Monthly Archives: octubre 2005

SpeedTree

SpeedTree

El SpeedTree és un mòdul per a motors gràfics que permet l’inserció d’arbres i/o boscos sencers d’una manera fàcil i eficient. Diversos jocs ja l’incorporen en els seus motors i els resultats són espectaculars, el que passa és que són desconeguts per la majoria de gent:

 • Elder Scrolls IV: Oblivion
 • Gothic III
 • SpellForce 2
 • ZerA
 • Vanguard: Saga of Heroes
 • Soul of the Ultimate Nation
 • Hero’s Journey
 • Larian’s Next-Gen Title
 • Rise of Legends
 • Auto Assault
 • The Guild II
 • Trials of Atlantis
 • Immortals: Heavenly Sage
 • Fallen Lords: Condemnation

Screenshot de l'Oblivion amb el mòdul SpeedTreeBosc creat exclusivament amb SpeedTree

Read the rest of this entry

Partida pressupostaria d'R+D+I de l'estat espanyol

Partida pressupostaria d'R+D+I de l'estat espanyol

Se sap que l’estat espanyol pateix una greu deficiència d’inversió en R+D i tot just ara es fan esforços reals per pal·liar el problema. El pressupost total per a R+D per al 2006 és de 6.510,81 milions d’euros, dels quals 1.683,89 milions són per a investigació militar. Es a dir, es destina un 25,9% del pressupost total per a investigació militar.

Durant el govern del PP el percentatge de pressupost que es destinava a R+D militar va elevar-se des de el 23,4% (1995) fins 53,9% (1999) i finalment es va reduir fins al 30%. Va haver un periode on la partida pressupostaria d’investigació militar es va mantenir quasi bé invariable (al voltant de 1.350 milions) mentre que la partida per altres àrees no parava d’augmentar. Però durant el govern del PP els augments en R+D eren de l’11,5%, i el del primer any de govern socialista és del 23,6%, només fa falta que segueixi aquesta tendència per arribar a nivells europeus.

Read the rest of this entry

Setge a Endesa

Setge a Endesa

No parlaré de la OPA de Gas Natural sobre Endesa sinó d’un efecte indirecte d’aquesta. La imatge que ha estat donant aquestes últimes setmanes és nefasta, en part, per l’historial d’Endesa i en part per els grans discursos del seu president Manuel Pizarro.

Els discursos del president d’Endesa són prepotents, agressius i de vegades intenta donar pena, però queda un resultat patètic i es mereix els atacs que va rebent de totes bandes. S’ha de dir que el president d’Endesa és afí al PP i per tant la imatge que dona no hauria de sorprendre.

Només conec 3 informes, declaracions, o dictàmens legals que afecten a la imatge i estructura de l’empresa, el primer va ser de la CNMV on s’obligava a Endesa a no entorpir la OPA, la CNMV es basa en la llei d’OPAs. El segon és un informe sobre les centrals elèctriques més contaminants d’Europa, 4 són de l’estat espanyol on 3 d’aquestes són d’Endesa, s’ha de dir que les dades són del 2001. El tercer i últim és una reclamació d’Hisenda per a la devolució d’ajudes concedides per valor de 37 milions d’euros.

Totes aquestes coses haurien de reduir el valor en borsa de Endesa però sembla que es manté, com a mínim afecta a la imatge que dona a la resta de l’estat i potser d’Europa també.

Quake 4 per aquest mes?

Quake 4 per aquest mes?

Segons puc llegir a nvnews.net, es creu que el Quake 4 veurà la llum abans que l’Enemy Territory: Quake Wars. Es preveu que surti el dia 18 d’aquest mes d’octubre, en canvi, el Quake Wars surtiria al 2006.

Buscant més informació m’he trobat amb la web del Quake 4(es necessita Flash) sense finalitzar, així que veig una mica difícil que el treguin. La web ja recull una secció de noticies amb diferents webs amb els seus previews i una interessant entrevista amb Tim Willits (supervisor d’ID software). També recull uns quants screenshots, dibuixos i el trailer.

In Quake 4 the Strogg are quickly regrouping, however the Strogg’s planetary defenses still destroyed, Earth’s forces can deliver a full and final assault. This time, you’re not alone. You are Matthew Kane, an elite member of Rhino Squad, and part of Earth’s next invasion wave. An army of soldiers are fighting with you and an arsenal of weapons and vehicles are at your disposal in this heroic and epic battle between worlds.

Dos individus cobrint-se mutuament