Monthly Archives: novembre 2003

El jovent puja bé!

El jovent puja bé!

Sembla que les noves generacions pugen bastant bé (o com a mínim alguns dels seus components).

Via blogpocket m’assabento que el noi que als 15 anys va rebentar la protecció anticòpia dels DVD’s ha aconseguit violar el sistema de descàrrega de música d’Apple, el iTunes.

Per altra banda llegeixo a Barrapunto una guia en castellà del Kernel. Tot i que s’ha generat un bon debat sobre l’estil de redacció de la guia el més sorprenent és que l’autor només té 14 anys.

Les PLC

Les PLC

Via el weblog d’Anedonia trobo un extens article que parla sobre la PLC. És una tecnologia que utilitza els cables elèctrics per a enviar informació.

Les característiques i avantatges més importants són:

  • Tecnologia de banda ampla (ADSL és banda mitja).
  • Velocitat de transferència màxima de 135 Mbps, i la màxima ofertada 45 Mbps.
  • Instal·lació més fàcil, tot endoll és una presa de telèfon.
  • Preus: PLC600 d’Iberdrola ofereix una velocitat de 600Kbps simètrica a 39 €/mes.

Read the rest of this entry

Soñadores, The Dreamers

Soñadores, The Dreamers

L’altre dia vaig anar a veure aquesta pel·lícula de Bernardo Bertolucci (França – Itàlia – Regne Unit, Duració: 130 minuts), i la veritat és que em va agradar molt.

Està ambientada en el París del 1968, aquell de les revoltes, de l’amor lliure o del vi i les roses (com diria Ismael Serrano). Tracta de dos bessons (un noi i una noia) que es queden sols a casa durant un mes i l’aprofiten per convidar a un altre noi. Entre els tres viuen una història on l’amistat, el sexe, l’amor al cinema i la filosofia es barregen d’una forma magistral.

Realment no és una pel·li per persones conservadores (sexualment parlant), no en va molta gent ja l’ha subtitulat com a “folladores”.

Read the rest of this entry

Vols provar Linux?

Vols provar Linux?

Vols provar el Linux però no t’hi atreveixes? Creus que no tens prou coneixements informàtics i la fama de Linux ser difícil et tira enredera?

Existeix una distribució de Linux anomenada Knoppix ideal per iniciar-se. No requereix una instal·lació permanent ni gaires coneixements d’informàtica.

Si la vols provar el procediment és molt senzill: et baixes el CD (una imatge), el graves, el poses al lector i arranques l’ordinador des del CD (aquesta opció s’ha d’activar des de la BIOS).

Per als que us animeu a provar-la aquí teniu alguns enllaços d’interès:

  • Pàgina oficial de Knoppix (portada en protesta contra les patents de programari).
  • Versió en castellà de la pàgina oficial.
  • Des d’aquí també et pots baixar el CD.
  • Knoppix.net: noticies i recursos relacionats amb aquesta distribució (en anglès).

Festa Major de Sant Andreu de Palomar (Barcelona)

Festa Major de Sant Andreu de Palomar (Barcelona)

Aquest any hi ha molt dies de festa des del 26 de novembre al 8 de desembre i si mireu a la web ja veureu els grups que venen.

Us avanço per si algú li interessa que venen a tocar La carrau, sex age, i Shedarsick. També fan concerts de jazz i diverses projeccions. Jo segur que em deixo caure per les festes, ja us informarè que tal.

Actualització: ahir vaig anar al concert programat, i tot i que l’embelat està força bé i tenen montat un equip de música de la hòstia, vaig trobar a faltar algunes coses.

En primer lloc a la web no es troba fàcilment on està ubicat exactament l’embelat, i has de conèixer el barri per saber que està a daavnt de la biblioteca (per cert una passada).

En segon lloc els horaris van com volen, els primers van tocar els últims, i ningú sabia del cert quina era la programació. Va ajudar el fet de que no hi haguès cap cartell enlloc.

La conclussió es que tot i que són unes festes muntades amb moltes ganbes caldria una mica més d’organització per tal de fer les coses millors.

Recull d'informació sobre les WAI

Recull d'informació sobre les WAI

He fet un recull d’enllaços que ens poden ajudar a fer una pàgina accessible, unes pàgines que parlen sobre les WAI.

Les WAI

Aquestes directrius expliquen com crear contingut per al web accessible per a persones amb discapacitats i s’adrecen a creadors de contingut (autors de pàgines o dissenyadors de llocs web) i a creadors d’eines d’autor. L’objectiu principal d’aquestes directrius és promoure l’accessibilitat. Tanmateix, la seva aplicació facilita l’accés al contingut a tot tipus d’usuari, sigui quina sigui la plataforma de lectura usada (navegador web, lector de veu, telèfon mòbil, ordinador de cotxe, etc.) o les condicions de l’entorn de consulta (entorns sorollosos, espais mal il·luminats, mans ocupades, etc.). L’aplicació d’aquestes directrius també ajudarà els usuaris a trobar la informació d’una manera més ràpida dins el web. Les directrius no pretenen desincentivar l’ús d’imatges, vídeo, etc., sinó que expliquen com fer que el contingut multimèdia sigui més accessible a una àmplia audiència.

Read the rest of this entry

Ja fa un any del desastre del Prestige

Ja fa un any del desastre del Prestige

??s per això que la plataforma NuncaMáis de Catalunya ha organitzat una serie d’actes sota el lema “Un altre Prestige és possible, galiza viva, o chapapote tamén”. Començaven el dilluns 10 i finalitzen el dissabte 15.

Ahir l’aratbass i jo vam anar a una conferència sobre les conseqüències econòmiques del Prestige on també es projectava l’audiovisual “el beso negro del mar”.

La conferència va resultar molt profitosa i vam poder descobrir una visió més del conflicte, no tan econòmica com social.

El conferenciant era un representant de la cofradia de pescadors de Cangas, i els missatges que més em van sorpendre van ser aquests.

Read the rest of this entry

Ahir va marxar Miquel Martí i Pol

Ahir va marxar Miquel Martí i Pol

Ens hem quedat sense un gran poeta, tan de bó que algú altre reculli el seu llegat i el segueixi amb el mateix fervor i encert, la llengua, la cultura i la societat ho necessita.

Per a qui no el van llegir mai aquí en deixo dues mostres.

Un sonet per a tu

Un sonet per a tu que em fas més clar
tant el dolor fecund com l’alegria,
un sonet amb els mots de cada dia,
amb els mots de conèixer i estimar.

Discretament l’escric, i vull pensar
que el rebràs amb discreta melangia,
com si es tractés d’alguna melodia
que sempre és agradable recordar.

Un sonet per a tu, només això,
però amb aquell toc lleu de fantasia
que fa que els versos siguin de debò.

Un sonet per a tu que m’ha permès
de dir-te clarament el que volia:
més enllà de tenir-te no hi ha res.

Antologia poètica

Read the rest of this entry