Monthly Archives: octubre 2003

El pique amb Wanadoo comença a donar fruits

El pique amb Wanadoo comença a donar fruits

Tal com vaig explicar fa uns dies estic en plena campanya per reivindicar els drets dels usuaris (especialment al meu a connectar-me a Internet) i donar a conèixer la mala jugada que m’ha fet Wanadoo al deixar-me 3 mesos sense connexió.

Per fi la creuada dona els primers fruits doncs el Periòdico de Catalunya ha decidit publicar demà dia 1 de novembre del 2003 la meva queixa a cartes al director.

Com han escrit molts no ho tinc gens fàcil, però el Chapolín colorado no es rendeix fàcilment, no amaga el cap sota l’ala… moriré, però abans m’enduré a un quants usuaris de Wanadoo a la competència, que es fotin.

  • Wanadoo 3
  • Chavo 1

A continuació us poso la carta:

Read the rest of this entry

Content: attr() potencial perdut

Content: attr() potencial perdut

Experimentant amb imatges i la manera de treure l’alt que quedés bé, se’m va acudir treure un suc al content que malauradament no ha funcionat.

L’experiment consistia en treure el valor d’una propietat en una altra propietat. Que no fos un content.

CSS:
img[title="foto"]::after{
width: attr(width);
}

Amb això volia aconseguir crear un pseudo-element que tingues el mateix tamany de la imatge per tal que una foto de polaroid, i sota de la imatge es pogués llegir l’alt de la imatge. Tot això de forma automàtica clar. Pròximament més estupideses.

Mor un jove colombià a la sortida de l'institut Sant Josep de Calassanç

Mor un jove colombià a la sortida de l'institut Sant Josep de Calassanç

Avui al matí mentre esmorzava he sentit a Catalunya Informació la noticia que ahir un jove colombià de 17 anys va ser assassinat. La meva sorpresa ha estat quan han dit la localització dels fets: al costat de casa, a la sortida del meu antic institut.

Què està passant amb els joves? Des de que vaig deixar l’institut he vist canvis molt significatius en l’alumnat. Començant per l’estètica, la seva manera de parlar, l’ús cada cop menys freqüent del català…

Però el que més em preocupa és la seva actitud davant del professorat, els seus companys i la gent en general. No se perquè, però les coses van a pitjor. Ara l’institut fa por.

Més informació sobre els fets al Diari Avui i a El Périodico.

Actualització: En un comentari l’Irene de TioCanya ens diu que ha escrit un post sobre aquest tema. També m’agradaria comentar que l’incident del noi colombià sembla que està relacionat amb el fenomen dels Latin Kings.

Actualització 2: Al weblog El Guarà Tou d’en Joan C. G. també es parla d’aquest incident i ens proporciona una sèrie d’enllaços per seguir la noticia.

Que es preparin els de Wanadoo!!!

Que es preparin els de Wanadoo!!!

Com vaig escriure fa un temps en aquest post aquesta gent m’està fent la vida impossible, ja fa tres mesos que m’han deixat sense Internet i com no em volen donar de baixa tampoc em puc donar d’alta amb cap altra companyia. És per això que tardo tant en contestar els comentaris.

Ara però ja he arribat al meu límit i la meva ment maquiavèl·lica està pensant una bona venjança que consta de diversos punts:

  1. Anar a l’oficina del consumidor. Ja hi he anat i hi he posat una queixa, m’han dit però que només demani que no em cobrin i que en donin de baixa. Con jo vull demanar compensacions pels danys i perjudicis no m’he aturat aquí. Encara em queden 2 asos més a la màniga.
  2. Anar al col·legi d’advocats d’ofici a reclamar per un contracte inhumà, amb una lletra súper petita i amb unes condicions esclavitzats. A veure que em diuen.
  3. Fer una carta al director per veure si em publiquen alguna i es penedeixen de tractar així a la gent.

