Monthly Archives: agost 2003

Fer l'agost a les festes d'agost

Fer l'agost a les festes d'agost

Per als qui com jo passen més de la meitat de l’estiu a Barcelona una bona opció per divertir-se a la nit és anar a les festes de barri que durant tot l’agost es van succeint, una darrere l’altra.

De tota la vida, a qualsevol festa o concert sempre hi ha pels voltants alguna persona amb una nevera de càmping plena de birres que fa d’alternativa a la barra “oficial”.

Read the rest of this entry

Critica personal a Bowling for Columbine

Critica personal a Bowling for Columbine

Per fi he vist el documental i com a tots m’ha sorprès, sota d’aquest documental hi ha un gran treball de documentació sobre la societat americana i la canadenca, però trobo a faltar unes dades que crec que són bàsiques per explicar la societat americana i la seva violència.

En primer lloc, la riquesa de tots dos països. Al film mostren com és un gueto a Canadà i no sembla que sigues un barri pobre, el qual explica que el sistema de repartiment de rendes és molt millor i més equitatiu a Canadà.

Read the rest of this entry

Tags poc usuals

Tags poc usuals

Promocionar tags com promocionar el català al Web està molt bé, per això vull donar a coneixer uns tags que potser no són útils però que potser la gent els desconeix i no els utilitza per ignorància.

<sup></sup> és un element per posar text superíndex
<sub></sub> és l’element per posar text subíndexat.

Exemple:

Text normalsuperíndexsubíndex

Es pot veure que té el mateix problema que el MS Word, no pot tenir un subíndex i un superíndex, però amb un style="margin-left:(negatiu)" s’arreglarà parcialment el problema. Sino com a última opció tenim MathML.

Cap a Istanbul

Cap a Istanbul

Avui marxo cap a Istambul (Turquia). Amb els nervis m’he llevat massa d’hora i ara em sobra 1 hora ben bona.

Tinc moltes ganes d’arribar-hi. Serà la primera vegada que estic en un país no occidental (o europeu). Espero trobar-m’hi una cultura ben diferent a la que estic acostumat. Turquia és un país laic, però la població es majoritariament musulmana, a cavall entre Europa i Àsia.

Estaré allí una setmana amb els meus pares. A la tornada espero fer un bon resum de la meva experiència.

De viatge per Galicia i Portugal

De viatge per Galicia i Portugal

He anat de viatge 10 dies per Galícia i Portugal (de Porto a Lisboa) i per això he estat una mica desconnectat aquests dies.

Portugal en general m’ha agradat força, no es la tralla, però crec que val la pena anar a veure els països veïns. El que més m’ha molat es el fet de poder entendre’s amb el castellà, tot és molt més fàcil.

Els catalans ens els hem trobat a tot arreu, i es que som un plaga…però de les bones!
Per mi el millor el jalar i el pitjor els incendis; ens quedem sense boscos!!!!

Apa doncs, aneu i proveu els seus vins, el vi verd està de perles.

Una nova generació de jocs

Una nova generació de jocs

El 30 de setembre és la data de llençament de Half life 2, per a qui no el conegui, és un FPS però a diferència de molts altres jocs del mateix estil, aquest té una història molt interessant. Per donar una referència, va ser el joc més impactant i important dels que es van presentar en el prestigiós E3, per davant de jocs com Doom III i Halo 2.

Les millores que ofereix el joc són els gràfics i una IA revolucionaria que permetrà els comportaments predeterminats dels individus o ents.

Per aquells que van estar enganxats al Counter Strike i al Day of Defeat tindran bones notícies, hi estan treballant per treure noves versions amb el nou motor gràfic.

HL 2
HL 2

HL 2HL 2

Flash mob

Flash mob

Diumenge passat, llegint LA VANGUARDIA em va picar molt la curiositat una notícia que parlava d’un fenomen anomenat flah mob. Buscant per internet he pogut trobar l’article que va sortir al diari, ja que suposo que com tots sabeu per tal de consultar un notícia d’un diari via web, s’ha de pagar (a excepció del diari AVUI).

Per qui no és vulgui llegir l’article, això del flash mob, consisteix més o menys en el següent.
Via correus electonics algú proposa una data per quedar en un lloc concret. Un cop la gent ja està reunida, es fa una acció conjunta, per exemple, a Roma 150 persones de cop van anar anar a una llibreria a demanar llibres inexistents. Quan els dependents estan que no poden més, de cop i volta, marxen tots en un tres i no res.

Aquesta és una moda, com no, importada d’Estats Units i que poc a poc s’ha anat implantant a tot Europa, consistent en fer accions singulars. Aquestes es filmen en càmara i es pengen per internet.
Realment la gent, ja no sap que fer per divertir-se!!

Per a més informació recomano aquest últim link

Societat Limitada

Societat Limitada

M’acabo de llegir Societat Limitada de Ferran Torrent. Vaig conèixer a Ferrant Torrent a través de Gràcies per la propina, però que en aquest últim llibre s’ha cobert de glòria.

??s un llibre amè i molt interessant, en el que ens fa una visió molt particular de l’alta societat valenciana.

Si no heu llegit res de Ferran Torrent recomano fervorosament que ho feu, doncs és un dels millors escriptors contemporanis dels Països Catalans.

Dissipadors

Dissipadors

Dintre de poc qualsevol component d’un ordinador necessitarà un ventilador o un dissipador. L’última novetat són els dissipadors per a memòria, sort que no són ventiladors. Val a dir que fer overclocking a la memoria pot fer augmentar el rendiment d’un joc fins a un 25% (ara que la memòria és barata doncs potser val la pena arriscar-se). Teniu més informació a Nvnews (en anglès).

Amb tant dissipador i ventilador el mercat tendirà a la refrigeració per aigua, menys soroll, menys acumulació de pols, més segur, i més overclocking, només que ocuparà més espai.