Monthly Archives: març 2004

Innocence i Appleseed

Innocence i Appleseed

A principis d’aquest mes es va estrenar al Japó Innocence, una seqüela de la popular pel·lícula d’animació Ghost in the Shell, basada en el còmic de Masamune Shirow i dirigida per Mamoru Oshii.

Titol de la pel·lícula

Aquesta nova entrega també conta amb la direcció del popular director japonès i la producció corre a carreg de Production I.G., estudi responsable de la primera part i d’altres films com Patlabor o Blood: The Last Vampire.

Com a co-productor hi trobem a Hayao Miyazaki i el seu estudi Ghibli, amb treballs anteriors de gran prestigi i qualitat com Porco Rosso o La Princesa Mononoke.

Cara de Bateau

Tot plegat fa que la pel·lícula tingui una estètica molt similar a l’anterior i que en puguem esperar una gran qualitat tècnica, centrant-se aquest cop en Bateau (el company de Motoko Kusanagui, protagonista de la primera entrega).

Read the rest of this entry

El paraigua

El paraigua

Aquests dies plujosos fem servir bastant el paraigua, però què en sabem?

El paraigua bàsic va ser inventat farà uns quatre mil anys: el concepte de sombrilla. Els xinesos van ser els primers en utilitzar-los per protegir-se de la pluja, adaptant els que tenien.

Però el que entenem per paraigua modern no va arribar a Europa fins al segle XVI, on fins a llavors era considerat només un complement per a la vestimenta de les dones. Va ser gracies a l’explorador Jonas Hanway (1712-86) que se’n va començar a estendre l’ús.

Al 1852 Samuel Fox va inventar el disseny acanalat d’acer del paraigua. Des de llavors el disseny dels paraigües no ha variat en essència.

I de fet el paraigua és un invent incòmode de fer servir, sobretot quan fa vent. És susceptible de ser oblidat en qualsevol lloc i quan l’acabes de fer servir has d’anar amb compte de no mullar-te.

Figura de paraigua experimental extreta de invention.com

És curiós que quelcom tan estès, i en molts llocs tan utilitzat, pràcticament no hagi evolucionat en els últims 100 anys.

Font: about.com.

Simulació d'empresa

Simulació d'empresa

GestiónGlobal Campus és un joc de simulació empresarial on hauràs de prendre 4 decisions estratègiques amb l’objectiu de fer més alt el valor de les seves accions. Les àrees implicades són les de màrqueting, RRHH, finances i producció.

Segons he vist a la web el joc no és cap tonteria, tens un historial de l’empresa dels últims 5 anys i les seccions de l’empresa tenen la feina com la d’una empresa real, amb premis en metàl·lic, accés a màsters en negocis. Encara que esta adreçat a menors de 28 anys el tema està bastant complicat, el nivell sembla ser molt alt.

El termini d’inscripció acaba el 16 d’abril i els equips han de ser de 3 a 6 persones. Crec que com a mínim es passaria una bona estona mentre es juga i comprovaríem si les nostres actuacions sobre una empresa real serien bones o patètiques jeje. Així que si algú compleix els requeriments i vol aprendre més sobre la gestió empresarial, podríem crear un bon equip 🙂

Font: http://www.fib.upc.es/FIB/plsql/PUB_LLISTAT.QueryView?P_ID=16084

Disponible la versió de proves del Firefox 0.8 en català

Disponible la versió de proves del Firefox 0.8 en català

Ja està disponible la versió en català de Mozilla Firefox. Per als que no el conegueu:

El Mozilla Firefox és un navegador web gratuït, de codi obert, basat en el codi desenvolupat dins el projecte Mozilla.org. Les seves característiques principals són la rapidesa així com facilitat d’instal·lació i utilització. El Firefox és una aplicació molt lleugera i ràpida, alhora que compleix amb els principals estàndards d’Internet.

Des del servidor de softcatalà podeu descarregar el programa complet en català o, si ja el teniu, directament el language pack.

Un cop instal·lat el language pack heu d’afegir -UILocale ca-CA -contentLocale CA a l’accés directe al FireFox. Quedant per exemple així: "C:Archivos de programaMozilla Firefoxfirefox.exe" -UILocale ca-CA -contentLocale CA.

Font: sofcatalà

I ara què?

I ara què?

Sembla que per fi hem aconseguit fer fora a la dreta del govern d’Espanya. Tot i semblar un triomf, pot no ser-ho tant, doncs a partir d’ara es plantegen una serie de preguntes que ja veurem com les resol el partit menys de dretes que ha ocupat el govern.

En primer lloc caldrà veure què passa amb l’estatut de Catalunya i Euskadi,l’aprovaran? quan? amb quines condicions? (recordem que el PSOE es un partit estatalista i que ha firmat la llei antiterrorista).

En segon lloc caldrà veure que fan amb el tema de la guerra. De veritat retiraran totes les tropes a l’estiu? contra els interessos d’EUA? jeje ja ho veurem…

En tercer lloc ens preocupem pel tema del transvasament. Es farà?

Finalment hi ha molts d’altres temes compromesos pel PSOE, habitatge, economia, salut, educació…. No ho tenen pas fàcil per fer d’Espanya un estat modern i d’esquerres, el problema es si voldran fer-ho.

No patiu que no trigarem a veure-ho. De moment, el túnel de Bracons es farà de totes totes.

Farbrausch

Farbrausch

Fa temps vaig escriure sobre un grup de colegues, farbrausch, que feien “demos” de 64 kb, guanyaven premis en algunes “parties”. Després d’un any encara continuen actius i fent encara més increible la seva feina d’utilització de mínim codi i màxim espectacularitat visual.

Read the rest of this entry

Concurs de weblogs

Concurs de weblogs

L’Estació Espai Jove de Girona organitza un concurs de weblogs en català, una bona iniciativa per potenciar la blogosfera (que poc m’agrada utilitzar aquest mot) i donar a conèixer nous weblogs.

Però les bases del concurs (DOC, 25KB) són una mica confoses i contenen alguns criteris força discutibles. Tot i així cal remarcar que és una molt bona iniciativa.

Es valorarà la vinculació amb la ciutat de Girona, tant per la temàtica del weblog com per l’origen de l’autor.

Aquest és un dels punts més desencertats al meu entendre. Suposem dos weblogs d’una qualitat molt similar, un fet per un gironí i un altre fet per un lleidatà. ??s lògic valorar millor la feina d’una persona perquè al seu DNI hi posi que ha nascut a Girona?

Em sembla molt bé que vulguin potenciar els weblogs d’una zona territorial en concret (pel tema o procedència), però llavors que no permetin la participació de weblogs forans. Deixar-los participar i després discriminar-los no em sembla correcte.

Read the rest of this entry

12 passos cap a un codi millor

12 passos cap a un codi millor

Joel Spolsky va escriure farà gairebé quatre anys El Test de Joel: 12 passos cap a un codi millor, un interessant article que explica 12 senzills passos per a mesurar la qualitat d’un equip de programadors. El test no té desperdici. Es nota que l’autor ha treballat com a programador i que té molta experiència laboral.

M’ha cridat l’atenció el punt 8: Els programadors tenen unes condicions de treball tranquil·les? On explica perquè és imprescindible que el programadors estiguin en un entorn lliure d’interferències.

Aquest és el problema. Tots sabem que els treballadors del coneixement treballen millor quan aconsegueixen entrar en el “flux”, també conegut com estar “en la zona”, on estan totalment concentrats en el seu treball i completament desconnectats del seu entorn. Perden la noció del temps i produeixen grans coses mitjançant la concentració absoluta.

Read the rest of this entry