Monthly Archives: abril 2005

La nova llei de les telecos

La nova llei de les telecos

La nova llei general de telecomunicacions, aprovada el dia 15 d’aquest mes, vol donar protecció als consumidors dabant els gegants de les telecomunicacions.

Anomenaré les parts més rellevants d’aquesta nova llei sobre el camp d’internet.

  • Tot incompliment de contracte/servei tindrà una indemnització automàtica, per exemple, no et poden cobrar els dies que t’han deixat sense ADSL.
  • Possibilitat de rescindir el contracte de telefonia, internet, etc en un termini de 15 dies, simplement comunicant-ho a una oficina d’atenció al client que han de tenir obligatoriament cada operadora. D’aquestes oficines d’atenció al client, com a mínim, una ha de tenir una seu física.
  • Imposició de compliment dels estàndards de qualitat ISO 9000 per a totes les operadores.

Per altra banda, un amic ha pogut comprovar la realitat d’aquesta nova llei, i sembla ser que algo ha canviat. La operadora el va trucar per preguntar-li si la incidència s’havia solucionat, i per informar-lo que no li cobrarien els dies sense servei.

Font: finanzas.com/estrecho de banda

27-A contra les patents

27-A contra les patents

M’agrada la meva professió. Potser d’aqui a poc desapareixerà.

El 27 d’abril s’ha convocat a nivell nacional una jornada de protestes contra l’aprovació de les patents de programari. Entre els participants hi ha totes les universitats públiques d’informàtica i associacions d’usuaris com l’Associació d’Internautes.

Read the rest of this entry

Un parell d'idees/negocis interessants

Un parell d'idees/negocis interessants

Presentacions Online: en Juanjo de más que código ens explica una idea que ell cataloga de Ideas que no nos llevan a nada, però que m’ha semblat força interessant. Planteja la creació d’un servei online per a crear i hostatjar presentacions, inspirat en certa manera en el sistema S5 de n’Eric Meyer. L’únic dubte que tinc és si realment hi ha mercat per a una proposta d’aquestes característiques.

Per altra banda en Mariano de Denken ??ber ens explica que és Yub (Yub: Redes Sociales y e-Commerce) i en què es diferencia d’altres xarxes del mateix tipus (Dooyoo, Ciao o Livra).

Fora de lloc: I un últim apunt que no podia deixar passar. Farà un parell de dies va sortir l’Opera 8, la última versió d’aquest magnífic navegador.

Situació d'AMD, IBM i els fons d'inversió

Situació d'AMD, IBM i els fons d'inversió

El recull d’aquest post tracta de la situació financera d’AMD i IBM i per altra banda, la mala rendibilitat dels fons d’inversió destinats als petits inversors.

  • AMD – AMD entra en pèrdues desprès d’un any on van guanyar 45 milions d’USD, les pèrdues de 17 milions no eren ni molt menys esperades i s’atribueixen al deteriorament de preus de les memòries Flash.
  • IBM – Els beneficis d’aquesta companyia han augmentat un 3% però menys de l’esperat degut a les menors vendes de serveis.
  • Fons d’inversió – El 56% dels fons d’inversió dirigits a petits inversors van tenir rendiment 0 o negatiu en termes reals. Si parlem en termes nominals, tal com volen els bancs i caixes, els fons d’inversió van tenir un rendiment de 0 a 3.4% i un 3.4% d’inflació. Si restem la inflació al rendiment nominal obtenim el rendiment real, i així sabrem si guanyem o perdem poder adquisitiu. Ara tots pensareu, a mi el banc o caixa em dona menys del 3.4% en el compte corrent, doncs be, poques vegades es veurà un compte corrent que dongui rendiment positiu. Així que eviteu tenir grans quanitats de diner en compte corrent i desplaceu-la a fons d’inversió o d’altres productes financers on hi hagi més posibilitat d’obtenir rendiments positius.

El que podrem veure al E3

El que podrem veure al E3

Ja hi ha la primera llista de jocs que faran acte de presència la feria del joc de Los Angeles, encara que no és la definitiva es deixen veure alguns jocs que acabaran sent GOTY.

