Monthly Archives: gener 2005

Experimentant en la UPF

Experimentant en la UPF

He fet un experiment per provar la reacció que tindria un alumne de la UPF al no tenir Internet Explorer a l’escriptori. Són 2 ordinadors de sobretaula, pentium IV i monitors de 17”, amb windows 2000 + Novell. Tot usuari que entra en aquests PC’s té drets d’administrador (encara no em crec s’atreveixen a asumir aquest risc), i això m’ha permès passar bones estones desinstal·lant i instal·lant programari divers. Poca feina? mmm si… He desinstal·lat l’Internet Explorer i Outlook, deixant-los un accès directe al Mozilla a l’escriptori que sobre a l’inicar sessió automàticament.

La llàstima dels ordinadors “públics” és que no solen tenir programari lliure o decent, tal que m’he dedicat els primers minuts a posar-los a punt, és que de vegades costa canviar de programari. El primer pas és instal·lar l’Opera i configurar el proxy, o en el seu defecte, Firefox (m’he trobat que en alguns ja estava instal·lat). Després falta un client de msn, en l’antiguitat instal·lava el Gaim però sento dir que ara poso el msn messenger (beta), degut a les crujides constants del Gaim.

Read the rest of this entry

Avaluació d'Usabilitat de la portada de Meristation.com

Avaluació d'Usabilitat de la portada de Meristation.com

En motiu del recent redisseny de Meristation.com he redactat un informe sobre la usabilitat de la seva nova portada. L’informe consta dels següents punts:

  1. Conclusions
  2. Aspectes tècnics
  3. Categorització
  4. Capçalera
  5. Excés d’informació
  6. Consistència
  7. Altres consideracions

Podeu llegir l’informe complet Avaluació d’Usabilitat de la portada de Meristation.com. Qualsevol comentari ser? molt apreciat.

Inflació vs IPI's i companyia

Inflació vs IPI's i companyia

Més que res, per les persones que no enteneu d’economia, s’ha de dir que l’economia no només es diagnostica amb tipus d’interès, tancaments d’empreses, atur, inflació… També hi ha d’altres dades que són més importants que aquestes, com podrien ser els índexs de confiança dels consumidors, l’IPI, l’altre IPI el IEC, el IXN… Només pel simple nom que tenen ja se sap com seran unes dades bones i dolentes, però clar, als noticiaris ens tenen tan ben acosumats a la inflació i l’atur que ens limiten la visió global del tema.

Algú podria arribar a pensar, potser aquestes dades són un resum, doncs NO. Seria un resum si donessin les dades de creixement del PIB en la mateixa pantalla. Pot ser molt impactant veure una inflació del 70%, però si el PIB creix un 8000% (exagerant una mica) tot va bé. Totes les dades macroeconòmiques estan interrelacionades les unes amb les altres, per tant, s’han d’analitzar conjuntament. Encara han d’aprendre bastant els telenoticies…

Read the rest of this entry

Programador o dissenyador

Programador o dissenyador

Des de fa un temps vinc observant l’oferta laboral en el camp del desenvolupament web i els diferents perfils que cerquen les empreses.

Curiosament la majoria d’empreses busquen un perfil mixt entre programador i dissenyador. ??s molt habitual trobar ofertes de feina amb uns requisits semblants a aquests: HTML, PHP, ASP, JavaScript, bases de dades, Photoshop, Flash, Dreamweaver, etc.

I jo em pregunto: Què punyetes té a veure la feina d’un programador amb la d’un dissenyador? Són perfils diferents que requereixen aptituds i coneixements diferents. Per què ho ajunten tot?

Difícilment trobarem una persona que reuneixi tots els requisits per ser un bon programador i un bon dissenyador, hauria de tenir aptituds personals que gairebé són contraposades.

Això no vol dir que un programador no pugui dissenyar una web senzilla. O que un dissenyador no pugui fer-se un petit script en JavaScript. Però d’aquí a creure que un programador pugui dissenyar una web en Flash ultra-fashion, o que un dissenyador desenvolupi un complex CMS en PHP i MySQL, hi ha un bon tros.

Llavors perquè les empreses cerquen aquest perfil mixt?

