Monthly Archives: octubre 2004

Constitució Europea

Constitució Europea

Avui s’ha signat la rubrica a la constitució europea, ara hi ha un termini de 2 anys per a que els parlaments de cada un dels 25 països ratifiquin el document o en facin un referèndum.

Un pas més per a que Europa sigui forta i gran, i també, un pas més per a què no tornin a passar uns altres 4 anys de donada de cul a Catalunya via Madrid. Una cosa se certament, hi ha més polítics competents a Europa (tirant cap al Nord) que a Espanya, així que quan abans cedeixin les competències polítiques a Brusel·les millor que millor.

Ara bé, proliferen les webs a negativa a la constitució europea que dona gust, unes amb un toc professional, o bé, amb un toc d’humor, la qual mereix la pitjor a les crítiques, és un tipus de web que vas llegint i vas dient no, no, NO i la tanques degut al mal humor que t’entra.

Després de llegir els documents em quedo amb un SI amb salvetats, algunes de les quals es recullen a redliberal. El document de la constitució, són 349 pàgines en un pdf de 800Kb més o menys, si voleu estar totalment informats llegiu-lo, suposo que amb una mica de força de voluntat es podria llegir…

Nou mercat econòmic: ASEAN

Nou mercat econòmic: ASEAN

Rep el nom de ASEAN el nou espai de lliure comerç1. El formen Brunei, Cambotja, Laos, Vietnam, Indonèsia, Filipines, Singapur, Birmània, Malàisia, Tailàndia i Xina.

Un espai de lliure comerç no és més que eliminar aranzels de tots els productes d’importació dels països formants de l’acord. S’aconsegueix una major eficiència productiva de cada estat, augmentant exportacions i importacions, és resumeix en el de sempre, creació de comerç. En aquest cas es començarà a eliminar els aranzels al 2005 fins a la total eliminació al 2010.

I perquè tot els països del món no eliminen els aranzels? En primer lloc interessos polítics, en segon lloc els aranzels són un sistema de protegir els productes propis d’un país pobre. ??s pràcticament impossible crear una associació mercantil entre un país ric i un de pobre, el pobre tendeix a tenir sistemes de producció més ineficients i la majoria dels beneficis de la unió se’ls enduria el país ric. Qui s’encarrega de repartir els guanys?, i desprès de repartir-los, el país pobre dependrà d’aquests ingressos?

Read the rest of this entry

The Elder Scrolls IV: Oblivion

The Elder Scrolls IV: Oblivion

Si us sona el nom de Morrowind i no sabeu que… va ser millor RPG i GOTY; a grans trets és un joc de rol en primera persona on el mapa jugable és enorme i la linealitat de la trama és quasi be nul·la. Tot això avala la nova producció de la gent de Bethesda Softworks que anuncien que estan desenvolupant la seqüela, Oblivion. Només cal veure les captures que ofereix la seva web per saber que molt provablement es premiarà amb el GOTY de l’any que surti a la llum.Read the rest of this entry

Balanç de Google després de sortir a borsa

Balanç de Google després de sortir a borsa

Fa una estona Google ha publicat els seus resultats financers i són francament bons. Han doblat beneficis comparats amb el trimestre de l’any anterior, arribant a una xifra de 52 milions de dòlars (0.19 dòlars/acció).

Estamos muy satisfechos con los resultados trimestrales. No m’extranya que estiguin satisfets, qui no ho estaria? Diuen que els beneficis venen sobretot per ingresos de publicitat. Només faltaria veure què diuen els seus estats comptable,s a veure si diuen la veritat, ja que de vegades la borsa no reacciona a noticies puntuals i no valorades apropiadament.

Read the rest of this entry

Proves amb RDF (Aproximació a la Web Semàntica)

Proves amb RDF (Aproximació a la Web Semàntica)

Al refer la llicència d’aquesta pàgina m’he trobat que em demanaven d’inserir al codi XHTML un fragment de RDF. Gracies a això s’ha tornat a despertar en mi l’interès per la Web Semàntica. Per als que no sapigueu què és:

(Tradueixo) La Web Semàntica és una extensió de la web actual en la qual es dóna un significat ben definit a la informació, permetent un millor treball en col·laboració a les computadores i a les persones.

