Author Archives: aratbass

Nvidia + AGEIA

Nvidia + AGEIA

Mirant Nvnews m’entero que GeForce té un preacord per adquirir Ageia’s PhysX, no diuen ni el preu ni res.

Tampoc se com pendre’m aquesta noticia, ja que no conec cap joc de PC (exclusivament) que utilitzés la tecnologia de PhysX. Ara falta saber com Nvidia inclourà aquests xips en les seves tarjetes i quin rendiment li treurà.

Font: nvnews, yahoo

Campanya electoral

Campanya electoral

Em fa gracia sentir les promeses electorals, arriben a ser tan superficials i banals que fan fàstic. Ja no es cosa d’un sol pseudopartit polític sinó de tots cosa que ja es ofensiu per la intel•ligència d’aquest Estat.

Primer començaré pel partit polític que ara és d’esquerres però ha governat com si fos de centre, el PSOE. Diuen que retornaran 400 € via IRPF si guanyen, és a dir, el vot de cada persona val 400 €, o bé, ens volen subornar de la forma més descarada possible i directe possible. Ja no reducció d’impostos que costa de veure quan s’estalvia cada persona, no no… ara ja ho diuen directament.

Ara amb el pseudo partit, el partit de dretes que ara s’ha fet més de dretes, llàstima que és políticament incorrecte dir que son feixistes però cadascú que entengui el que vulgui. Promet la plena ocupació, ei jo també ho prometo i tinc la solució perfecte al problema de l’atur. Els empresaris volen ma d’obra, i la ma d’obra vol un treball digne. Com que la dignitat no m’importa anem a flexibilitzar la contractació de ma d’obra i fer-la més precària del que està ara. Amb això he explicat, més o menys, la vaga general que hi va haver en l’època que governava aquest pseudo partit, “el decretazo” en deien.

També s’ha de felicitar a aquest partit del gran fitxatge del Sr. Pizarro, bons contactes empresarials, bons amiguismes, que més és pot demanar? i després volen anular llistes de partits polítics i el més perillós per a tot que se senti espanyol és el PP.

De vegades em pregunto que seria de l’estat espanyol si hi haguessin 3 partits majoritaris, un d’esquerres, un de centre i un de dretes. No crec que mai arribi a aquest moment, cap partit és cap d’aquestes opcions purament…

Primeres inversions

Primeres inversions

Euribor, amb aquesta paraula molta gent deixarà de llegir aquesta entrada, i/o maleiran tot el que els rodeja.

Però no sempre ha de ser així, contra mes pugi aquest indicador els estalvis tendiran a rendir mes i mes, que si 11% el primer més, que si 4% fins a final d’any… Sempre TAE això si.

Doncs bé, avui he fet el meu primer dipòsit. Em vaig enamorar a primera vista, sobretot desprès de veure el que m’oferien altres entitats bancàries, dipòsits a 1 o 2 anys i donaven menys d’un 4%. Les característiques d’aquest dipòsit són:

 • Interès: 5,28 T.A.E.
 • Duració: 3 mesos
 • Aportació màxima: 12.000 €
 • Comissions: 0 €
 • Comissions CCC base: 0 €

En el cas que fes l’aportació màxima rebria al voltant de 160 € bruts. No esta gens malament per una inversió de baix risc (o nul).

L’únic problema seria el gran nº de comptes que tinc, però tots tenen comissions 0 o mínimes i totes elles temàtiques: dipòsits, rendiment CCC + accés a inversió a borsa i rendiment CCC + accés a fons d’inversió.

Massa varietat per tan poca memòria jejeje.

Tornem a l'economia

Tornem a l'economia

Recordo una pel·lícula anomenada El Odio on deien deien en unes quantes ocasions una frase similar a això: “tot va bé, tot va bé, però anem en mala direcció”. Això és el que està passant des de fa massa temps a l’estat espanyol on el creixement quasi bé es basa en la construcció.

Però les coses canviaran, forçosament canviaran (sempre i quan no hi hagi un canvi en el poder) i per sort cap a millor. L’escenari és el següent, els preus dels pisos ja no pugen com abans, la morositat al pagament d’hipoteques es comença a deixar veure, el pròxim augment dels tipus d’interès (íntimament relacionat amb l’Euribor aquest que tan els agrada als bancs).

Quan el preu dels pisos caigui* s’adonaran que la inversió en I+D, deduccions i tot de coses relacionades en afavorir la recerca s’ha d’augmentar dràsticament, que la productivitat s’ha d’augmentar dràsticament (article bastant interessant), que el frau fiscal s’ha de reduir dràsticament (on estan tots els bitllets de 500). Però això és un escenari, mentrestant aprofitem l’actualitat on des de fa molt de temps no hi havia un augment del poder adquisitiu via interessos bancaris, inflació al voltant del 2,5 i interessos del 3% (ING per això), ja no perdem pasta per la cara.

*Em baso en un escenari on l’home quotidià és advers al risc i si veu que els preus no pugen, o fins i tot baixen, vendrà i per tant baixaran més… Així quan m’hagi de comprar un pis estaran baratets baratets xDDD

Com a nota final dic que tot són escenaris, ja poden ser optimistes o pessimistes, però jo soc d’aquells que si et prepares pel pitjor i tot surt bé doncs millor que millor.

Alfabet internacional

Alfabet internacional

No heu necessitat mai de lletrejar un nom, un mail, el que sigui, i ho heu fet amb noms de ciutats espanyoles? (o altres variacions com insults xD). I si el que està a l’altra banda és guiri? Algun problema de comunicació hi haurà.

Doncs bé, si existeix un alfabet internacional que soluciona i facilita la comunicació i s’utilitza en àmbits com l’aviació, la nàutica, radio, militar… per alguna cosa serà.

