Monthly Archives: maig 2004

Extremadament viciat

Extremadament viciat

De vegades veiem que la febre per alguns jocs pot ser exagerada, normalment en jocs FPS. Entre la gran expectació que aixequen i el misteri que el rodegen fan aparèixer freaks que fan del joc part de la seva vida quotidiana. Si més no a mi m’agradaria tenir-lo, és original, únic i fa llums, jejeje.

D’aquí uns dies em sembla que trobarem l’equivalent en el Doom III, perquè entre el Half Life 2 i el Doom III estan creant unes expectatives de jocs increïbles que ja veurem si compleixen o no, segons els trailers de moment si.

La web freak només conté imatges del making of de la caixa a l’estil Half Life II. Té un pes de 2 Mb, vaig patir la lentitud amb el meu supermodem de 56kb.

Cultura contra Bush

Cultura contra Bush

En aquests darrers dies estem assistint a un reconeixement públic del treball d’aquelles persones que des del 2000 estan intentant mostrar al món com és el president dels EUA, George W. Bush.

En primer lloc m’agradaria comentar el fet que el Festival de Cinema de Cannes hagi galardonat amb la Palma d’Or el darrer documental de Michael Moore, Fahrenheit 9/11.

Read the rest of this entry

Una mica de tot

Una mica de tot

Suposo que a tots els que utilitzem la web d’una manera intensiva ens passa el mateix: se’ns acumulen enllaços interessants. Com fa Mariano amb el seu week-log, aquí van algunes recomanacions:

  • FOAFer: una interfaz para visualizar datos FOAF, al blog d’Inkel dedicat a la Web Semàntica.
  • Access en Open Office, del blog Velocidad de escape sobre programació, ciència ficció i altres temes.
  • Ping-o-Matic!, un servei per fer pings molt úti. Via furilo.
  • Stylish, accessible forms, sobre com crear formularis visualment agradables i accessibles. Gracies al sempre curiós blog Logicola.

I per acabar un tutorial només apte per a geeks: Using Telnet with a POP3 Mail Server. Ideal per mirar el correu si no tenim cap client ni disposem de webmail.

Les patents de programari limiten el coneixement

Les patents de programari limiten el coneixement

Les patents de programari a Europa són un tema d’actualitat, per desgràcia. Aquí a paparra.net no n’he parlat tot i que hi tinc un interès especial, com a usuari i com a professional del camp.

Vaig assistir a la xerrada de Richard Stallman a Mataró sobre aquest tema i seguit les noticies i discussions a mitjans com Barrapunto i Puntbarra.

No n’he escrit perquè creia que no tenia res a aportar-hi. Però avui he vist aquesta imatge i m’ha semblat molt gràfica i adequada. Ja la tinc com a fons d’escriptori 😉

No a les patents de programari.

Més informació a:

  • Campanya contra les patents de programari
  • FFII: Patents de Programari a Europa

Migració a Mozilla

Migració a Mozilla

Aquesta setmana he estat realitzant a l’empresa on treballo una migració dels productes de Microsoft (Internet Explorer i Outlook Express), als seus homònims del projecte Mozilla (Firefox i Thunderbird respectivament).

El procés de migració ha estat força senzill gracies a les funcionalitats d’importar que incorpora el nou programari.

L’acceptació dels usuaris ha estat relativament bona, valorant sobretot les similituds amb els programes anteriors i les noves funcionalitats, com per exemple l’opció que proporciona el Firefox de cercar a Google directament.

Tot i així, perquè acceptessin de més bon grat el canvi, ha sigut necessari justificar-lo i donar unes petites explicacions sobre el funcionament del nou programari.

Fins aquí tot bé. Però al cap de molt pocs dies d’haver fet la migració han començat a aparèixer petits problemes. Els més greus relacionats amb pàgines dissenyades exclusivament per a Internet Explorer, que finalment han acabat per obligar-me a tirar la migració enrere en algun cas concret.

És una llàstima que per culpa de creadors web incompetents els usuaris no puguin gaudir d’un programa clarament superior en prestacions i seguretat.

Quina ràbia.

Opera 7.5 beta a Opera 7.5 final

Opera 7.5 beta a Opera 7.5 final

Ja m’he actualitzat la beta a la versió final del brower Opera. Moltes millores respecte a la beta no n’hi han, com a mínim que hagi pogut apreciar.

  • El menu de l’esquerra, el de favorits, ara apareix amb un trianglet que simbolitza que esta minimitzat, o com a mínim que hi ha alguna cosa.
  • Els elements de formulari com els checkbox i option box estan més estilitzats.
  • Les pestanyes també estan més estilitzades.

Com a bugs no corregits hi ha els 10 segons de falta de resposta del browser quan esta accedint als comptes de mail no s’ha solucionat. Les imatges que se li poden posar de fons al cos de la pàgina (body{ background: url (...) bottom right}) no apareixen i encara continua interpretant i mostrant codi HTML en algun XML

Tot i aquests bugs, les millores com el filtre d’spam o la millora en la interfície del browser hi resten importancia.

Mozilla Thunderbird 0.6 en català

Mozilla Thunderbird 0.6 en català

Ahir Softcatalà va presentar la traducció al català del Mozilla Thunderbird 0.6, el client de correu del projecte Mozilla.

La feina de la gent de Softcatalà és d’agrair i molt ràpida. No fa ni quinze dies que aquesta última versió del Thunderbird es va publicar!

Podeu trobar la noticia completa a Softcatalà.

E3

E3

L’E3 és l’event més important en el camp dels videojocs, es presenten novetats, projectes en treball, etc. per a totes les plataformes que existeixen.

A destacar els projectes del Doom 3, que veurà la llum al tercer trimestre d’aquest any i del Half Life 2 que en teoria havia de sortir aquest estiu, però no està confirmat. A megagames.com hi podeu trobar una serie de trailers i demostracions d’aquests jocs.

Read the rest of this entry

Foment a la investigació

Foment a la investigació

Una de les vies que utilitza la UE per fomentar el desenvolupament tecnològic són els programes Marco, amb l’objectiu de contribuir a la creació d’un Espai Europeu d’Investigació i Innovació. Els programes són projectes comunitaris que requereixen la participació de 2 o més països, com per exemple la xarxa d’xcel·lència europea Nano2Life on Barcelona acull un dels 24 centres europeus d’investigació que el formen.

La qüestió esta en que la Comissió Europea augmentarà el pressupost fins a 40.000 milions d’euros (actualment 17.500) per al proper programa Marco que avarca el 2007 fins al 2010. Aquesta decisió s’ha vist afectada per l’actual situació econòmica i els creixents costos d’investigació que han fet que les nostres indústries perdessin competitivitat.

Amb aquest augment pressupostari es pretén produir un efecte multiplicador per a la inversió privada en innovació. Fins i tot s’ha parlat de crear una AEI que aprofiti les sinergies en aquest camp.

SSI: Comanda include

SSI: Comanda include

La comanda include és una de les múltiples comandes que permet SSI, però per la seva gran utilitat i simplicitat d’ús és la primera que s’ha de conèixer.

SSI (Server Side Includes) són comandes ubicades al HTML i avaluades pel servidor cada cop que es sol·licita el document, permeten l’ús d’alguns elements dinàmics a les nostres pàgines sense necessitat d’un llenguatge de programació.

El SSI està suportat pels servidors web més estesos, però els exemples que aquí veurem són per l’Apache.

Read the rest of this entry