Author Archives: Monitotxi

Manifest "En defensa dels drets fonamentals a internet"

Manifest "En defensa dels drets fonamentals a internet"

Davant de la inclusió en l’Avantprojecte de Llei d’Economia sostenible de modificacions legislatives que afecten al lliure exercici de les llibertats d’expressió, informació i el dret d’accés a la cultura a través d’Internet, els periodistes, bloggers, usuaris, professionals i creadors d’internet manifestem la nostra ferma oposició al projecte, i declarem que…

 1. Els drets d’autor no poden situar-se per sobre dels drets fonamentals dels ciutadans, com el dret a la privacitat, a la seguretat, a la presumpció d’innocència, a la tutela judicial efectiva i a la llibertat d’expressió.
 2. La suspensió de drets fonamentals és i ha de continuar sent competència exclusiva del poder judicial. Ni un tancament sense sentència. Aquest avantprojecte, en contra de l’establert a l’article 20.5 de la Constitució, posa a les mans d’un òrgan no judicial -un organisme dependent del ministeri de Cultura-, la potestat d’impedir als ciutadans espanyols l’accés a qualsevol pàgina web.
 3. La nova legislació crearà inseguretat jurídica a tot el sector tecnològic espanyol, perjudicant un dels pocs camps de desenvolupament i de futur de la nostra economia, entorpint la creació d’empreses, introduint barreres a la lliure competència i alentint la seva projecció internacional.Overnight canadian viagra.
 4. La nova legislació proposada amenaça els nous creadors i entorpeix la creació cultural. Amb Internet i els successius avenços tecnològics s’ha democratitzat extraordinàriament la creació i emissió de continguts de tot tipus, que ja no provenen prevalentment de les indústries culturals tradicionals, sinó de multitud de fonts diferents.
 5. Els autors, com tots els treballadors, tenen dret a viure de la seva feina amb noves idees creatives, models de negoci i activitats associades a les seves creacions. Intentar sostenir amb canvis legislatius a una indústria obsoleta que no sap adaptar-se a aquest nou entorn no és ni just ni realista. Si el seu model de negoci es basava en el control de les còpies de les obres i en Internet això no és possible sense vulnerar drets fonamentals, haurien de buscar un altre model.
 6. Considerem que les indústries culturals necessiten per sobreviure alternatives modernes, eficaces, creïbles i assequibles i que s’adeqüin als nous usos socials, en lloc de limitacions tan desproporcionades com ineficaces per a la finalitat que diuen perseguir.
 7. Internet ha de funcionar de forma lliure i sense interferències polítiques afavorides per sectors que pretenen perpetuar obsolets models de negoci i impossibilitar que el saber humà continuï sent lliure.
 8. Exigim que el Govern garanteixi per llei la neutralitat de la Xarxa a Espanya, davant de qualsevol pressió que pugui produir-se, com a marc per al desenvolupament d’una economia sostenible i realista de cara al futur.
 9. Proposem una verdadera reforma del dret de propietat intel·lectual orientada a la seva finalitat: tornar a la societat el coneixement, promoure el domini públic i limitar els abusos de les entitats gestores.
 10. En democràcia les lleis i les seves modificacions s’han d’aprovar després de l’oportú debat públic i havent consultat prèviament totes les parts implicades. No és acceptable que es facin canvis legislatius que afecten drets fonamentals en una llei no orgànica i que versa sobre una altra matèria.

NOTA: Aquest manifest va ser redactat de forma conjunta per periodistes, bloggers i internautes, en una llarga sessió de debats (on line, per descomptat) durant la tarda-nit d’ahir. Si estàs d’acord, difon-lo al teu bloc, la teva web, en xarxes socials i per totes les vies que puguis.

Eines per al desenvolupament web en LAMP

Eines per al desenvolupament web en LAMP

Aquest és un recull de les diferents eines que utilitzo actualment per al desenvolupament web  en LAMP, en una estació de treball Windows. La majoria són de codi obert i gratuïtes.

Com a navegador Firefox, per descomptat, amb els següents complements:

Com a IDE, Eclipse, amb els següents plugins:

 • PHPEclipse: Per a treballar amb PHP amb Eclipse. Si no et convenç pots provar el PDT com a alternativa.
 • JSEclipse: Per treballar amb JS. Aquest plugin l’ha comprat Adobe, i ara és de pagament. Podeu descarregar-ne una versió anterior i gratuïta.

Per treballar amb el MySQL:

 • MySQL GIU Tools: Eines gràfiques per a gestionar un servidor MySQL
 • MySQL Workbench: Eina visual per a dissenyar bases de dades
 • Navicat (de pagament): Client gràfic per a MySQL amb multitud de funcionalitats

Com a servidor local MoWeS Portable (instal·lació de Apache, MySQL, PHP i d’altres de manera senzilla).

