Monthly Archives: abril 2003

Wanadoo

Wanadoo

Wanadoo ha crescut tant en vendes com en clients de banda ample. Aquest tipus de notícies alegren perquè que una companyia ofereixi un bon servei i bon preu se’n veuen poques.

Les dades de creixement de Wanadoo són agregades a nivell europeu i les podeu veure en aquesta notícia a Expansión.

No és que cregui que Wanadoo sigui una companyia excel·lent, però com a mínim no intenta estafar com Telefònica ni ha imposat els proxis transparents per controlar que fan els seus usuaris, sinó que ha estat Telefònica que ha imposat aquest frau a les altres companyies.

Que sapigueu que totes les companyies de banda ample es veuen obligades a passar per aquests proxis transparents (possiblement Arrakis no passi per aquests proxis) i així reduir la qualitat i la llibertat que ofereixen als seus clients.

Buscadors útils

Buscadors útils

Ja fa molt temps que m’estic afartant de buscar i buscar coses per Internet que tot i saber que hi són, no les trobo. Algú em podria dir: això és que no ho saps buscar, i és cert, però trobo que algú podria dissenyar un cercador on el “soroll” no fos tan abundant.

Cal doncs millor l’eficiència del cercadors actuals, cosa que ens estalviaria molt temps i molts esforços. A què s’espera?

Bloquejant publicitat

Bloquejant publicitat

Fa un temps vaig llegir a mini-d un petit truc per bloquejar la publicitat. L’invent és tan senzill com una llista de servidors que es dediquen a la publicitat. En aquesta llista s’associen més de 15.000 servidors de publicitat a la nostra IP local. D’aquesta manera qualsevol petició realitzada a un d’aquests servidors no és realment enviada a través d’Internet, sinó que la rep la nostra pròpia màquina. D’aquesta manera evitem descarregar els anuncis, estalviant-nos ample de banda i, sobre tot, les molèsties que ens poden causar els banners.

A remember.mine.nu podeu trobar-hi tota la informació sobre el projecte.

Fa temps que utilitzo aquest sistema, i tot i que no és infal·lible, funciona força bé. La utilització d’aquest truc junt amb l’ús d’un navegador capaç de bloquejar els molests pop-ups pot enriquir molt l’experiència del navegant.

Tribes 3

Tribes 3

Poca informació hi ha sobre aquest joc, però el que es coneix es prometedor.

El joc es coneixerà com Tribes: Vengeance i es diu que tindrà una campanya monojugador molt més millorada i extensa que anteriorment. Els gràfics seran bons i el multijugador serà tan espectacular com en anteriors edicions. Espero que el joc no defraudi, aquí teniu una web on podreu trobar screenshots.

Wikipedia en català

Wikipedia en català

Fa un temps vaig explicar que eren els Wikis en aquest post. Avui he tornat a mirar la Wikipedia en català i m’ha entusiasmat.

“Estem escrivint una enciclopèdia en català amb la col·laboració de tothom. Hi vam començar a treballar el març del 2001. Volem fer-la molt gran amb la vostra ajuda: escriviu una mica (o molt!) sobre allò que conegueu!”

Imagineu una enciclopèdia escrita amb la col·laboració de tota la gent de parla catalana. Pot ser una font d’informació increïble, enorme! Des d’aquí m’agradaria animar-vos a tots a que li doneu un cop d’ull, ja veureu com us animeu a escriure-hi 🙂

Una Iomega Zip

Una Iomega Zip

Powered by USB, aquesta és la gracia dels aparells amb alimentació via USB. Són graciosos els errors que donen, perqué que gravis dos fitxers en un lloc i quan estiguis en un altre ordinador aquests fitxers concrets no hi siguin però d’antics si… que copiis informació del disquet i quan tornis a accedir a la Zip et digui que el fitxer necessita de format, tela…

Sort que tenim dues Zip’s, una per alimentació separada al USB.

Enclave

Enclave

Una vegada, fa molt de temps, va sortir un joc espanyol anomenat Blade – The edge of Darkness. Ara ha caigut a les meves mans un nou joc, és l’Enclave i és del mateix estil que Blade, però amb uns gràfics genials i un so envolvent espectacular, sempre i quan pogueu habilitar el mode de so 3d.

L’argument d’aquest joc està molt bé, és una historia èpica interessant, però la meva adquisició ha estat en anglès, veu i subtitols, però no és un problema molt gran.

Requeriments mínims:
PIII 600MHz or equivalent
192 MB RAM
16 MB VRAM
2200 MB de disc dur
DirectX v8.1

The Animatrix

The Animatrix

Fa temps vaig veure a yonkis.com una noticia sobre un projecte anomenat The Animatrix. Es tracta d’un conjunt de 9 curts d’animació (tradicional i 3D) realitzats per 7 directors, basats tots ells en el món de Matrix.

Tres dels 9 curts es poden descarregar gratuïtament des de la web oficial. Un quart apareixerà el mes que ve. Els 5 restants només seran editats en vídeo i DVD (junt amb els 4 gratuïts) i la seva sortida al mercat està prevista pel 3 de juny d’aquest any.

Segons indiquen els productors el DVD estarà en japonès i anglès, amb subtítols en anglès, francès i espanyol.

Pels 3 que he vist fins ara, és un treball de gran qualitat, tant en els aspectes tècnics de l’animació, caracterització de personatges, fotografia, so, ambientació i decorats; com també en el guió: original i atractiu.

Atenció als que us vulgueu descarregar els curts perquè els de “high quality” pesen bastant (més de 100 Mb cadascun) i estan en anglès sense subtítols!