Monthly Archives: febrer 2004

DBDesigner 4 en acció

DBDesigner 4 en acció

En faemino ens fa un ràpid però complet repàs de les característiques de DBDesigner 4, un programa orientat al disseny de bases de dades. Us recomano la lectura del post a com d’introducció al programa.

DBDesigner 4 m’ha semblat molt interessant, ideal per a dissenyar les bases de dades d’aplicacions web ja que està plenament orientat a MySQL (tot i que suporta altres SGBD‘s).

Entre algunes de les característiques que m’han cridat més l’atenció es troben l’enginyeria inversa, la possibilitat de desar el model de dades en format gràfic i el generador de documentació en HTML.

Read the rest of this entry

El blog més avorrit del món

El blog més avorrit del món

El passat 25 de gener, Quim Monzó en la seva columna setmanal al Dominical de La Vanguardia va escriure un article sobre els blogs. A part de fer una crítica, el més interessant de l’article és el que reprodueixo a continuació.

Hay ahora un blog que parodia lo insustancial de la mayoría de sus congéneres, se llama “El blog más aburrido del mundo“, y es un ejemplo de elegancia e ironía.

Estat RPG

Estat RPG

Fa un temps vaig entrar en l’obscur món dels dominis. Que si contacte de facturació, contacte administratiu, propietari… Tot just quan començo a saber de què va el tema em trobo que un dels dominis dels quals en soc responsable està en estat RGP.

Què vol dir RGP? (REDEMPTION GRACE PERIOD)

El RGP és un període de 30 dies que s’inicia immediatament després de que el Registador hagi borrat un domini de la seva base de dades per no haver estat renovat. En aquest sentit, la ICANN ha requerit als diferents Registres que implementin el sistema RGP amb la finalitat de donar als titulars originals l’ opció de recuperar, a través de l’últim Registrador que ha gestionat aquest domini, un domini que no hagi estat renovat. Per tant durant el període RGP s’impedeix que el domini pugui ser registrat per un tercer.

Read the rest of this entry

Perquè C no és el meu llenguatge de programació preferit

Perquè C no és el meu llenguatge de programació preferit

Sota l’explícit títol de Why C Is Not My Favourite Programming Language trobo un interessant post a kuro5hin on s’exposen una sèrie d’arguments en contra del llenguatge C.

Sovint amb companys de professió fem broma sobre C, amb frases com ara C és Déu o C és tot. Tots hem remenat aquest llenguatge algun que altre cop i hem comprovat la seva potència; però també la seva complexitat.

A part de la claredat dels arguments al post exposats és molt recomanable fer un cop d’ull als comentaris, on hi podem trobar opinions per a tots els gusts.

I seguint amb el món dels llenguatges de programació un histograma de llenguatges de programació, via anedonia.

Nova versió de paparra.net

Nova versió de paparra.net

En motiu de la celebració del primer aniversari de paparra.net hem publicat la nova versió. Aquests són alguns dels canvis més importants:

  • Les seccions Articles i R i D passen a formar part del weblog enlloc de ser seccions estàtiques.
  • Ja no depenem de Dreamweaver per a realitzar cap tasca.
  • El sistema de pings s’ha millorat i ampliat.
  • El buscador intern ha estat eliminat.
  • El disseny és líquid.
  • Moltes millores internes de codi PHP i gestió.
  • El codi és XHTML 1.1 vàlid amb CSS 2 i alguns elements de CSS 3 (i algunes propietats específiques del Mozilla).

Esperem els vostres comentaris sobre el nou disseny.

Campus Party 2004

Campus Party 2004

S’ha obert el període d’inscripció per a la Campus Party d’aquest estiu 2004 que es farà del 26 juliol fins al 1 d’agost a la CAC de València.

El primer període d’inscripció és pels participants de l’any anterior (del 3 al 9 de febrer), i el segon a partir del 9 de febrer per la resta de la humanitat. Per això els organitzadors preveuen que les places s’esgotin ràpidament i hi hagi poques places per nous participants ja que l’esdeveniment se celebra al mateix lloc que l’any passat i l’augment de participants en cada edició era del 30%.

Les activitats més importants que es duran a terme són en el camp de Linux que comptaran amb la col·laboració dels desenvolupadors del projecte MONO i de la Debian Project Manager. L’altra activitat bàsica són els jocs que comptaran amb servidors públics les 24 hores. Les altres activitats són disseny i música, tallers i campus party X-treme. Una dada important és l’accés a internet de 1244 Mb. Més informació la trobareu a la web de la Campus Party,

Sobre la web de la Campus Party doncs… Feta amb Flash totalment, crec que es podria fer amb HTML + CSS + una mica de PHP, amb no molta complicació. Mòdem de 56k tarda 1 minut a carregar.

Editor web Open Source

Editor web Open Source

Nvu és un projecte que pretén crear un editor web WYSIWYG, de fàcil ús, basat en el Mozilla Composer i orientat principalment a l’entorn Linux.

Tot i que el projecte està clarament enfocat al món de Linux la primera versió també està disponible per a Windows.

L’he provat en entorn Windows i l’aplicació té bon aspecte, però m’ha decepcionat pel seu enfocament.

Nvu (pronounced N-view, for a “new view”) makes managing a web site a snap. Now anyone can create web pages and manage a website with no technical expertise or knowledge of HTML.

D’aquestes afirmacions a la portada de la pàgina del projecte i fent una breu exploració del programa hom ràpidament veu que la preocupació per generar un bon codi HTML no ha estat la seva prioritat.

Read the rest of this entry