D’entre tots els de la llista destaco

  • Atari, Tycoon City: New York
  • Bethesda Softworks, The Elder Scrolls: Oblivion
  • Electronic Arts, Black & White 2
  • Sony Online Entertainment, EverQuest II Expansion

Ara si, trobo a faltar l’Operation Flashpoint 2, candidat indiscutible a ser GOTY si no coincideix amb l’Oblivion.

Barcelona i els efectes impagats

Barcelona i els efectes impagats

Via INE m’assabento que el nombre d’efectes impagats ha augmentat un 6.6%. Dit d’una altra manera: s’han deixat de cobrar uns 646 milions d’euros. Ara bé, la major part d’aquest efectes s’acaben cobrant/pagant, més que res que les empreses volen evitar mantenir-se a les llistes negres (RAI i ASNEF). Dic això perquè abans de donar finançament a una empresa mirem que no estiguin en aquestes llistes, o bé, esbrinar la quantitat i el perquè de l’impagament per tal d’analitzar el risc de l’operació.

La noticia és dolenta per dues raons: La primera és que l’empresa que no cobra té desajustos de caixa i pot tenir problemes amb els pagaments que hagi de fer. La segona és que les empreses que no han pogut pagar per qualsevol raó han de pagar l’efecte més els interessos i aquests solen ser a un tipus estratosfèrics.

Una vegada feta la introducció 🙂 només afegiré que Barcelona és la provincia que té un volum d’efectes impagats més alt, fins i tot més alt que Madrid (146.938.403€ i 105.822.209€ respectivament), acapara un 22,7% del volum de tot l’estat espanyol.

Tot i que els tipus d’interès no han pujat encara, els impagats si ho han fet, però pot ser una fluctuació normal (ara puja, ara baixa). Ara bé, si puja constantment sense que els tipus variin… Doncs serà tema de preocupació. Però com la corva de tipus d’interès indica que els tipus han de pujar (no se sap quan), si coincideix que el nombre d’efectes impagats és alt i una pujada de tipus, doncs ens trobarem amb un percal.

PCI-X (PCI-Express)

PCI-X (PCI-Express)

Tothom que coneix per sobre les interioritats d’un PC li sonaran les sigles PCI i AGP. Doncs bé, s’està introduint un nou format de tranferència de dades, s’anomena PCI Express i vol substituir els ports AGP i PCI. Per donar un exemple del seu potencial només s’ha de mirar la velocitat que dóna un AGP 8X i la que dóna el PCI Express (2.1 Gb/s – 4 Gb/s).

Així que en el 2006 només veurem plaques base on totes les ranures seran PCI Express on s’aprofitaran millor les capacitats del hardware en general. Per a més informació us podeu llegir un artícle molt interessant en castellà i un de completíssim en anglès.

Conclusions: Oblideu-vos de les targetes AGP, i les reutilitzacions de targetes gràfiques en ordinadors superiors a 3.2 GHz, el PCI Express ha entrat amb força al mercat!!. En pocs casos les targetes gràfiques PCI Express són més cares que les AGP, sinó mireu aquesta comparativa (al menú de la dreta).

Inserció laboral

Inserció laboral

A partir de demà deixaré de ser un paràsit de la societat i començaré la meva vida laboral a Bankinter, això pels matins, a les tardes començaré a currar dilluns dia 11 a Ingram micro. La jornada laboral de dilluns a dijous serà de 9 hores i divendres de 5, així que crec que el ritme de postejar a paparra.net serà inversament proporcional al cansament provocat per l’explotació infantil que pateixi.

Al cap de 2 mesos de buscar feina n’he trobat, encara que sigui de pràctiques… espero que pillar com pillarè em serveixi en un futur 🙂

Actualització: Degut a motius legals només puc estar a una empresa, i aquesta es Bankinter, així que seguiré postejant com abans. La nota negativa és la tristesa de dir no a la noia de Ingram micro, em sap molt de greu 🙁