Monthly Archives: juny 2003

II Jornades de Programari Lliure

II Jornades de Programari Lliure

La UPC organitza les II Jornades de Programari Lliure els propers dies 9, 10 i 11 de juliol. Tal i com expliquen a la web els objectius són:

Com a les primeres jornades, en aquesta segona edició ens plantegem continuar la tasca de difusió del programari lliure, a base de debatre com potenciar el seu ús a la recerca, desenvolupament i docència, així com donar a conèixer les activitats on intervé el programari lliure que actualment es porten a terme a les diverses universitats catalanes i en altres sectors.

Les Jornades se celebraran al Campus Nord (Barcelona) i estan obertes a tots els públics. Només cal inscriure-s’hi mitjançant un formulari.

Us animo a tots aquells que hi podeu assistir que ho feu. La veritat és que el calendari triat no afavoreix gaire l’afluència de públic al ser entre setmana. Per altra banda millora respecte l’any passat ja que tots els estudiants hauran acabat exàmens.

Via barrapunto.

Per passar l'estona

Per passar l'estona

Per fi ja he acabat exàmens, així que ara disposaré de més temps per tal de fer totes aquestes coses taaaaan productives que mai tenim temps de fer durant l’any.
Per començar m’he topat amb unes quantes pàgines web tan despreocupades com jo.

En primer lloc tenim una de les típiques pàgines on et dediques a canviar els caretos de la penya, és força divertida.

En segon lloc tenim una pàgina molt més curiosa globalment. Els millors apartats són eyes, new i photos.

Apa siau i que passeu una bona estona.

Generant PDF

Generant PDF

Fa un temps vaig veure a bulma que donen la possibilitat de veure els articles en PDF i em va semblar molt interessant poder presentar la informació d’una web en diferents formats.

El PDF està molt estès i és un bon format per a publicar informació a la xarxa. Bàsicament se’ns poden presentar dos casos:

  • Tenim creada una pàgina web i la volem convertir a PDF: en aquest cas podem utilitzar HTMLDOC, una eina creada amb C que ens permet convertir documents de HTML a PDF. Des de la seva web podeu provar-ne el funcionament en linea.
    També podem utilitzar el HTML_ToPDF 2.0, però aquest té una sèrie de requisits bastant específics.
  • Tenim la informació en una BD: aquí el que haurem de fer és enlloc de generar HTML amb la informació de la base de dades, generar PDF.
    Per fer-ho disposem de diverses eines gratuites com pdfTag (XML+PHP) o FPDF (PHP). Si programem amb PHP també podem utilitzar la llibreria PDFlib.

Això ens pot ser útil sempre i quan no estiguem utilitzant un gestor de continguts que incorpori aquesta prestació, clar 😉 Podeu trobar més recursos a hotscripts.com.

La nova cara de ArianeSpace

La nova cara de ArianeSpace

Europa s’està posant les piles a la carrera espacial, primer amb la voluntat de posar en marxa un sistema de localització Europeu, després amb la missió d’exploració de Mart i ara amb la inversió de 3 bilions d’euros en 30 cohets Ariane 5.

L’empresa encarregada de fabricar els coets és EADS (empresa germana d’Airbus), també té una comanda sobre avions militars per a la UE, que formaran part del projecte de defensa europea.

Així que dintre de poc rebrem notícies procedents de l’espai que podrem contrastar amb la NASA i l’agencia russa dels trapis al cosmos.
Font: Financial Times

Posa una paparra a la teva vida

Posa una paparra a la teva vida

La tendència dels programes es obrir-se més i deixar una porta oberta a la personalització. Els resultats durant tot aquests temps han estat que he posat la meva cara al Need for Speed: Porsche Unleashed i al OFP.

A partir d’ara tota personalització de paparra.net en el software o qualsevol altra cosa es podra trobar aquí.

