Monthly Archives: setembre 2004

3Dmark05

3Dmark05

Ja està aquí la nova aberració dels gràfics, vull dir: ja ha sortit la nova versió del benchmark més conegut. 3DMark05 s’explica per les nova versió del PS i l’aprofitament total dels DirectX 9.0.

Els gràfics de la demo són espectaculars, brillants, increïbles i en algun cas exagerats. Però, com sempre, fins que trobem jocs que aprofiti els DirectX 9.0c amb normalitat potser passen 2 anys. Però si puc afirmar amb rotunditat que els últims DirectX han revolucionat el món gràfic en el camp de l’aproximació a la realitat; i no a l’espectacularitat lumínica com eren els de la versió 8, aquesta versió practicament només va aportar l’aigua realista.

Screenshot de 3DMark05: fantasiaScreenshot de 3DMark05: penyasegat i l'oceà

Screenshot de 3DMark05: recinte tancat i metàl·lic

Read the rest of this entry

W3C de gira

W3C de gira

L’oficina espanyola del W3C organitza la Gira Estándares W3C per donar a conèixer les tecnologies del W3C entre els estudiants.

Consisteix en un recorregut per diferents ciutats espanyoles d’un autobús (atenció a les fotos!) equipat amb 14 estacions multimèdia i connexió a Internet via satèl·lit.

Passarà per Barcelona els dies 9 i 10 de novembre (segurament al Campus Nord de la UPC). Si me’n recordo hi passaré a donar-li una ullada.

[Via W3C.es]

SpeedTree, 3DMark05 i Quake 4

SpeedTree, 3DMark05 i Quake 4

Quan creia que amb el Doom III havien tret tot el suc a les targetes d’última generació ara va i em trobo amb aquestes captures de les demos de SpeedTree i els primers screenshots oficials del 3DMark05 i Quake 4.

Un dels subproductes de SpeedTree és el Trees of Pangaea, són unes demos renderitzades a temps real d’una serie d’espais oberts amb els conseqüents arbres, matolls i d’altres elements amb les respectives ombres a tots els elements del paisatge amb un realisme molt alt. Els requeriments són una bona targeta gràfica i el DirectX 9.0c

bosc
desert

Read the rest of this entry

On mira l'usuari?

On mira l'usuari?

Interessant informe de la recerca Eyetrack III, on s’analitza el moviment dels ulls dels usuaris quan visiten diferents webs de noticies. Tot i que l’estudi està basat en l’experiència en webs de noticies les conclusions són vàlides per a altres tipus de webs. L’informe ve acompanyat d’un parell de gràfiques ben clares. [Via Nick Bradbury]

Humor cruel

Humor cruel

Aquest és un acudit extret del setè capítol (Frenesí esperonat) de la sèrie El Guardià:

Malcolm: Sap quina diferència hi ha entre un advocat i un llit elàstic?
Nick: No, quina?
Malcolm: Que per saltar sobre el llit elàstic ens traiem les sabates!

Selectors en CSS

Selectors en CSS

Els selectors en CSS són condicions que ben aplicades donen al element, classe, o identificador l’aparença que nosaltres volguem sense un excessiu nombre de clases. Aquests selectors van del més simple ex. body {color:#333} fins a regles complexes com ex. #contingut div[class=”cos”] > p:first-child:first-letter{font-size:20px}.

Per a fer regles complexes és necesari l’ús de combinatoris com l’espai en blanc, el signe +, i > i/o també l’ús de pseudo-elements com first-child, first-letter…

Els exemples contenen elements, ID’s i classes, que és el que permeten els selectors. Aquests exemples són iguals o similars als que conté paparra.net + evolution.css. Per una informació més completa sobre cada selector visiteu la traducció al castellà de les especificacions del W3C.

Read the rest of this entry

Wardriving a Martorell

Wardriving a Martorell

Ara mateix estic assegut dins d’un cotxe en un polígon industrial aprop de Martorell fent wardriving amb un amiga.

La búsqueda de redes inalámbricas se denomina wardriving. Consiste en localizar redes wireless (encriptadas o no) para conocer su posición.

Esto se consigue paseando con un equipo dotado de una tarjeta de red wireless y opcionalmente con un GPS para que nos ayude a posicionar en un mapa cada una de las redes localizadas.

La connexió ara mateix ens la patrocina una empresa d’automoció que té una xarxa inalàmbrica completament oberta (sense encriptació i amb un servidor de DHCP).

Tota una experiència això del wardriving. S’ha de repetir, per aprendre, practicar i xafardejar 😛

Des de Cracòvia

Des de Cracòvia

Ara estic a aquesta magnífica ciutat de Polònia, des de l’hostal on ens allotgem amb la Chava.

En primer lloc us demano disculpes per la manca d’accents doncs aquests teclats son pensats per polonesos/es clar…

Aquesta es una ciutat preciosa, plena d’encants i de racons romàntics. Tot es la mar d’econòmic; un dinar de perles et pot sortir per 2 €.

El que mes ens ha impressionat ha estat Auschwitz, quin mal rotllo, les càmeres de gas, els crematoris, on dormien… ufff se’t posa la pell de gallina!

Avui anirem a veure les mines de sal, que com soc la mar d’espavilat, he deduït que eren unes mines fetes de sal.

Hi ha quelcom que ens ha cridat molt l’atenció, les noies d’aquí. Mare meva quines mosses! El 80% són rosses amb els ulls clars, amb un cos d’escàndol i unes faldilles de menys d’un pam. Són la tralla!

Apa doncs tots cap a Cracòvia! que amb Wizzair no costa gaire.