Monthly Archives: juny 2004

All-in-One Gestures 0.11.1

All-in-One Gestures 0.11.1

Una de les avantatges d’Opera sobre Mozilla i Firefox són les accions amb els moviments de ratolí (mouse gestures). Però desde fa un temps existeix una extensió que activa aquesta funcionalitat, lo fotut es que al ser una extensió s’ha d’instalar per cada versió. Les accions que es fan amb el ratolí són quasi les mateixes que en Opera.

Com incorporar aquesta extesió?

 • Anar a la pàgina d’extensions de Mozilla.org, o bé, desde el mateix navegador anar a Tools/Extensions i despres anar al link de get more extensions.
 • Baixar l’extensió All-in-One Gestures 0.11.1 situat a la columna d’extensions més populars. Preferiblement fer-ho amb Mozilla o firefox, sinó s’haurà d’agafar el fitxer .xpi i arrosegar-lo dins la finestra dels browsers de nucli Gecko.
 • Una vegada reiniciat el browser ja estarà instalat. Les extensions es poden instalar desinstalar amb el gestor d’extensions que esta en Tools/Extensions.

El futur de la informàtica (per a programadors)

El futur de la informàtica (per a programadors)

Farà gairebé 15 dies que Joel Spolsky va escriure How Microsoft Lost the API War, un llarg però interessant article sobre l’estat actual de la informàtica. Està basat en gran part en Microsoft i la seva política pel que fa a la seva API, el .NET i d’altres temes.

L’article de Joel és molt recomanable, però està en anglès. Per als més mandrosos podeu veure un punt de vista complementari gracies a jomaweb, que basant-se en la seva experiència personal i en l’article de Joel ens dona una bona perspectiva de l’estat actual de la informàtica (centrat en el desenvolupament de programari).

Off-topic: El blog Velocidad de Escape (escrit per jomaweb) és un dels més interessants que he trobat fins ara. Amb un bon nivell d’escritura, un humor sarcàstic i una mica àcid i uns temes d’allò més interessants (si més no per mi). Us recomano especialment Gestión documental 2, quin fart de riure!

Noves característiques de Yahoo! Mail

Noves característiques de Yahoo! Mail

Des de que Google va anunciar el seu nou servei de correu electrònic, Gmail, la competència s’ha començat a moure. Avui al intentar accedir a la meva conta de Yahoo! em trobo amb una nota informativa, de la que cal destacar-ne el següent:

 • Una interfaz mejorada
  Que facilita aún más el uso de Correo Yahoo!.
 • 100MB de almacenamiento
  Conserva todo lo que te es importante, sin preocuparte de saturar el espacio de tu cuenta.
 • Envía/recibe mensajes de hasta 10MB
  Envía mensajes con grandes archivos adjuntos (fotos, presentaciones y lo que se te ocurra).

Tot i que l’oferta de Yahoo! no és tan suculenta com la de Google, el canvi respecte a les condicions anteriors és notable: de 4 o 6 MB (depenen del país) a 100 MB.

Barra amb el 3% complet

Sembla ser doncs que Yahoo! està contraatacant seriosament. A veure que ens depara aquesta guerra de serveis d’e-mail.

En tot cas jo estic encantat amb les noves característiques del meu compte!

Patum

Patum

Aquest cap de setmana vaig viure una de les experiències més gratificants dels últims mesos. Feia molt de temps que no m’ho passava tan bé i es que… com no en aquestes dates, vaig anar a la Patum de Berga!

Aquesta es una festa molt particular amb molt de sentiment i passió. Tan és així que és molt recomanable anar amb algun patumaire experimentat que t’expliqui prèviament el seu funcionament.

Read the rest of this entry

Recursos per a iniciar-se al XSL

Recursos per a iniciar-se al XSL

El XSL és una família de recomanacions per a definir la transformació i presentació de documents XML. Consta de tres parts: XSLT, XPath i XSL-FO.

El XSLT és un llenguatge de marcat (d’etiquetes) dissenyat per a la transformació de documents XML. Des de fa uns dies he començat a aprofundir en l’obscur món -fins ara com a mínim- del XML+XSLT.

Per poder començar a treballar amb XSLT és necessari tenir uns coneixements bàsics de XML i lleugeres nocions de Name Spaces (si més no que aquests termes us sonin). I també és d’especial importància conèixer una mica sobre XPath.

En vista que el XSLT és un llenguatge que requereix tants coneixements addicionals he creat una petita llista de tutorials i especificacions que poden ser d’utilitat per a iniciar-s’hi.

Read the rest of this entry

Construcció europea

Construcció europea

Els avenços en la construcció d’Europa com a gran estat d’estats són petits, l’història ha demostrat que grans canvis que no siguin en el camp econòmic han fracassat.

Però aquests dies preelectorals s’estan deixant veure nous avenços en el camp militar i una intel·ligència comuna.

De les mans de Javier Solana, l’alt representant de la UE, ha sortit la proposta de creació d’un centre d’anàlisi europeu, on es compartiran part de les informacions dels serveis d’intel·ligència de cada país, si en tenen.

Encara no té capacitat operativa però d’aquí una setmana s’analitzarà la proposta i el més segur es que s’aprovi. Aquest centre vindrà a ampliar el SitCen, un centre que analitza la situació exterior. Així amb aquesta ampliació s’analitzarà la situació del terrorisme extern i intern i s’utilitzarà per evitar nous atemptats a la Europa dels 25.

Read the rest of this entry

Energia nuclear i Gorbachov

Energia nuclear i Gorbachov

Ahir l’expresident de la URSS va donar una conferència al Fòrum sobre l’ús de l’aigua. Però també va parlar d’altres temes, els punts importants van ser:

 • L’ús irracional de l’aigua, la seva mala gestió i redistribució.
 • Defensa de l’energia nuclear, per la falta de temps per a la substitució per energies renovables degut al desenvolupament accelerat mundial.
 • Els errors de la guerra d’Iraq i la guerra freda, que van ser situacions de despilfarrament de recursos en que tots els països surten perdent.

Em senta bé veure com algú important com Mijaíl Gorbachov pensi igual que jo en el tema de l’energia, creia que era l’únic.