Aplicació Explicació
Live for Speed Escuderia paparra.net: Dos models retocats XF GTI i el XR GT Turbo. Instruccions: Descomprimir el zip amb els dos models a LFS/data/skins i dir si a sobreescriure.
Per jugar amb ells heu de seleccionar les textures XFCAB, o be, XR_GT+RACE3.
Baixar

Disseny centrat en el ciutadà

Disseny centrat en el ciutadà

Via terremoto.net: Fa uns dies es va publicar a alzado.org un excel·lent informe sobre el portal de l’administració administracion.es. L’informe fa un acurat anàlisi del portal, detectant els principals problemes d’usabilitat i proposant solucions; alhora que ens introdueix en els conceptes bàsics de la usabilitat.

Criticar és fàcil, aportar propostes i solucions sòlides i ben argumentades no.

L’informe ha tingut certa repercussió i mostra d’això és que responsables del Ministerio de Administraciones Públicas (MAP) han contestat a les preguntes formulades a alzado.org.

I seguint amb el tema d’usabilitat, gràcies a bitacoras.net he trobat usabilidad.org: una molt bona introducció al concepte d’usabilitat, molt recomanable.

La futura nova joia de l'informàtica

La futura nova joia de l'informàtica

La UPC torna a ser notícia, IBM obrirà el seu vuité CAS, i actualitzarà l’actual institut d’alta tecnologia CEPBA-IBM.

Los centros de estudios avanzados forman parte de una organización global que fomenta la investigación y el desarrollo conjunto entre la Universidad e IBM. El objetivo es facilitar a los investigadores universitarios el acceso a los problemas reales del mundo de los negocios, facilitando su participación en el desarrollo de productos de tecnologia punta.

El CEPBA-IBM està especialitzat computació d’altes prestacions, arquitectures d’ordinadors i grans bases de dades empresarials i el centre col·labora en la construcció del superordinador més potent de la historia capaç de realitzar 1.000 bilions d’operacions per segon. Actualment treballen 70 investigadors (o becaris jejeje) en aquest centre.
Font: El País

Gates vs. Torvald

Gates vs. Torvald

A VELOCIDAD DE ESCAPE s’ha generat un interessant debat, a partir d’aquest post, sobre quin és el futur de Linux respecte a Windows. Als comentaris del post hi podeu trobar opinions per a tots els gusts.

Linux ha anat guanyant terreny poc a poc. S’ha convertit en més amigable i fàcil de fer servir, però encara li queda molt camí per recórrer. Des d’aquí m’agradaria llançar una pregunta a l’aire per a aquells que l’han provat mai: Per què no has provat mai Linux?

Continuïtat al BCE

Continuïtat al BCE

Després d’unes pròrrogues del mandat de Wim Duisenberg al capdavant del BCE podrem veure un canvi de president. Duisenberg va ser criticat per la seva política de l’estabilitat de la inflació i per les males informacions que donava als mitjans de comunicació. Aquestes actuacions van provocar que tota la gent que treballa en aquest món perdessin tota la confiança i no poguessin crear expectatives d’evolució de l’economia, i també van provocar caure en una crisi profunda per no baixar els tipus d’interès a temps.

El nou president serà francès i també està a favor d’una economia poc inflacionista, és a dir, més del mateix. Així que s’augura un baix creixement, poca inflació, i una moneda forta. Potser seria bo canviar i fer una política més orientada al creixement econòmic.

BIAP

BIAP

Sovint ens trobem que quan volem aprendre alguna cosa nova al començament tenim moltes dificultats, anem molt perduts. Sempre és bo que algú ens expliqui els conceptes bàsics d’allò que volem aprendre.

A blogpocket han creat una secció per explicar els conceptes bàsics de l’art de programar:

En este blog, que hoy sale a la luz, vamos a divulgar los principios básicos del arte de programar ordenadores. Repasaremos la historia y las peculiaridades de los lenguajes de programación. Enseñaremos los fundamentos de la programación

Els últims posts estan publicats a la categoria BIAP. També podeu veure els primers posts que introdueixen els conceptes més bàsics.