clàusula continuava i deia que el preu màxim són 33€. Però a això també cal afegir l’IVA (no inclós al preu inicial, clar). Dels 13€ passem a prop de 40€. I per fer un ús normalet d’Internet!

Teorema: Cal mirar-se bé les publicitats!

Competencia tecnològica

Competencia tecnològica

La competència en els sectors tecnològics pot arribar a ser molt i molt dura. Tal i com vaig escriure fa un temps, Intel ha patit una severa caiguda a borsa per no complir espectatives i AMD va ser premiada amb un augment del seu valor.

Aquests moviments es deuen a que AMD ha passat de ser una empresa perseguidora a voler ser empresa lider, i ho esta aconseguint a base desenvolupar tecnologies com la de Dual Core i venent divisions poc rentables com la de memòries flash. Però Intel ha anunciat una nova gamma de processadors més eficients amb la qual vol recuperar la quota de mercat.

Però la competència entre AMD i Intel no és res si es compara amb els fabricants de GPU’s, ATI i Nvidia, que arriben als enfrontaments físics.

Read the rest of this entry