Monthly Archives: novembre 2004

Cites en HTML

Cites en HTML

En HTML existeixen una sèrie d’elements que serveixen per citar fonts o continguts externs. Degut a que les especificacions no són massa clares sovint s’utilitzen de forma incorrecta.

En Nelson va escriure un interessant article sobre aquest tema on aclareix com utilitzar els diferents elements. I avui ens dona un enllaç a Quotations and citations: quoting text, un extens article sobre aquest tema.

Sempre podeu consultar les especificacions, tot i que sovint les explicacions i/o exemples són bastant escuets.

Catedral

Catedral

Construccions increïbles per a usos no merescuts, aquesta seria una definició superficial de catedral. Són les construccions més impresionants fetes de roca, l’aplicació de les tècniques més modernes d’aquella època aplicades en arcs i columnes amb un resultat artistic molt valuós.

catedral de l'Oblivion

El millor de tot es que és una captura de The Elder Scrolls IV: Oblivion

HL2, UE vs USA

HL2, UE vs USA

Recull de noticies sobre tweaking delHalf Life 2 i economia de la Unió Europea i els Estats Units.

A Nvnews he trobat un article per com tunejar el HL2 via comandes de consola i opcions del joc. Amb això es pot aconseguir, o bé, un major rendiment, o bé, uns gràfics superiors als que hi ha per defecte.

Durant les últimes setmanes les noticies sobre l’economia mundial s’han centrat en el tipus de canvi USD/€. Doncs bé, no és res més que les conseqüències de no haver donat suport a l’invasió d’Iraq. El govern americà no actuarà davant la caiguda del dòlar, però han començat les primeres reaccions a aquest atac encobert.

La reacció es basa en aquesta noticia: La Organización Mundial de Comercio (OMC) autorizó hoy a la UE y a seis países más, incluidos Brasil y México, a aplicar sanciones comerciales contra EEUU por un máximo de 150 millones de dólares por mantener una normativa “antidumping” declarada ilegal en septiembre de 2002.

Read the rest of this entry

Disseny for the Hate

Disseny for the Hate

Com cada 6 mesos més o menys toca canvi d’imatge de paparra.net, els que utilitzeu el Internet Explorer la veureu lleugerament diferent al que hauria de ser. El Disseny ha testejat en Opera 7.x amb resultat òptim, Gecko’s browsers amb igual resultat; tot dos de Linux i Windows. I Konqueror que per un estrany fenòmen paranormal fa els PNG però a mi no me’ls mostra.

La imatge procedeix del meu germà, que és aficionat a la fotografia, de l’Art Futura. Són uns làsers que enlloc de ser rodons com els estàndards fan formes psicodèliques.

Làser positrònic negativitzat

El disseny es basa en els PNG‘s semitransparents, que donen una claredat i blancor interessants, llàstima que en la saga dels explorer es vegi com un trunyaken.

Les directrius a seguir en aquest disseny han estat com sempre la Usabilitat i l’Accessibilitat.

Nota: El disseny anterior, evolution, continua actiu.

HL2 & ES IV, Oblivion

HL2 & ES IV, Oblivion

Quina decepció el HL2, encara que només jutjo pels screenshots que hi ha disponibles. Sembla com si haguessin volgut fer uns escenaris molt realistes i els ha quedat algo com poc natural.

M’he posat a analitzar bé les imatges i he trobat que es podria millorar el terra i les parets i aprofitar les noves tecnologies com el PS. Crec que li donaria el realisme que li falta. Ara si, el cel és espectacular, els edificis, les cares amb un nombre de polígons suficientment gran com per donar una grata sensació de realisme, les ombres dinàmiques estan suavitzades i els escenaris amb molts detalls.

La història pot ser increïble i et pot submergir en el joc tot el que vulguis però que hi hagi una textura de via de tren i una textura de gespa ho trobo aberrant i de mal gust en aquests temps. Ah i vigileu no us talleu amb qualsevol cantonada, tot és tan cúbic…

Read the rest of this entry

Made in China

Made in China

Ahir al vespre vaig tenir la meravellosa oportunitat de fer de helpdesk (ajuda telefònica) a una companya de feina a la que li havia arreglat l’ordinador.

La reparació del PC havia estat senzilla: neteja amb l’Adaware SE i alguna cosa més. Ara no penseu que soc un pringat, ja que sovint com comporto com un BOFH. Però en aquest cas no.

Doncs bé, em truca a casa i em demana ajuda ja que no pot escriure la paraula clau per iniciar el PC (el User password de la BIOS). A continuació us deixo un fragment de la conversa:

Jo: A veure, el cable aquest d’on ve?
Ella: Aquí posa Made in China

Hmmm, sense comentaris xD

Cap de setmana a Amsterdam

Cap de setmana a Amsterdam

Aquest cap de setmana passat he viatjat a Amsterdam amb el Chavo per visitar una amiga que està allí.

Un dels canals d'Amsterdam

La ciutat m’ha encantat en molts aspectes. Una de les coses que més m’ha impactat és l’us de la bicicleta com a mitja de transport. ??s increïble poder gaudir d’una ciutat on els ciclistes tenen preferència sobre els cotxes i els vianants.

Si hi aneu no perdeu l’oportunitat de visitar la ciutat en bici, tota una experiència.

Més fotos.

Generalitat ofereix RSS

Generalitat ofereix RSS

No se des de quan, però la Generalitat de Catalunya ofereix RSS des de la seva pàgina principal. ??s una bona noticia que els responsables de gencat.net hagin decidit començar a oferir aquest servei.

??s una llàstima, però, que sigui tan limitat: només hi ha un RSS amb les noticies d’actualitat (les mateixes que trobem al home del lloc). Seria molt interessant que oferissin més varietat de feeds, com per exemple un per a les novetats de DOGC. Podria resultar una eina molt útil per a totes les empreses que treballen amb la Generalitat.

L’Institut Cartogràfic de Catalunya també ofereix RSS. Però no he pogut esbrinar amb quin criteri s’hi inclouen les entrades ja que no es corresponen a cap secció de la seva web.

Segurament seria molt més interessant per al públic general que oferissin aquest servei també a meteocat amb les previsions i avisos sobre el temps.

Parc de Recerca Biomèdica

Parc de Recerca Biomèdica

Encara no tinc un perquè a l’afició de veure com es creen nous centres R+D, deu ser que és gratificant veure com hi ha algun tipus d’esforç per no arribar a ser el cul d’Europa. Aquesta vegada de mans de la UPF, la meva ex-universitat, conjuntament amb l’Ajuntament i Generalitat s’ha creat la fundació PRBB que entrarà en funcionament al 2005. L’edifici serà de l’estil Nexus I, II i III i estarà situat al costat de la UPF de la ronda litoral, on es fa Biologia.

El centre tindrà 6 àrees d’investigació: Biologia computacional, Regulació genòmica, Desenvolupament biològic i cel·lular, Patologies físiques i farmacologia, Genètica humana i biologia evolutiva, i per acabar, Epidemiologia i salut publica.

Read the rest of this entry