Monthly Archives: març 2005

Primers dubtes a The Elder Scrolls IV: Oblivion

Primers dubtes a The Elder Scrolls IV: Oblivion

En tots els meus posts he mostrat admiració pel joc, m’he deixat emportar pels gràfics increibles que ens mostraven, però estan començant a aparèixer els primers dubtes 🙁 On estan les ombres a temps real? en cap de les captures que ofereixen es veu cap. ??s l’únic dubte que tinc jeje, per tota la resta em baso en el seu predecessor, Morrowind.

un altre bosc
un altre monstre
una altra vista de l'esglèsia

Guia d'estils de l'administració

Guia d'estils de l'administració

A Cadius weblog fan referència a Guía para la edición y publicación de las páginas web de la Administración General del Estado (pdf). ??s a dir, la guia d’estil oficial per a l’administració de l’estat.

El document és força complet tot i que no entra en gaires detalls de caràcter tècnic. En canvi si que posa de manifest la necessitat de crear llocs webs accessibles i usables. A continuació us copio alguns dels punts més interessants:

Read the rest of this entry

Rainbow Six anirà a la pantalla gran

Rainbow Six anirà a la pantalla gran

L’escriptor de bestsellers Tom Clancy veurà versionada un altre dels seus llibres al cinema, la peculiaritat en aquest cas és que primer s’ha versionat en un videojoc. Esperem que mantingui la mateixa essència que al llibre.

El llibre en qüestió és diu Rainbow Six i tracta sobre una unitat militar secreta d’èlit per combatre actes terroristes. En principi pot semblar un llibre pro-bush ,però no ho és. Barreja una trama d’espionatge sumada a l’acció trepidant de les actuacions antiterroristes i els extranys moviments d’una empresa farmacològica.

Però ara si, d’aquest argument se’n pot treure un de feixista, heroic, patètic, americanada… Vaja com la majoria de pel·lícules que provenen d’aquell continent. La responsabilitat de fer una bona pel·lícula recau sobre Paramount Pictures la qual sembla haver escollit a Zack Snyder com a director i guionista.

Bo-Bobo, l'anime

Bo-Bobo, l'anime

Bo-Bobo és una sèrie d’animació japonesa (anime) que el 3xl.net està emetent cada tarda, al voltant de dos quarts de vuit.

Bo-bobo i altres personatges de la sèrie en una escena d'acció

Es caracteritza per un guió surrealista i un humor absurd. ??s per això que a primer cop d’ull a molta gent no li agrada, però jo us animo a que li doneu una oportunitat.

Més informació: 3xl.net, Anime News Network.

Actualització: sembla que o bé la sèrie s’ha acabat o bé el 3xl ha decidit treure-la. Ara a la mateixa franja horària han tornat a posar-hi Ranma des del primer capítol. I pel que fa als comentaris d’aquesta entrada, agrairia que aportessin alguna cosa mínimament interessant i que no estiguessin plagats de faltes d’ortografia aberrants…

De la televisió actual a l'Opera

De la televisió actual a l'Opera

El recull d’aquest post tracta de la situació actual de la TDT, de les television de pantalla plana, i de la qualitat de la televisió analògica, tot això per una banda i per l’altra, ha sortit la nova beta del browser Opera, i ja en duen 3.

  • La televisió actual – Interessant artícle sobre la deixadesa de la TDT i la continuitat de la televisió de baixa qualitat. Fa esment a una revolució de la societat espanyola amb la renovació de la vuitena part dels televisors de l’estat per uns de pantalla plana. L’últim punt important és la pèrdua d’audiència dels canals estàndars (TVE1, Tele5 i A3) per canals com digital +, imagenio i altres emisores multicanals i sessions de películes en DVD. S’ha vist que la societat espanyola comença a tenir força per poder canviar els continguts de la televisió actual i millorar-ne el contingut i evitar ser una societat garrula.

  • Opera beta 3 – Han tret la nova beta del browser Opera on la gran novetat és la incorporació nativament d’un visualitzador SVG. També han arreglat segons quines tares que s’arrosegaven de les versions anteriors del navegador com el padding al scrollbar dins un textarea, o també, les imatges de background en el body que havien desaparegut de forma misteriosa. No sé perquè però cada vegada més m’agrada aquest navegador, ja interpreta bé les webs amb javascript i altres caques i s’està convertint en un browser que interpreta correctament tant les webs ben fetes com les mal fetes.

    Si encara sou dels que navegueu per internet amb Internet Explorer, la gent d’Opera ha fet una comparativa dels dos navegadors i, francament, quedar-se amb Internet Explorer no és gaire bo. Clar que quan surti el nou Explorer, el mercat dels browsers trontollarà, però Opera té millors utilitats que el futur Explorer 🙂

Reflexions sobre els videojocs

Reflexions sobre els videojocs

Desde fa dos o tres anys que em vaig adonar que falta una cosa bastant important dins els jocs FPS és la nula existència del jugador per l’entorn. Tanmateix si s’intenta mirar als peus se sol veure algo tan meravellós com unes taques fosques que intenten simular una ombra patètica.

Ja va sent hora que el personatge deixi de ser una simple camara voladora amb una arma que es va desplaçant pel monitor per acabar sent un element més de l’escenari. Què és guanya amb això? doncs realisme i credibilitat. Potser penseu que és una parida inmensa, però en diversos jocs seria bastant útil saber a quina distància s’està de la paret o com tens col·locats els peus.

Read the rest of this entry