Monthly Archives: juny 2005

Protocols i formats oberts

Protocols i formats oberts

Des de fa molts anys el programari lliure ha anat guanyant importància i força en tots els àmbits, i cada cop més gent és conscient de la seva importància i dels seus avantatges.

Juntament amb el programari lliure s’han anat desenvolupant formats i protocols oberts, utilitzats per a emmagatzemar i transferir dades respectivament. Tot i així no han assolit tanta força com el programari amb el que comparteixen filosofia, i això resulta preocupant.

Des de l’aparició d’Internet les persones tenen a l’abast una quantitat d’informació inimaginable temps ençà. I no només hi tenen accés sinó que l’utilitzen, la modifiquen, l’actualitzen i en generen de nova. Per treballar amb tota aquesta informació utilitzen eines que els hi faciliten la tasca, aquí és on entra el programari.

Un dels pilars de la filosofia que hi ha darrera del programari lliure és la llibertat d’elecció. Hom pot escollir entre les diferents alternatives, i si no n’hi ha cap que s’adeqüi a les seves necessitats pot modificar-ne una d’existent, o crear-ne una de nova.

Read the rest of this entry

La nova generació de GPU's, Nvidia GeForce 7800 GTX

La nova generació de GPU's, Nvidia GeForce 7800 GTX

Han sortit les primeres anàlisis sobre aquest nou GPU. Segons aquestes anàlisis, la GeForce 7800 GTX vindria a ser un substitut de la GeForce 6800 Ultra. Amb això no dic que tinguin les mateixes prestacions ni molt menys, a part de rendir més, inclou noves tecnologies que fan del monitor una simulació de l’ull humà.

Aquestes tecnologies són:

  • CineFX 4.0 Subsurface Scattering – Ve a ser l’efecte d’envermelliment de la ma quan se li posa una llanterna darrera.
  • HDR – Simulació de l’ull humà, els colors clars es mengen els foscos.
  • Intellisample 4.0 Transparency supersampling – ??s un nou mètoe d’AA.
  • CineFX 4.0 Shader Model 3.0 – Fer d’un pla una superfície rugosa amb l’aplicació d’una textura volumètrica.
  • Radiosity – Els rajos de llum reboten en els objectes per tal de contribuir en el color final d’un objecte proper.

Read the rest of this entry

Noves energies renovables

Noves energies renovables

Bones noticies pels ecologistes!! Ja es pot aprofitar la força de les onades i les marees mitjançant la tecnologia de OPT inc.. El sistema està constituït per un conjunt de boies sub-acuàtiques que generen l’electricitat per la pujada i baixada de les onades. Les avantatges d’aquest sistema són que quasi bé són invisibles desde la costa, els costos de funcionament són molt baixos i l’impacte marítim és mínim.

Wave energy provides power without creating waste. It does not threaten marine life or the environment with spillage, CO2 emissions, or pollution from radiation and particle matter. There is no noise pollution or visibility of the system from the shore. In fact, it helps reduce shoreline erosion. Comprehensive, independent environmental assessments have been performed on OPT’s PowerBuoy™. They have addressed all aspects of potential impact on the environment, vegetation, fish and mammals, and have resulted in findings of no significant impact.

Read the rest of this entry

Condonació del deute, a canvi de?

Condonació del deute, a canvi de?

M’ha sorprès veure que EEUU i Regne Unit condonaran un deute amb els països pobres de 16.700 milions de dòlars. He flipat tant que he hagut de corroborar-ho amb el país i invertia. Ara bé, comptant amb els dèficits que té EEUU no crec que ho faci per netejar la seva imatge davant el món, així que només cap la possibilitat d’un encobriment d’algun assumpte no molt maco, estic pensant en la venta d’armes, invasió econòmica… perquè pensar en un acte altruista….

L'ultimatum de la UE a Microsoft ha sorgit efecte

L'ultimatum de la UE a Microsoft ha sorgit efecte

Llegint el pais via RSS m’assabento que Microsoft es compromet a subministrar els seus protocols de conexió i desbloqueja així el litigi amb la UE.

Microsoft y la Comisión Europea han alcanzado un principio de acuerdo que abre el camino para desbloquear el litigio por prácticas monopolísticas abierto hace cinco años. Microsoft, temerosa de la mala publicidad que esta batalla le puede acarrear y de las multas con que le amenaza Bruselas, ha accedido a aportar a los servidores de la competencia sus protocolos de conexión; un asunto al que hasta ahora se cerraba en banda. Sólo el software libre quedaría al margen de esta nueva estrategia. La Comisión ha pedido opinión a la industria, pero está dispuesta al acuerdo.

Font: El país versió internet

Nvidia preparada per a la pròxima generació

Nvidia preparada per a la pròxima generació

Desde el dia de les presentacions de les noves consoles ja es podia temer que hi hauria novetats en les targetes gràfiques per a PC. Una d’aquestes consoles de nova generació és la PS3 que incorpora una GPU de Nvidia amb unes especificacions bastant sorprenents i similars a les GPU’s de nova generació que es presentaran el dia 21 de juny. La característica més important és que dobla el rendiment de dues GeForce 6800 ultra.

ATI també ha mogut fitxa i ha presentat la tecnologia CrossFire per tal de competir amb la tecnologia SLI de Nvidia. No és res més que una tecnologia multiGPU. Crec que aquestes tecnologies no haurien d’estar enfocades als jugadors, sinó als desenvolupadors, perquè els preus de les targetes que suporten aquestes tecnologies multiGPU és al voltant dels 360€/unitat i no hi ha suficients jocs que aprofitin el potencial de les dues targetes. I si comptem que d’aquí poc veuran la llum les noves targetes que duplicaran el rendiment de dues targetes doncs… Així a veure qui es gasta 720€ en dues targetes, enlloc d’una de 500€, però clar… hi ha molt freak pel món.

Microsoft vs UE

Microsoft vs UE

Fa molt que va començar el litigi de la UE i Microsoft sobre l’inclusió del reproductor d’audio i video Windows Media Player, on la UE li va imposar una multa de 497 milions d’€. Ahir a la nit acabava l’ultimatum per a que compleixi les lleis antimonopoli de la UE, amb una penalització d’una multa diaria d’uns 5 milions d’USD a partir de 1 de juny.

Però de moment encara no s’actuarà degut a que la UE encara està analitzant les propostes/alegacions de Microsoft. El portaveu de la Comissió Europea de la Competencia, Jonathan Todd, ha declarat: Los contactos continúan. No puedo decir si van a cumplir o no’ la decisión de marzo de 2004, pero ‘no tenemos razones para creer que no lo harán i per part de Microsoft s’ha dit Continuamos trabajando con la Comisión para llegar a un acuerdo total.

Font: Finanzas.com.