Monthly Archives: gener 2003

Un mòdul interessant: MathML

Un mòdul interessant: MathML

A quants de nosaltres ens hauria agradat posar fórmules matemàtiques en una pàgina web (pocs o ningú), però a mi si que m’interessa i aquest mòdul ho permet.

El MathMl és un estàndard des de 1999, no és una eina molt nova però encara hi ha un poc ús generalitzat degut a que hi ha pocs navegadors que per si mateixos siguin capaços d’interpretar-ho, per ara només Amaya, Netscape i Mozilla (últimes versions).

Si voleu més exemples que els que hi ha a la secció de I+D a la pàgina del Mozilla exploten al màxim aquest mòdul o per si no teniu Netscape o Mozilla http://www.w3.org/Math/testsuite/.

SVG: el futur dels gràfics pel web?

SVG: el futur dels gràfics pel web?

Al setembre de 2001 el W3C va presentar la recomanació del SVG 1.0, un nou llenguatge per a la creació de gràfics vectorials. Podeu veure’n varis exemples a les seves especificacions.

S’ha de destacar que els navegadors actuals no suporten el SVG de forma nativa. Podeu trobar varis visualitzadors i editors a la seva pàgina oficial.

Aquest llenguatge permet crear gràfics vectorials complexos, amb gradients, filtres màscares, etc. que ocupen molt menys que un JPG, GIF o PNG.

Serà aquest el nou format per als gràfics del web? Encara està per veure. El que si que està clar és que fins que les noves distribucions dels navegadors no suportin el SVG i apareguin al mercat editors per aquest llenguatge, no se’n generalitzarà l’ús.

Age of Mythology

Age of Mythology

Un nou joc m’ha arribat a les mans i pinta molt bé, és el Age of Mythology dels creadors de AoE I i II.

És una barreja de Heroes of Might and Magic i AoE, la tipologia de joc és com la del AoE, amb les edats i la historia fantàstica de la mitologia grega més la del Heroes. El tutorial és molt entretingut i llarg, la qual cosa és d’agrair. Ara només falta provar el joc en xarxa a veure que tal està.