I per a tots aquells que pensin… pobre noi no sap on es fica els hi canto aquella cançó de… “No me llames iluso por tener una ilusión!”

Una nit al Liceu

Una nit al Liceu

Tenia ganes de saber què se n’havia fet del Liceu i també de saber com se sentia això de l’opera. Per això vaig aprofitar unes entrades per a joves i anar al Liceu.

Les entrades eren d’una llotja; va resultar ser un petit espai a Cuenca de l’escenari. Per entrar passaves per un petit habitacle amb un mirall, un sofà… rotllo romàntic, i per accedir-hi tenies una targeta magnètica.

Tenies al costat del seient una pantalleta de 20x5cm on et subtitulaven l’òpera en català (per defecte), castellà i anglès. Vaig veure una versió en francès de Hamlet una tragèdia de Shakespeare, que realment acaba fatal. L’obra és a cops una mica soporífera, canten molt bé i tal però suposo que no tinc les orelles prou educades. L’Ofèlia relament feia unes coses increïbles amb la veu.

Va durar 193 minuts, amb un entreacte de 25, que vam aprofitar per anar al bareto i mirar el panorama; molt de glamour: cava, canapès. Definitivament no va ser una gran nit, però va ser diferent i curiosa, poder la repeteixo d’aquí un temps, o poder no.

Analitzador de pàgines web

Analitzador de pàgines web

Web Page Analyzer és un servei gratuït per analitzar pàgines web. L’anàlisis se centra en el pes de la pàgina, donant dades sobre el número d’imatges, mida del document HTML (i fulles d’estil i scripts), la mida total i els diferents temps d’accés segons la connexió de l’usuari.

En definitiva, una eina molt útil per aconseguir una velocitat de càrrega acceptable.

I un altre servei interessant és el que ofereix SelectOracle. Aquest servei és capaç de mostrar-nos en llenguatge natural (anglès i castellà en aquest cas) les regles definides en CSS. Una bona eina per ajudar-nos a aprendre els selectors de CSS3.

Busquen busquen…

Busquen busquen…

Has d’estudiar, acabar l’EGB, anar a l’institut, fer COU, anar a la universitat, acabar la carrera….

La societat et marca un camí ideal que has de seguir per tal de poder trobar una feina que t’agradi, que se’t valori, per no empenedir-te’n. Valores les avantatges i els costos i decideixer fer-ho, el cost d’oportunitat penses que val la pena, però i un cop ho has fet què?

Res, a esperar, a buscar, a tenir sort, a “enchufar-se” a especialitzar-te, a continuar-te formant a…. perquè? Per acabar a l’atur o trobant feines de secretària si ets noia (als nois no els volen) i comercial o teloperador sinó és el que t’ofereix el mercat laboral.

Les empreses on vols treballar et demanen experiència, coneguts, referències… Les ETT‘s et diuen llicenciat i diplomat? Uf, no acostumem a treballar amb gent d’aquest perfil.

Així estic doncs, noi de 24 anys diplomat en gestió pública i llicenciat en polítiques currant de monitor busca feina.

Tornen els joves

Tornen els joves

Avui dimarts, tornen ELS JOVES (The young ones) la mítica sèrie que tots vam mirar quan anàvem a l’institut. El mític Nil (que passa tio), el guillat d’en Rick…. Ai aquells temps!!!

Doncs cada dimarts a TV3 a les 0:35. A més a més podreu aprendre anglès perquè em sembla que és en VOSC.

El W3C inaugura l'Oficina Espanyola

El W3C inaugura l'Oficina Espanyola

Avui s’ha inaugurat l’Oficina Espanyola del W3C a Oviedo. ??s una bona noticia per a tots aquells interessats en la tasca del W3C.

Ara ho tindrem més fàcil per accedir a la informació en la nostra llengua. Hi podem trobar les noticies del W3C en castellà i les traduccions existents de varis documents al castellà, català i gallec).

Llegiu la Nota de premsa per a més informació.