Editors de codi:

 • TopStyle (de pagament): Editor de CSS i HTML. El millor editor de CSS que he trobat fins al moment. Les noves versions les podeu trobar al web de l’autor.
 • Notepad++: Un substitut molt potent per al Notepad

Altres eines:

Un parell de "tips" per a MySQL i PHP

Un parell de "tips" per a MySQL i PHP

Per a MySQL: INSERT ON DUPLICATE KEY UPDATE

Molt útil per a substituir el típic “si existeix fer update, sinó insert” o per a mantenir contadors.
Veure la documentació oficial: INSERT … ON DUPLICATE KEY UPDATE Syntax


I per a PHP, validar i filtrar dades de fonts insegures: Data filtering
Atenció a la nota:

The filter extension is enabled by default as of PHP 5.2.0. Before this time an experimental PECL extension was used, however, the PECL version is no longer recommended or updated.

Una llàstima si el vostre entorn no disposa d’aquesta extensió, ja que presenta unes funcionalitats molt interessants (només cal veure els filtres que porta incorporats).

Campanya electoral

Campanya electoral

Avui he vist un autobus amb propaganda electoral del PSC que deia:

SI TU NO VAS
ELLOS VUELVEN

Trobo que resumeix molt bé el missatge que estan donant la majoria de partits als ciutadans, i que jo interpreto així:

Nosaltres som uns impresentables, però ells són pitjors.

Sense comentaris…

Oferta de feina: Responsable tècnic

Oferta de feina: Responsable tècnic

A la feina estem cercant un responsalbe tècnic per a un nou projecte. Si us interessa deixeu un comentari en aqueset post.

Descripció de l’oferta

Es cerca responsable tècnic/a (CTO) per desenvolupar i liderar l’àrea tècnica d’un nou negoci a internet dedicat al món de les tendències. El projecte s’emmarca en un entorn social, innovador i amb gran projecció, amb un equip de treball jove i en plena sinergia.

Requeriments mínims

 • Ser una persona proactiva, creativa i curiosa.
 • Capacitat de lideratge i treball en equip.
 • Compromís.
 • Coneixements avançats en el desenvolupament web en PHP + mySQL.
 • Coneixements avançats en programació Javascript i Ajax.
 • Experiència en el desenvolupament de projectes web amb gestió d’usuaris registrats.

Requeriments desitjats

 • Coneixements i participació en entorns socials (preferiblement Facebook, Flickr i Last.fm).
 • Experiència en la utilització de les APIs de Google Maps i Flickr.
 • Experiència en creació d’aplicacions mitjançant Facebook Developer.
 • Coneixements de Smarty.
 • Coneixements de SEO.
 • Interès en el món de les tendències.

Què oferim?

 • Treball creatiu amb llibertat d’acció.
 • Total responsabilitat tècnica sobre el projecte.
 • Integració en un equip de treball jove, cohesionat i plenament disposat a assumir nous reptes.
 • Formació i creixement continu.
 • Entorn de treball amb un nivell molt alt des del punt de vista tècnic i de negoci.


Contracte

 • Contracte indefinit
 • Jornada completa

Una mica de tot III

Una mica de tot III

Aquests són alguns posts que m’han cridat l’atenció últimament:

Oferta de feina: PHP, MySQL, GNU/Linux

Oferta de feina: PHP, MySQL, GNU/Linux

A l’Associació per a joves TEB estem buscant un tècnic informàtic amb el següent perfil:

 • Ganes d’aprendre
 • Experiència en desenvolupament web amb PHP i MySQL (no estem cercant un expert, però si algú amb una mica d’experiència en aquest camp)
 • Administració bàsica de servidors GNU/Linux
 • Experiència en resolució d’incidències en Windows XP

El que s’ofereix és:

 • Sou anual brut: 18.000€ aprox.
 • 37 hores setmanals
 • Molt bon ambient de treball
 • Contracte de 6 mesos amb possibilitat de passar a indefinit

Et pots inscriure a l’oferta a hacesfalta.org (comenta que has vist l’oferta en aquest blog).

Animeu-vos! Jo porto 3 anys aquí, i no s’hi està pas malament 🙂

Sense subministrament elèctric durant 48 hores

Sense subministrament elèctric durant 48 hores

Fa fa més de 48 hores que a casa no disposem de subministrament elèctric. Per sort ens hi hem pogut adaptar força bé. Els principals problemes són el menjar de la nevera/congelador i l’aigua calenta. A part d’això es pot fer vida “normal” gracies a les llanternes, frontals i espelmes que tenim.

Tot i que buscant per Internet podeu trobar molta informació aquí us deixo alguns enllaços a:

Aquest incident ha afectat a molta gent, especialment als comerços que han tingut pèrdues molt importants. Una apagada d’aquesta magnitud i durada resulta completament inacceptable. Només espero que aquesta nit quan arribi a casa ja disposem d’electricitat (creuem els dits!).

Actualització: Han estat un total de 56 hores sense subministrament elèctric. Encara hi ha bastants grups electrògens funcionant a les zones afectades i els operaris d’Endesa continuen treballant ben entrada la tercera nit.