Monthly Archives: febrer 2003

Resistència Civil

Resistència Civil

Ahir al vespre un amic em va explicar una historia molt curiosa. Resulta en una zona del seu barri (el Guinardó, BCN) està molt difícil aparcar, hi ha molt poc lloc, i en els últims temps han desaparegut alguns forats que coneixia tot el barri per poder-hi aparcar.

Per la part de baix del Guinardó hi passa la Ronda del Guinardó, un carrer força ample. Un bon dia la gent, farta de no trobar mai aparcament, va començar a aparcar en un dels carrils de la Ronda. Al dia següent encara hi havia més cotxes aparcats.

Des de fa uns dies el barri ha pres el carril com a lloc per aparcar, i sembla que gracies a la “Resistència Civil” apareguda espontàniament s’ha aconseguit guanyar lloc per aparcar i reduir l’amplada de la Ronda, reduint així també el soroll i la velocitat a la que van els cotxes (potser així hi haurà menys accidents, ja que abans eren força comuns).

Un desig

Un desig

Jugant al SimCity 4 he recordat un grandíssim joc, que aplicat amb les tecnologies d’ara i al SimCity actual podria ser espectacular, es diu, Streets of SimCity. Era un joc que li podies inserir ciutats fetes amb el SimCity, no me’n recordo si el 2000 o el 3000, en aquests jocs les ciutats eren petites i en el cas del 2000 hi havia edificis espacials que trencaven el joc.

El que m’agradaria és inserir un escenari sencer, amb cadascuna de les ciutats. Per mi només faria falta que hi hagués la modalitat de joc de donar un tomb; unes bones hores de conducció relaxada no anirien malament.

Ground Control 2

Ground Control 2

El joc de tàctiques militars que tant va sorprendre amb la primera entrega pels seus gràfics 3D i la seva jugabilitat, ha deixat pas a la segona entrega, notícia difosa ahir dia 25.

Fonts oficials asseguren que es comercialitzarà aquest any, pel que es pot veure a meristation (hi ha un screenshot) i a la web oficial, aquest joc promet molt. Però a veure quins són els requeriments mínims.

Un altre tipus de blogrolling

Un altre tipus de blogrolling

Per als que no conegueu el terme blogrolling vol dir un llistat de direccions de weblogs (normalment feta per un webblogger). És a dir, una llista d’enllaços. En podeu veure un a Korochi (al menú de la dreta, sota el títol de “La lista sábana”).

Per als que no conegueu el terme weblog, a la secció Les paparres n’hi ha una definició.

Doncs bé, normalment els blogrollings són un llistat d’enllaços a altres weblogs. Se m’ha acudit la idea de canviar aquests enllaços pels enllaços directes als seus feeds.

Per fer-ho d’una manera f? cil i autom? tica, he aprofitat el fitxer amb la llista de feeds escrit en XML que genera el FeedReader (el lector de feeds que utilitzo) per publicar aquesta llista.

Read the rest of this entry

WikiWikiWiki

WikiWikiWiki

Em resulta molt interessant conèixer noves tecnologies o nous usos de las ja conegudes. Els Wikis són un fenomen relativament nou, i no massa populars entre el gran públic.

Els Wikis són pàgines que poden ser modificades pels seus visitants, en principi sense cap restricció. ??s curiosa i excitant la idea de poder modificar tot allò que llegeixes, podent aportar-hi el teu gra de sorra.

A més a més un dels grans avantatges dels Wikis és que fer les modificacions és realment molt senzill, comproveu-ho vosaltres mateixos sinó.

Podeu trobar més informació sobre Wikis aquí.

Hi ha vida més enllà del IE

Hi ha vida més enllà del IE

Doncs si! Sovint els que ens dediquem a això de la informàtica no som conscients que la majoria de la gent no té els nostres coneixements (i en la major part dels casos tampoc els necessiten).

M’he adonat que hi ha molta gent que es pensa que Internet és aquella icona d’una “e” blava que té a l’escriptori. Doncs no! Aquest “e” és el logotip d’un programa de Microsoft anomenat Internet Explorer, un navegador web, és a dir, un programa que ens permet visitar pàgines web.

Read the rest of this entry

Alemanya a prop de la recessió

Alemanya a prop de la recessió

Diverses notícies d’aquests dies aseguren que no van gens bé les coses per Alemanya.

Per no apoyar a EEUU les seves exportacions estan patint una caiguda important. La producció industrial s’està estancant i reduint, com també el PIB i el consum privat en aquests tres últims mesos, i l’estalvi puja.

Això provoca un estancament en l’economia que és solucionable amb una disminució de tipus d’interès, o bé, regionalment, un augment de la despesa pública per fer augmentar la demanda, i com a paràmetres no controlables, seria bo que el preu del petroli disminuís, com també la incertesa mundial.

Font: Invertia

Logotip de paparra.net en SVG

Logotip de paparra.net en SVG

En un post anterior introduïa un nou llenguatge de marcat: el SVG. He estat investigant una mica i he intentat reproduir l’actual logotip de paparra.net amb aquest llenguatge. Cal remarcar que pràcticament cap navegador actual suporta nativament aquest nou llenguatge, per tant és més que probable que us hagueu de baixar el plug-in corresponent per poder-ho visualitzar.

Si pots llegir aquest text vol dir que el teu navegador no suporta el SVG [ Veure origen ]

Si no visualitzes correctament la imatge et pots descarregar el plug-in adequat des d’aquí. O bé instal·lar-te un navegador que el suporti de forma nativa (Amaya o una distribució especial de Mozilla).