Monthly Archives: juliol 2004

Ampliació de l'ample de banda de les ADSL

Ampliació de l'ample de banda de les ADSL

Fa uns dies la CMT va autoritzar a Telefónica a doblar l’ample de banda sense augmentar el preu. A la web de Telefónica he trobat un document en PDF que explica les seves intencions.

Telefónica de España procederá a partir de los últimos días de septiembre a aumentar la velocidad de todas las modalidades de ADSL sin modificar su precio y sin necesidad de trámite alguno por parte de los clientes. La medida también será de aplicación desde entonces a las nuevas altas de ADSL que se produzcan.

Modalidad ADSL actual (Kb/s) futura
Básica 256 / 128 512 / 128
Class 512 / 128 1024 / 300
Avanzada 1024 / 300 2048 / 300
Premium 2048 / 300 4096 / 512
Empresas Class 512 / 256 1024 / 512
Empresas Avanzada 1024 / 512 2048 / 512
Empresas Premium 2048 / 512 4096 / 512

Firefox a les aules

Firefox a les aules

En un intent de donar a conèixer el Firefox (navegador web lliure i gratuït de la fundació Mozilla) l’he instal·lat a les aules de l’empresa on treballo. Per a que no fos una imposició forçada he mantingut els accessos directes al Internet Exlporer, amb el propòsit que l’usuari pogués escollir.

Avui he comprovat per desgràcia no n’hi ha prou amb instal·lar el programari. S’ha de formar als professors i convence’ls de que el Firefox és superior a Internet Explorer en molts aspectes. Si el professorat no incentiva als alumnes a utilitzar el Firefox aquests continuaran utilitzant el Internet Explorer, pel simple motiu que és el que ja coneixen (i segurament l’únic que coneixen).

Això és aplicable a qualsevol àmbit docent on estigui involucrada la informàtica. El professorat no només és responsable d’impartir un temari, si no que també és responsable d’educar als alumnes per a que siguin bons usuaris d’informàtica (capaços de treure tot el suc a l’eina -l’ordinador- per a aconseguir el seu objectiu, de la manera més eficient i còmode).

Així doncs intentaré preparar un curs de formació interna per al professorat, on defensaré el Firefox envers al IE. No és molt, però per alguna cosa es comença.

Màrqueting: La primera impressió

Màrqueting: La primera impressió

La primera impressió que dona una empresa és important. De fet és un element que pot ser decisiu alhora d’establir-hi relacions comercials. Donar una mala imatge pot representar perdre un client (si no pregunteu als experts en màrqueting). Aquí va una experiència personal:

Vaig rebre un correu d’una tenda d’informàtica que ofereix servei tècnic, venta de hardware, creació de pàgines web i altres serveis. Com que una de les tasques del meu lloc de treball és estar al dia en aquests temes vaig donar-li una ullada al seu lloc web.

Quina sorpresa quan em trobo amb això. Un web amb un disseny pèssim, mal estructurada, poc usable i tècnicament deficient. Feta amb Dreamweaver i Flash, amb un ús mínim de CSS e inaccessible. En definitiva, una feina d’aficionat.

La imatge que dona la seva web és poc professional. Però per acabar-ho d’espatllar no se’ls va acudir res més que posar les tarifes per descarregar en format Excel. Seria molt millor en PDF i amb una presentació més treballada.

És una llàstima, però per culpa de la primera impressió que m’he emportat mai sabré si aquesta gent treballen bé o no.

Què sabem?

Què sabem?

Actualment ens diuen que estem en un món globalitzat, que puc saber ara mateix el que està passant a l’altre punta del món. Tant és així que alguns proposen anomenar a aquesta època era de la informació o la tecnologia.

Ens creiem molt ben informats, i capaços de saber i d’opinar sobre qualsevol cosa, però molts cops no prenem atenció a qui ens informa i com ens informa.

Aquest post pretén ser una reflexió sobre la manipulació que tenim per part dels diversos mitjans de comunicació. Sobre com ho vivim, com ho acceptem i sobretot sobre com ens resignem i acabem per impregnar-nos d’idees prefabricades pels grups d’interès més poderosos.

Read the rest of this entry

aDesigner: simulador de discapacitats visuals

aDesigner: simulador de discapacitats visuals

A principis d’aquest mes IBM va anunciar el aDesigner, un simulador de discapacitats visuals per a ajudar als creadors Web a fer pàgines més accessibles. [Via Nick Bradbury]

El producte encara està en desenvolupament però es pot descarregar gratuïtament (és necessari registrar-se). Funciona sota Windows 2000/XP i requereix JRE 1.4.1 o superior.

Us en deixo una captura (JPG, 95 Kb) perquè us pugueu fer una idea de com és.

Si voleu més informació sobre l’accessibilitat al Web us recomano el post Accessibilitat. També podeu provar el navegador Home Page Reader per comprovar quina lectura fa del vostre lloc (atenció que la versió de descarrega és una trial de 30 dies).

Espero que us sigui d’utilitat.

P:D: com és possible que paparra.net obtingui una qualificació de A+ i once.es només una B?

PHP 5 final

PHP 5 final

Gracies a Madieta m’assabento que ahir dimarts 13 es va publicar la versió 5.0.0 del popular llenguatge de programació PHP.

La primera beta d’aquesta versió va aparèixer al juny del 2003, farà més d’un any. Aquesta nova versió incorpora importants canvis respecte a l’anterior, com el nou model d’objectes, millor suport per a XML, suport natiu de SQLite, adaptació al protocol IPv6, etc.

Ara falta veure quina és la velocitat d’implantació d’aquesta nova versió, marcada sobretot per la compatibilitat d’aplicacions desenvolupades en versions anteriors.

Més informació:

La cançó de l'estiu

La cançó de l'estiu

Com cada estiu el mercat discogràfic ens premia el nostre consum constant i fidel als Top-manta amb una cançó d’allò més interessant i enriquidora. Ja sembla que fa molts estius des de l’aserejé o el papi xulo, i tornem aquest any amb un greatest hit, el yuma yuma yee.

Aquesta cançó d’origen romanès, té evidentment un missatge profund que em disposo a aflorar a la llum pública. He trobat una traducció que us adjunto perquè comproveu la merda que triomfa a masses sales de festa catalanes.

Read the rest of this entry