Monthly Archives: gener 2004

Adéu al Feedreader

Adéu al Feedreader

Després de molt mesos utilitzant el programa Feedreader per llegir les pàgines que m’interessen he decidit deixar-lo definitivament.

El desenvolupament del programa està aturat des del setembre passat i la versió actual té alguns bugs una mica molestos. Per altra banda em resultava molt difícil mantenir la llista de feeds als tres llocs on vaig servir el PC habitualment. A part que havia de recordar quines noticies havia llegit a cada lloc per no rellegir-me-les al canviar de màquina.

I la solució ha estat Bloglines. Un servei que em permet fer el mateix que el Feedreader amb l’avantatge que hi puc accedir des de qualsevol màquina connectada a Internet i que disposi d’un navegador web.

De fet el servei ja fa temps que funciona i és molt conegut, però fins fa pocs dies no m’havia decidit a provar-lo. L’experiència ha estat francament bona.

Veure la meva llista de feeds.

TVC renova el seu portal

TVC renova el seu portal

Televisió de Catalunya ha renovat el seu portal, podeu veure un resum de les novetats més destacades a puntbarra.

No entraré a valorar l’estructura ni el contingut del nou portal de TVC, però si en qüestions tècniques.

El codi HTML és una patranya, tot fet a base de taules, el que el converteix en un infern. Si estigués fet amb capes seria més fàcil de mantenir i el pes dels documents disminuiria.

Hi ha JavaScript per totes bandes, la majoria prescindible, i no es planteja una alternativa per aquells usuaris que no en tinguin.

També es fa un ús extensiu de Flash, que des del meu punt de vista és totalment prescindible, sinó en tots els casos, en la majoria. A més alguns d’aquests elements de Flash són eines de navegació per moure’ns per la web fet que agreuja encara més els problemes per als usuaris que no disposin de Flash.

Read the rest of this entry

Enfocament erroni en formació informàtica

Enfocament erroni en formació informàtica

La formació informàtica és un camp que cada vegada està tenint més importància. A la majoria de currículums vitae ja hi apareix un apartat específic de formació informàtica.

Però la formació informàtica es veu des d’una perspectiva errònia: no s’ha d’ensenyar a utilitzar una eina en concret, s’ha d’ensenyar com fer servir un cert tipus d’eina.

M’explico. Quan un va a l’autoescola hi va per aprendre a conduir, no per aprendre a conduir concretament el cotxe de l’autoescola. Quan un surt de l’autoescola és capaç de portar perfectament qualsevol cotxe amb un petit període d’adaptació. Això és degut a què tots els cotxes són eines amb la mateixa funció i per tant amb un funcionament similar.

Read the rest of this entry

El que val un cotxe!

El que val un cotxe!

Si esteu pensant en comprar-vos un cotxe i no sabeu per quin decidir-vos, abans de tot llegiu aquest post (si no us voleu comprar un cotxe, també el podeu llegir).

Un cotxe pot costar aproximadament 12.000 euros. Però anem a fer una estimació del que realment val un cotxe, si volem tenir-lo durant un període de 10 anys.

A la inversió inicial abans esmentada haurem d’afegir 100 euros al mes de pàrquing (ja que si el cotxe és nou no el tindrem al carrer), que per 10 anys suposen un cost de 12.000 euros. L’impost de circulació (60 €/any) ens suposarà 600 euros més; l’assegurança que sent molt generosos ens costaria 600 euros l’any, ens apuja la nostra suma 6.000 euros més.

Però un cotxe necessita benzina per funcionar, si suposem que fem 8.000 Km/any i que el nostre cotxe consumeix 5 litros a los 100 seran 400 euros l’any, és a dir 4.000 en el nostre càlcul.

Read the rest of this entry

Va per tu/mi

Va per tu/mi

Estic fart de tu, de les teves manies, de la teva manca de confiança, de la teva indecisió, de la teva inseguretat, de la teva apatia.

M’acompanyes allà on vaig. No em deixes mai. Sempre m’estàs a sobre i no em deixes fer la meva. Deixa de fer-me dubtar, de ficar-me pors al cos.

Quan jo decideixo quelcom amb el que tu no hi estàs d’acord em deixes fer. I després em vas burxant, poc a poc. Em vas menjant la moral. Aprofites qualsevol moment de feblesa per posar-me a prova, per fer-me dubtar de les meves decisions. I només perquè tu no hi estàs d’acord.

De fet sempre m’acabes guanyant. Més tard o més d’hora, però m’acabes guanyant. Té algun sentit que et porti la contraria? Perquè no ens posem mai d’acord? Com a mínim en les coses importants.

A veure si durant els pròxims dies ens posem d’acord els dos, que ja toca. Para de fer-me la guitza i ajuda’m una mica per una vegada.