Més screenshots de Oblivion

Més screenshots de Oblivion

A pesar que no han anunciat cap novetat, la gent de Bethesda Softworks han penjat uns nous screenshots de The Elder Scrolls IV: Oblivion. S’hi poden veure la quantitat de detalls que tindran els diferents escenaris i apareix el primer monstre.

CriptaRèptils dulents :)Menjador

Ah, aquesta companyia està buscant gent per ampliar plantilla.

01.13.05 – NEW JOB OPENINGS AT BETHESDA

Do you have the skills to create the next generation of RPGs? Send your resume to Bethesda Game Studios. We have several new openings on our job page including Game Programmer, World Artist, Character Artist, Special FX Artist, Concept Artist, and Sound Engineer.

Situació dels principals fabricants de microprocessadors, AMD i Intel

Situació dels principals fabricants de microprocessadors, AMD i Intel

Sembla que el sector dels microprocessadors no està passant per un bon moment. Baso la meva afirmació en l’evolució bursatil dels valors d’AMD, Inc. i d’Intel corp. Les noticies sobre els beneficis de les empreses tenen una gran influencia sobre el valor d’aquestes al mercat de valors i aquests dies han sortit els resultats d’aquestes empreses tecnològiques.

Començant per Intel, el Benefici Net va ser de 2.120 milions d’USD al quart trimestre del 2004, amb un decrement del 2.3% anual. S’ha d’analitzar també l’evolució durant un any per saber que no és una situació temporal de depressió en el sector. La tendència és visible amb facilitat i és negativa. ??s un factor important perquè una empresa amb una capitalització alta com Intel li influencien en menys mesura les noticies puntuals.

Read the rest of this entry

Previsió de la publicació d'un post

Previsió de la publicació d'un post

Durant aquest quadrimestre he estat estudiant Mètodes de Previsió. Em va donar la idea de fer una utilitat per la web tal que pogués preveure la publicació del següent post. El tema està que l’estudi va donar com a resultat Yt = ut.

La primera fase de l’estudi era treure una serie que pogués ser analitzada, la segona analitzar-la i extreure el model que l’ha creat, la tercera era comprovar la validesa del model i per últim obtenir la previsió amb el menor error possible.

El primer problema va ser en com extreure una sèrie tal que pogues ser analitzada, la solució estava en trobar els temps entre els moments de publicació, on la gràfica resultant és aquesta. El segon problema era analitzar-la, el resultat de l’anàlisi va ser un soroll blanc, camí aleatori, o com més mundanament , una sèrie totalment aleatoria i per tant no es pot preveure amb fiabilitat. ??s a dir una serie on només hi ha la variable ut.

Read the rest of this entry

Wireframes i prototipat

Wireframes i prototipat

En Nelson de el factor humano, està escrivint una sèrie de posts on explica el procés de redisseny del seu lloc web.

Per dur-l’ho a terme ha començat definint una sèrie de característiques i funcionalitats que vol que tingui la nova versió. Després a començat a dissenyar una sèrie de wireframes (esquemes, esquelets) de les diferents seccions del lloc.

Read the rest of this entry

Puja el canon de la SGAE un 30%

Puja el canon de la SGAE un 30%

Com si no fos prou la imposició d’un canon sobre els CD’s i DVD’s, aquest any 2005 comença amb una nova pujada del 30% de l’esmentat canon.

Segons la SGAE el canon és:

CANON: Importe que el usuario paga a SGAE en concepto de derechos de autor por la explotación de las obras protegidas por la Sociedad y ello en base del canon previamente establecida.

No puc descriure l’enorme felicitat que m’envaeix quan vaig a comprar CD’s verges per a fer copies de les meves dades, o les copies de seguretat del servidor del lloc on treballo, o per gravar diverses distribucions de Linux que m’he baixat.

Quin plaer al veure desglossada la factura i comprovar com un percentatge important de l’import total va a parar a la SGAE, entitat privada que sens dubte vetlla pels interessos dels seus 66.000 socis.

I deixant de banda el to irònic emprat fins ara, deixo el meu personal missatge a la SGAE:

Que os metan una polla

Més informació: