Monthly Archives: gener 2006

Alguna cosa més sobre la nova ATI X1900 XTX

Alguna cosa més sobre la nova ATI X1900 XTX

A través de Nvnews trobo un parell links a articles on testegen la targeta més potent del mercat i la comparen amb les seves semblants.

Destaco els resultats del 3DMark 06 (1|2) ja que forcen l’ús dels SM 3 i HDR, no són res més que les noves funcionalitats de les targetes. La classificació resultant dels tests és la següent:

  1. Radeon X1900 XTX (4627)
  2. GeForce 7800 GTX 512 (4542)
  3. Radeon X1900 XT (4455*)
  4. GeForce 7800 GTX 256 (3817)
  5. Radeon X1800 XT (3672)
  6. Radeon X1800 XL (3057)

Read the rest of this entry

AMD i Intel a la borsa

AMD i Intel a la borsa

AMD i Intel són dues empreses fabricants de microprocessadors per PC que cotitzen a borsa. Les dades insinuen que AMD està vivint uns bons moments, totalment al contrari que la seva competidora Intel.

Intel ha presentat resultats menors dels esperats i AMD entra en beneficis i com era de preveure els efectes es veuen a la borsa. Totes dues cotitzen a la borsa americana tecnologica i la seva evolució anual és dispar, AMD s’ha revaloritzat en un 139% mentre que Intel cau un 31%. S’ha de dir que Intel ha estat penalitzada pels accionistes per no haver acomplert les espectatives de beneficis i en pocs dies ha caigut un 20%.

Resumint, AMD ha fet unes bones previsions i una bona gestió en l’any mentre que Intel s’ha de posar les piles.

Apunt: AMD té poques accions a la borsa, es tradueix en més alta variança, així que l’increment d’un 139% és alt però no espectacular.

Font: Invertia

3DMark 06 Basic Edition (Build 1.0.2)

3DMark 06 Basic Edition (Build 1.0.2)

Nova versió del Benchmark gràfic més popular d’aquests temps. Deixant de banda les polèmiques sobre les optimitzacions de drivers per aquest benchmark, ens fixem que els paisatges, a cada versió, són més espectaculars i realistes.

Les característiques més importants a resaltar són:

  • Advanced 3D game engine supports HDR Rendering with SM3.0 Shaders, in addition to SM2.0 Shaders
  • Includes two HDR/SM3.0 game tests and two SM2.0 game tests
  • CPU performance testing via AI and physics workloads for both single core systems and multi-threaded, multi-core and multiple processor environments
  • 3D graphics feature tests include Fill Rate, Pixel Shader, Vertex Shader, SM3.0 tests, and Batch Size tests

Read the rest of this entry

El que no és una OPA

El que no és una OPA

No dic res nou quan dic que Gas Natural ha llençat una OPA sobre Endesa. No menteixo quan dic que la OPA comença dintre unes setmanes i el que hem vist fins ara no té res a veure amb cap tema financer.

Durant tot aquest temps hem vist un joc de nens perpetrat per persones altament polititzades i on Endesa s’ha saltat l’obligació de passivitat dabant d’aquesta operació. S’han vist crítiques polítiques, insults, aberracions i un repartiment de dividends de 2€/acció. Són tot d’accions que vulneren l’obligació de passivitat però com estem a Espanya doncs…

A la universitat em van ensenyar que una OPA era la compra parcial o total del capital d’una empresa que cotitza a alguna borsa de valors. En el cas d’una OPA hostil (no acceptada de bon grat pels administradors de l’empres comprada) l’empresa ha de preparar una defensa financera. Normalment les grans empreses tenen bancs i caixes com accionistes que poden negar la venda d’aquestes accions i complicar la compra, també hi ha la contra-OPA, consisteix en la recompra de les accions per un valor més alt del que oferia la compradora. Fins i tot la publicitat per part de l’empresa venedora és un altre mecanisme, serveix per intentar convencer als accionistes que no han de vendre.

Read the rest of this entry

Quick Lookup: documentació a un click

Quick Lookup: documentació a un click

Quick Lookup: Cerca a la documentació de PHP, MySQL, JavaScript i CSS des d’un mateix lloc, de manera senzilla i ràpida. Grandissima troballa gràcies a blogpocket.

I seguint la font original també descobreixo devboi, una extensió per Firefox que també té molt bona pinta.

Apunts sobre innovació

Apunts sobre innovació

L’estat espanyol gasta al voltant d’un 1% del seu PIB en R+D (dades de 2005). ??s el percentatge més baix de tota Europa, fins i tot dels nouvinguts països de l’est. Però l’estat encara continua creixent molt per sobre que la mitja d’estats europeus. Quan obriran els ulls?

El model econòmic de l’estat espanyol és molt curiós, es basa en el creixement via explotació de recursos propis amb innovació estrangera més construcció. Es pot dir d’una altra manera més sensacionalista, Espanya no té model econòmic de futur. Com a curisitat dir que la construcció afecta al PIB però no a la inflació i està creant un desequilibri que començarem a patir amb les pujades de l’EURIBOR. Patirem com una inflació invisible que farà reduir el consum privat que està directament relacionat amb el PIB.

Read the rest of this entry

Noves bèsties gràfiques

Noves bèsties gràfiques

Per si no teniem prou amb els últims monstres d’ATI, ara apareixen les primeres noticies sobre una gama superior. Així que ATI té dues games de targetes més potents que la seva competidora NVIDIA. Les noves targetes són les ATI X1900 (nom provisional).

A HEXUS.net fan una comparativa de totes les targetes més potents (amb i sense SLI o Crossfire), comparen rendiment i preus, on evidentment surten com a guanyadores les ATI amb uns resultats i preus que fan por.

En l’artícle parlen també de les novetats de la X1900 i de la posible aparició d’una GeForce 7900 per tal de competir amb aquesta bèstia, però això ja són rumors.