Monthly Archives: desembre 2004

.kkrieger – chapter I beta

.kkrieger – chapter I beta

Fa molt i molt de temps, quan la ignorancia i la ilusió guiava la meva vida vaig escriure el primer post a paparra. Quina importancia té això ara? Doncs que desde fa molt que segueixo la trajectoria d’una serie de gent que es dedicava a fer demostracions gràfiques en 64 Kb.

Són guanyadors de premis a algunes Party’s europees i aquestes credencials els han portat a treure un joc en 96 kb. NO és un joc per mòbil, tampoc és un joc de java merda o flash merda sinó és un joc que utilitza les últimes tecnologies gràfiques disponibles en 96 Kb. Els creadors el defineixen així:

.theprodukkt´s first product: chapter I of our experimental first person shooter. all the code, textures, geometry, sound, monsters and, well, lots of bugs – all crammed into 96 kilobytes.

Read the rest of this entry

Serveis informàtics del Servei Català de Col·locació

Serveis informàtics del Servei Català de Col·locació

A l’empresa on treballo utilitzem els serveis informàtics que ofereix el Servei Català de Col·locació. Gracies a l’excel·lent gestió dels seus responsables, aquests serveis només són accessibles a través de scc.gencat.net, un servidor ubicat en una xarxa privada, inaccessible des d’Internet. D’aquesta manera obliguen a tots els seus usuaris a disposar d’una connexió punt a punt. Fabulós avantatge.

Però no contents amb protegir el seu servidor dels perills d’Internet, en algun moment una ment brillant va decidir que desenvoluparien la seva aplicació només per a Netscape 4.7 (si, 4.7, i això que ja van per la 7).

I per evitar que algun dels seus usuaris pogués utilitzar alguna altra versió (o algun altre navegador) ho van fer de manera que la web perdés funcionalitats vitals sinó s’utilitzava la 4.7. Això ho van aconseguir gracies a la substitució d’elements estàndards de formulari per funcionalitats basades en JavaScript. Què millor que fer servir JavaScript per emular una llista desplegable d’un formulari?

No se com s’ho hauran fet per reunir tant talent i crear aquesta obra mestra. El que és ben cert és que es poden sentir orgullosos de la feina que han fet…

Nota: per si algú no se n’ha adonat tot el post està redactat en to irònic/sarcàstic.

D'on prové l'energia que consumim?

D'on prové l'energia que consumim?

Seguint la serie de posts sobre les energies, el Periódico del dia 13 de desembre (edició paper) ha publicat una taula d’orígens de l’energia consumida per les comunitats autonòmes al 2003.

Començaré per la mitjana de l’estat espanyol, consumeix un 36.24% d’energia provinent del carbó, un 29.59% de la nuclear, un 18.54% d’hidràulica i el 15.63% restant de centrals de cicle combinat (fuel i/o gas). Hem de tenir en compte que la península no està connectada amb França, així que tota demanda elèctrica ha de ser produïda internament. També hem de veure que el carbó no prové de les mines espanyoles, que es dona el cas que no és rentable per dues raons: dificultat en l’extracció i baix poder calorífic. Potser hi ha algun tipus de pacte per la compra d’aquest carbó per temes d’equilibri social i estabilitat de les regions.

Així que l’estat espanyol depèn com a mínim de l’urani, del petroli i del gas i part de carbó, més o menys un 80% del total d’energia consumida. Amb això vull destacar la dependència de l’exterior, i l’efecte d’inestabilitats de les regions d’on provenen aquestes energies. Les elèctriques han pagat un preu major aquests últims mesos pel fuel encara que els petits consumidors no haguem notat els efectes.

Read the rest of this entry

L'energia nuclear i renda per càpita

L'energia nuclear i renda per càpita

Fa temps ja vaig escriure sobre l’energia nuclear, on deia que l’energia nuclear és bona. Continuo afirmant-ho i ara hi ha un petit article que també ho afirma. L’altre article tracta de l’apropament de l’estat espanyol a la renda mitja europea.

No arribo a entendre perquè els ecologistes formen aquests percals quan les centrals de carbó i petroli destrueixen el medi ambient de forma més fulminant, sinó mireu les noticies més importants de cada setmana i segur que hi haurà un desastre natural com a conseqüència de l’efecte hivernacle. Doncs bé, una central nuclear no emet cap dels gasos d’efecte hivernacle, així que no provoca pluja àcida, ni huracans…

També vaig dir en l’article anterior que els futurs augments de consum energètic és poden solventar via energies renovables, però si el senyor Zapatero vol tancar les centrals nuclears ja podem dir adéu als nostres boscos. Perquè no crec que sigui tan ingenu com per suplantar l’energia nuclear per energies renovables, si fóssim un estat amb una renda per càpita alta es podria fer, però no és el cas.

Read the rest of this entry

Per una conversa amena, tria INE

Per una conversa amena, tria INE

Si alguna vegada us heu quedat sense conversa i us molesta el silenci tranquils, tinc la solució. Ara si Apliquese en personas cuya relación bilateral de amistad se quiere perder, heu de vigilar en les dosis, si són massa altes podeu rebre els efectes secundaris de forma física (violència). El producte s’anomena INE, amb una novetat important, ara en RSS.

Mai havia vist tantes estadístiques sobre el mateix i tant sobre tant diferent: que si suïcidis, fallides, mortalitat, que si atur per edats, ciutats, sexe, estudis, altura, renta, nom, inicials… i més que me’n oblido. Al cap i a la fi només som un percentatge. També tenen un toc d’alegria increïble.

Read the rest of this entry

El Lobo

El Lobo

Acabem d’arribar del cine l’aratbass, el Monitotxi i jo. Desprès de passar com mitja hora per decidir quina peli anàvem a veure, ho hem decidit per sorteig, mitjançant els tres CD’s numerats del Mandrakelinux v.10.1 Official. Les tres escollides eren Los increibles, Hasta donde los pies me lleven i El Lobo. Hem decidit veure El Lobo.

La peli ha resultat una farsa, una broma de mal gust. Va d’un home que ha de robar la Declaració d’Indepèndencia dels EUA per tal de trobar un tresor amagat. El protagonista es en Nicolas Cage, i certament, ha resultat ser una americanada de dissabte a la tarda.

Com haureu notat aquí hi ha una cosa que no rutlla (el mateix hem pensat nosaltres vistos els primers 5 minuts de peli).

La noia que ens ha venut les entrades, que per cert és una coneguda meva, s’ha equivocat… Ens ha venut entrades per a La Búsqueda! Dir que ha estat trist és quedar-se curt, m’ha fet una ràbia considerable, però als paparres ens passen coses d’aquestes. En Pepin també té una història molt bona de quan vam anar al cine Icària a veure Cube, però si vol ja l’explicarà ell.

Apa salut i bon humor!

Anàlisi de la banca on-line i les telecomunicacions

Anàlisi de la banca on-line i les telecomunicacions

[Via noticias frescas] he trobat diverses noticies sobre les telecomunicacions i la banca online que m’han cridat l’atenció. Començaré per la més extensa:

  • Anàlisi de 55 característiques i prestacions de 15 bancs On-lineLa banca en Internet es tan segura como la tradicional pero es menos online de lo que debiera. L’informe es basa en dos punts bàsics:
    • Anàlisi per variables – Procés d’alta, Operacions, Productes y Serveis, Contacte, ajuda i atenció al client, On-line, Accessibilitat, Informació i Seguretat
    • Anàlisi per bancs – eBankinter, Patagon, BBVA, Uno-e, iBanesto, Caixa Galicia, ActivoBank, BSCH, Bancaja, ING Direct, Caixa Catalunya, Deutsche Bank, Banco Popular, La Caixa, Caja Madrid

Read the rest of this entry