Com que aquesta descripció no ho deixa massa clar us deixo una sèrie de recursos per si us interessa el tema:

Read the rest of this entry

Que n'aprenguin!

Que n'aprenguin!

Avui llegeixo a la Vanguardia un artícle sobre Google. De nou aquest potent buscador ha fet un pas més i s’ha adelantat a Microsoft tot creant un cercador capaç d’ajudar-te a buscar totes aquelles aquelles coses que han passat pel teu PC i que ara vés a saber per on paren.

Evidentment, hi ha molts d’altres buscadors interns que fan aquesta tasca però la novetat d’aquest és que és capaç d’indexar els continguts dispersos quan tu no necessites la memória de l’ordinador.

Aquest fet suposa per una banda una alegria, perquè tot alló que foti a Microsoft ens fa alegrar el dia, per l’altre trobem que Google ha fet la feina a mitges ja que aquest buscador únicament cerca arxius d’Office i de l’entorn Windows.

Haurem d’esperar doncs una altre versió més complerta que ens serveixi a usuaris com jo que utilitzem l’Openoffice, l’Abiword, l’Opera i demés. Realment és una llàstima.

Humor Amarillo

Humor Amarillo

El fet de pensar en aquelles series amb les que tan bones estones hem passat em fa recordar aquest mític programa de Tele 5. Hi ha varies pàgines que han iniciat una campanya per presionar la cadena per que, o bé, vengui els drets d’emissió ,o bé, la posi ella mateixa.

Aquesta no és pas només una campanya nacional, nomès cal cercar pel seu nom en anglès (Takeshi’s Castle) per veure que no estem sols. Una generació de grans especímens hem crescut amb aquest cracks mediatics.

Volem tornar a riure amb aquelles traduccions inventades i optimistes del presentador, i amb aquelles proves que requerien ser d’una pasta especial; las Zamburguesas, los Rollitos de Primavera, el Laberinto del Chinotauro, los Cañones de Nakasone… Ai quins records!

A mi me gusta Humor Amalillo! i a tu?

Especficant l'idioma del contingut XHTML i HTML

Especficant l'idioma del contingut XHTML i HTML

S’acaba de publicar el primer esborrany de Specifying the Language of XHTML and HTML Content, un document que explica com especificar l’idioma del contingut en documents (X)HTML, acompanyat d’algun consell per mostrar els canvis d’idioma amb CSS. El seu contingut és:

  1. Introduction
  2. Definitions
  3. Declaring the language of a page
  4. Documents with more than one primary language
  5. Declaring language changes in a page
  6. Specifying language
  7. Specifying the language of a link destination

Per als qui no ho sapigueu, hi ha motius per a especificar l’idioma.

[Via W3C]

Desplaçament sostenible

Desplaçament sostenible

Fa unes setmanes que vaig començar a tornar patinant de la universitat, agafo Diagonal i després Provença. Tot és carril bici però això no treu que hi hagi perills. Pedretes i brossa varia, aigua, xusma a pota i xusma en cotxe. La ruta són uns 7 km més o menys (calculat amb un regla sobre el monitor jajaja).

La qüestió per la qual escric el post és perquè avui m’he trobat massa xusma motoritzada, un dels quals era un conductor d’un camió que no ha tingut millor idea que pitar a una conductora que em deixava passar per un pas de vianants. I l’altre un taxista que quan anava a passar pel pas de vianants ha passat sense mirar qui venia, el que m’ha fet desviar la ruta i passar per davant d’un cotxe, el qual m’ha demanat perdó per estar al mig del pas. El problema no era estar al mig del pas sinó el brètol del taxista que s’ha fotut allà sense mirar i que casi m’estampo.

Si algú està interessat/da en patinar, pot aprendre o anar a passejar amb la gent de l’associació de patinadors de Barcelona. Munten cada divendres unes rutes per Barcelona i els dimarts fan classes gratuïtes per als que no s’aguanten drets.

Com a curiositat, pel carril bici de Provença només hi passen noies en bicicleta? 🙂