Category Archives: General

Manifest "En defensa dels drets fonamentals a internet"

Manifest "En defensa dels drets fonamentals a internet"

Davant de la inclusió en l’Avantprojecte de Llei d’Economia sostenible de modificacions legislatives que afecten al lliure exercici de les llibertats d’expressió, informació i el dret d’accés a la cultura a través d’Internet, els periodistes, bloggers, usuaris, professionals i creadors d’internet manifestem la nostra ferma oposició al projecte, i declarem que…

 1. Els drets d’autor no poden situar-se per sobre dels drets fonamentals dels ciutadans, com el dret a la privacitat, a la seguretat, a la presumpció d’innocència, a la tutela judicial efectiva i a la llibertat d’expressió.
 2. La suspensió de drets fonamentals és i ha de continuar sent competència exclusiva del poder judicial. Ni un tancament sense sentència. Aquest avantprojecte, en contra de l’establert a l’article 20.5 de la Constitució, posa a les mans d’un òrgan no judicial -un organisme dependent del ministeri de Cultura-, la potestat d’impedir als ciutadans espanyols l’accés a qualsevol pàgina web.
 3. La nova legislació crearà inseguretat jurídica a tot el sector tecnològic espanyol, perjudicant un dels pocs camps de desenvolupament i de futur de la nostra economia, entorpint la creació d’empreses, introduint barreres a la lliure competència i alentint la seva projecció internacional.Overnight canadian viagra.
 4. La nova legislació proposada amenaça els nous creadors i entorpeix la creació cultural. Amb Internet i els successius avenços tecnològics s’ha democratitzat extraordinàriament la creació i emissió de continguts de tot tipus, que ja no provenen prevalentment de les indústries culturals tradicionals, sinó de multitud de fonts diferents.
 5. Els autors, com tots els treballadors, tenen dret a viure de la seva feina amb noves idees creatives, models de negoci i activitats associades a les seves creacions. Intentar sostenir amb canvis legislatius a una indústria obsoleta que no sap adaptar-se a aquest nou entorn no és ni just ni realista. Si el seu model de negoci es basava en el control de les còpies de les obres i en Internet això no és possible sense vulnerar drets fonamentals, haurien de buscar un altre model.
 6. Considerem que les indústries culturals necessiten per sobreviure alternatives modernes, eficaces, creïbles i assequibles i que s’adeqüin als nous usos socials, en lloc de limitacions tan desproporcionades com ineficaces per a la finalitat que diuen perseguir.
 7. Internet ha de funcionar de forma lliure i sense interferències polítiques afavorides per sectors que pretenen perpetuar obsolets models de negoci i impossibilitar que el saber humà continuï sent lliure.
 8. Exigim que el Govern garanteixi per llei la neutralitat de la Xarxa a Espanya, davant de qualsevol pressió que pugui produir-se, com a marc per al desenvolupament d’una economia sostenible i realista de cara al futur.
 9. Proposem una verdadera reforma del dret de propietat intel·lectual orientada a la seva finalitat: tornar a la societat el coneixement, promoure el domini públic i limitar els abusos de les entitats gestores.
 10. En democràcia les lleis i les seves modificacions s’han d’aprovar després de l’oportú debat públic i havent consultat prèviament totes les parts implicades. No és acceptable que es facin canvis legislatius que afecten drets fonamentals en una llei no orgànica i que versa sobre una altra matèria.

NOTA: Aquest manifest va ser redactat de forma conjunta per periodistes, bloggers i internautes, en una llarga sessió de debats (on line, per descomptat) durant la tarda-nit d’ahir. Si estàs d’acord, difon-lo al teu bloc, la teva web, en xarxes socials i per totes les vies que puguis.

Eines per al desenvolupament web en LAMP

Eines per al desenvolupament web en LAMP

Aquest és un recull de les diferents eines que utilitzo actualment per al desenvolupament web  en LAMP, en una estació de treball Windows. La majoria són de codi obert i gratuïtes.

Com a navegador Firefox, per descomptat, amb els següents complements:

Com a IDE, Eclipse, amb els següents plugins:

 • PHPEclipse: Per a treballar amb PHP amb Eclipse. Si no et convenç pots provar el PDT com a alternativa.
 • JSEclipse: Per treballar amb JS. Aquest plugin l’ha comprat Adobe, i ara és de pagament. Podeu descarregar-ne una versió anterior i gratuïta.

Per treballar amb el MySQL:

 • MySQL GIU Tools: Eines gràfiques per a gestionar un servidor MySQL
 • MySQL Workbench: Eina visual per a dissenyar bases de dades
 • Navicat (de pagament): Client gràfic per a MySQL amb multitud de funcionalitats

Com a servidor local MoWeS Portable (instal·lació de Apache, MySQL, PHP i d’altres de manera senzilla).

Editors de codi:

 • TopStyle (de pagament): Editor de CSS i HTML. El millor editor de CSS que he trobat fins al moment. Les noves versions les podeu trobar al web de l’autor.
 • Notepad++: Un substitut molt potent per al Notepad

Altres eines:

Un parell de "tips" per a MySQL i PHP

Un parell de "tips" per a MySQL i PHP

Per a MySQL: INSERT ON DUPLICATE KEY UPDATE

Molt útil per a substituir el típic “si existeix fer update, sinó insert” o per a mantenir contadors.
Veure la documentació oficial: INSERT … ON DUPLICATE KEY UPDATE Syntax


I per a PHP, validar i filtrar dades de fonts insegures: Data filtering
Atenció a la nota:

The filter extension is enabled by default as of PHP 5.2.0. Before this time an experimental PECL extension was used, however, the PECL version is no longer recommended or updated.

Una llàstima si el vostre entorn no disposa d’aquesta extensió, ja que presenta unes funcionalitats molt interessants (només cal veure els filtres que porta incorporats).

Campanya electoral

Campanya electoral

Avui he vist un autobus amb propaganda electoral del PSC que deia:

SI TU NO VAS
ELLOS VUELVEN

Trobo que resumeix molt bé el missatge que estan donant la majoria de partits als ciutadans, i que jo interpreto així:

Nosaltres som uns impresentables, però ells són pitjors.

Sense comentaris…

Oferta de feina: Responsable tècnic

Oferta de feina: Responsable tècnic

A la feina estem cercant un responsalbe tècnic per a un nou projecte. Si us interessa deixeu un comentari en aqueset post.

Descripció de l’oferta

Es cerca responsable tècnic/a (CTO) per desenvolupar i liderar l’àrea tècnica d’un nou negoci a internet dedicat al món de les tendències. El projecte s’emmarca en un entorn social, innovador i amb gran projecció, amb un equip de treball jove i en plena sinergia.

Requeriments mínims

 • Ser una persona proactiva, creativa i curiosa.
 • Capacitat de lideratge i treball en equip.
 • Compromís.
 • Coneixements avançats en el desenvolupament web en PHP + mySQL.
 • Coneixements avançats en programació Javascript i Ajax.
 • Experiència en el desenvolupament de projectes web amb gestió d’usuaris registrats.

Requeriments desitjats

 • Coneixements i participació en entorns socials (preferiblement Facebook, Flickr i Last.fm).
 • Experiència en la utilització de les APIs de Google Maps i Flickr.
 • Experiència en creació d’aplicacions mitjançant Facebook Developer.
 • Coneixements de Smarty.
 • Coneixements de SEO.
 • Interès en el món de les tendències.

Què oferim?

 • Treball creatiu amb llibertat d’acció.
 • Total responsabilitat tècnica sobre el projecte.
 • Integració en un equip de treball jove, cohesionat i plenament disposat a assumir nous reptes.
 • Formació i creixement continu.
 • Entorn de treball amb un nivell molt alt des del punt de vista tècnic i de negoci.


Contracte

 • Contracte indefinit
 • Jornada completa

Nvidia + AGEIA

Nvidia + AGEIA

Mirant Nvnews m’entero que GeForce té un preacord per adquirir Ageia’s PhysX, no diuen ni el preu ni res.

Tampoc se com pendre’m aquesta noticia, ja que no conec cap joc de PC (exclusivament) que utilitzés la tecnologia de PhysX. Ara falta saber com Nvidia inclourà aquests xips en les seves tarjetes i quin rendiment li treurà.

Font: nvnews, yahoo

Campanya electoral

Campanya electoral

Em fa gracia sentir les promeses electorals, arriben a ser tan superficials i banals que fan fàstic. Ja no es cosa d’un sol pseudopartit polític sinó de tots cosa que ja es ofensiu per la intel•ligència d’aquest Estat.

Primer començaré pel partit polític que ara és d’esquerres però ha governat com si fos de centre, el PSOE. Diuen que retornaran 400 € via IRPF si guanyen, és a dir, el vot de cada persona val 400 €, o bé, ens volen subornar de la forma més descarada possible i directe possible. Ja no reducció d’impostos que costa de veure quan s’estalvia cada persona, no no… ara ja ho diuen directament.

Ara amb el pseudo partit, el partit de dretes que ara s’ha fet més de dretes, llàstima que és políticament incorrecte dir que son feixistes però cadascú que entengui el que vulgui. Promet la plena ocupació, ei jo també ho prometo i tinc la solució perfecte al problema de l’atur. Els empresaris volen ma d’obra, i la ma d’obra vol un treball digne. Com que la dignitat no m’importa anem a flexibilitzar la contractació de ma d’obra i fer-la més precària del que està ara. Amb això he explicat, més o menys, la vaga general que hi va haver en l’època que governava aquest pseudo partit, “el decretazo” en deien.

També s’ha de felicitar a aquest partit del gran fitxatge del Sr. Pizarro, bons contactes empresarials, bons amiguismes, que més és pot demanar? i després volen anular llistes de partits polítics i el més perillós per a tot que se senti espanyol és el PP.

De vegades em pregunto que seria de l’estat espanyol si hi haguessin 3 partits majoritaris, un d’esquerres, un de centre i un de dretes. No crec que mai arribi a aquest moment, cap partit és cap d’aquestes opcions purament…

Una mica de tot III

Una mica de tot III

Aquests són alguns posts que m’han cridat l’atenció últimament:

Primeres inversions

Primeres inversions

Euribor, amb aquesta paraula molta gent deixarà de llegir aquesta entrada, i/o maleiran tot el que els rodeja.

Però no sempre ha de ser així, contra mes pugi aquest indicador els estalvis tendiran a rendir mes i mes, que si 11% el primer més, que si 4% fins a final d’any… Sempre TAE això si.

Doncs bé, avui he fet el meu primer dipòsit. Em vaig enamorar a primera vista, sobretot desprès de veure el que m’oferien altres entitats bancàries, dipòsits a 1 o 2 anys i donaven menys d’un 4%. Les característiques d’aquest dipòsit són:

 • Interès: 5,28 T.A.E.
 • Duració: 3 mesos
 • Aportació màxima: 12.000 €
 • Comissions: 0 €
 • Comissions CCC base: 0 €

En el cas que fes l’aportació màxima rebria al voltant de 160 € bruts. No esta gens malament per una inversió de baix risc (o nul).

L’únic problema seria el gran nº de comptes que tinc, però tots tenen comissions 0 o mínimes i totes elles temàtiques: dipòsits, rendiment CCC + accés a inversió a borsa i rendiment CCC + accés a fons d’inversió.

Massa varietat per tan poca memòria jejeje.