 • Alpha
 • Bravo
 • Charlie
 • Delta
 • Echo
 • Foxtrot
 • Golf
 • Hotel
 • India
 • Juliet
 • Kilo
 • Lima
 • Mike
 • November
 • Oscar
 • Papa
 • Quebec
 • Romeo
 • Sierra
 • Tango
 • Union
 • Victor
 • Whiskey
 • X-ray
 • Yankee
 • Zulu

És un alfabet internacional, per tant no cal que hi hagi una versió en català o castellà, sinó de què serveix ?

Font: Fòrum, Diccionari Nàutic

Augment de salaris?

Augment de salaris?

Un augment de salari implica guanyar més diners? Doncs bé, de vegades si i de vegades no, i per una d’aquelles casualitats estranyes a l’estat espanyol no és així. La resposta és fàcil, si t’augmenten el salari un 3% i la inflació ha estat del 3.5% el teu salari real ha disminuït un 0.5%.

Per fi he trobat en un article de l’Expansión que parla i corrobora el que pensava des de els meus temps universitaris. Segons l’article el poder adquisitiu ve a ser quasi el mateix que al 1997 i el salari mig porta reduint-se durant 8 trimestres consecutius i segons un estudi d’Adecco continuarà baixant uns quants trimestres més.

Mmm… l’estat espanyol porta creixent en termes de PIB durant molt de temps a un ritme molt fort ejem…. Potser no s’ha estat tan malament com als nostres estats veïns d’Europa però tampoc estem tan bé com alguns ens volen fer creure.

També s’ha de tenir en compte que les dades són una mitja de tots els treballadors i hi afecta la mà d’obra immigrant, sovint amb contractes laborals i convenis pitjors.

Més aviat moviments normals que premotoris

Més aviat moviments normals que premotoris

Llegint el RSS de el país he notat com algo estrany al veure que les grans empreses de la construcció estan sortint de compres, no de simples compres per ser més fortes, sinó com una assegurança per aqui uns anys. Clar està que és una opinió personal però perquè deixen d’invertir en les respectives empreses i inverteixen en empreses d’energia (commodities, teòricament valors segurs)? per passar una mala època o perquè no troben millors inversions…

Hi ha dos exemples a l’estat espanyol, són Acciona amb la compra fins al 24.99% de Endesa i Sacyr amb la compra del 17% de Repsol.

Bé… segurament siguin moviments normals 🙂 i no hi hagi motiu d’alarma jejejeje. La gent despilfarra i a mi em falta la pasta xD

Features increïbles amb les noves GeForce

Features increïbles amb les noves GeForce

Ja han vist la llum la nova horda de targetes gràfiques, les GeForce serie 8000. Com a la serie anterior la primera targeta que sortirà a la venta son les de gamma alta i les restants ja aniran sortint suposadament l’any que ve (si fan el mateix que amb la serie 7000).

Encara que no es sigui fan d’aquestes coses és interessant veure el potencial que poden donar als nous motors gràfics. Llàstima que aquesta nova gamma de targetes, ja sigui de Nvidia com ATI, només es podrà apreciar el seu rendiment màxim amb els directX 10 i això implica haver de tenir el Windows Vista.

Captura del video on es demostra la potencia de la tecnologia de les particules en un recipient tancat
Captura del video on es demostra el potencial dels shader amb el DirectX 10 i les GeForce Read the rest of this entry

EVEREST Ultimate Edition 2006 v3.50

EVEREST Ultimate Edition 2006 v3.50

Ja ha arribat la nova versió de l’Everest, per a qui no el conegui és un programa que fa diagnòstics i bechmarking del PC. Antigament només la versió per a les empreses era de pagament però ara tothom paga… encara sort que hi ha una trial.

D’entre les coses més important hi ha el sensor de temperatura per a CPU, GPU, HD, MB i d’altres, i el benchmarking del hardware. Aquestes dues funcionalitats em van ajudar a detectar memòries falses KINGSTON que es traduïa amb penjades del sistema per culpa de la Placa Mare ASUS (o tens memòries amb xips idèntics o el sistema s’et penja com a màxim en 5 min.). També em va ajudar a fer un overclocking segur de la CPU del 5%.

Amb l’Everest vaig poder comprovar que la diferència de velocitat dels discs durs ATA i SATA és ínfima.

Crec que l’Everest és un dels programes que s’ha de tenir instal·lat des de el naixement d’un PC.

Santander i la seva política de comissions 0

Santander i la seva política de comissions 0

Després de les desil·lusions que m’ha donat Caixa Catalunya amb el tema comissions vaig investigar que era això de les comissions 0 del grup santander. Val a dir que m’esperava molt més però tot i així és infinitament millor que Caixa Catalunya.

Segons les bases notarials de la oferta t’estalvies pagar totes les comissions de servei, segons ells:

 1. Manteniment de compte i llibreta d’estalvi
 2. Administració de compte i llibreta d’estalvi
 3. Emisió i renovació de targeta de dèbit estàndard, excloent les targetes UNICA y Europe Assistance, o qualsevol altra que dugui associada la prestació de serveis prestats per tercers
 4. Retirada d’efectiu i consultes a caixers Santader sense límit
 5. Tranferències, girs i ordres de pagament en € a països de la Unió Europea (fins 50.000 €)
 6. Emisió i negociació de xecs nacionals: comissió per ingrés de xecs (mateixa o altra entitat i mateixa o altra plaça) i la seva emissió

I les condicions per a beneficiar-se de la oferta és tenir la nòmina domiciliada en aquest banc, tenir un préstec o crèdit amb finalitat de compra de pis, tenir un pla de pensions, cotitulars on el titular compleixi alguna de les anteriors.

Read the rest of this entry