Monthly Archives: setembre 2005

Gobby: editor col·laboratiu

Gobby: editor col·laboratiu

Gobby és un editor de text col·laboratiu, multiplataforma, de codi obert i gratuït. Una eina ideal per a programar en grup.

Llistat de funcionalitats:

 • Realtime Collaboration
 • Each user has its own colour (changeable) to be identified by others
 • IRC-like Chat for communicating with your partners while coding
 • Sidebar with all the others having joined the session
 • Syntax highlighting for most programming languages
 • Session password protection
 • Multiple documents in one Session
 • Drag’n’drop of documents into gobby
 • Document synchronisation on request
 • Zeroconf support
 • Unicode support
 • Cross-platform: It runs on Microsoft Windows, Linux, Mac OS X and other flavours of UN*X
 • Gobby is free software and licenced under the GPL 2

Molt recomanable!

Video Quake 3: Tricking IT 2

Video Quake 3: Tricking IT 2

El famós videojoc Quake 3 Arena, tot i que ja té una certa edat, continua força viu. Un prova d’això és un video que vaig descobrir gràcies als meus cosins (el video no és nou, data de mitjans de 2004!).

El video anomenat Tricking IT 2 té una duració d’uns 20 minuts, acompanyat de 4 pistes d’àudio alternatives, i ens presenta una sèrie de Trickjumps molt espectaculars (els Trickjumps són salts i moviments que exploten al màxim la física dels jocs).

Captura d'una escena del video

En el cas del Q3A existeix un mod especific per a aquesta modalitat de joc: Defrag. Aquest mod proporciona una sèrie d’eines i mapes per a practicar els Trickjumps.

El video, produït per Shaolin Productions i protagonitzat pel clan iT, es pot considerar una obra d’art en tots els sentits. Alguns dels Trickjumps són molt espectaculars i artistics, l’edició i muntatge són de molta qualitat i la banda sonora hi encaixa com anell al dit.

Us el recomano fervorosament 😉

Més info: own-age.com
Descarrega directe: sp-tricking_iT2.zip (527 Mb)

Consells per comprar-se un PC

Consells per comprar-se un PC

Comprar un PC és una tasca complexa, necessitem una bona font d’informació fiable i una bona tenda d’informàtica.

Per comprar-me el meu nou PC he hagut de mirar a Noticias 3D,NvNews i Hardware Analysis.

Amb tota la informació he tret que el meu PC òptim per pasta i necessitats és un AMD a 3500+ amb una ATI X800XL. Encara que les ATI donen una qualitat gràfica inferior han guanyat la batalla a la generació de les GeForce 6. El perquè agafo un AMD 64 dabant d’un Pentium 64 és per l’article del que vaig parlar en el post anterior.

Ah, com a últim punt del post he de dir que la nova generació de targetes d’ATI és inminent, ja s’estan testejant diferents versions de les noves targetes, així que si surten aviat les targetes de generacions anteriors baixaran de preu més rapidament 🙂

Un recull sobre ecologisme i una comparativa de CPU's

Un recull sobre ecologisme i una comparativa de CPU's

El recull d’aquests dies l’enfoco a l’etern debat sobre les energies fòssils vs energies renovables. Val a dir que la situació de les energies renovables no es extremadament patètica, fins i tot poden ser una alternativa real al petroli si aquest s’esgotés. Hi ha un parell d’articles més sobre les energies renovables a l’estat espanyol, un gran augment de la inversió i el cost repercutit per a l’usuari. Per finalitzar us preparo un article que no té res a veure amb l’anterior, es una comparativa en jocs dels processadors AMD i Intel.

Read the rest of this entry