Firefox a les aules

Firefox a les aules

En un intent de donar a conèixer el Firefox (navegador web lliure i gratuït de la fundació Mozilla) l’he instal·lat a les aules de l’empresa on treballo. Per a que no fos una imposició forçada he mantingut els accessos directes al Internet Exlporer, amb el propòsit que l’usuari pogués escollir.

Avui he comprovat per desgràcia no n’hi ha prou amb instal·lar el programari. S’ha de formar als professors i convence’ls de que el Firefox és superior a Internet Explorer en molts aspectes. Si el professorat no incentiva als alumnes a utilitzar el Firefox aquests continuaran utilitzant el Internet Explorer, pel simple motiu que és el que ja coneixen (i segurament l’únic que coneixen).

Això és aplicable a qualsevol àmbit docent on estigui involucrada la informàtica. El professorat no només és responsable d’impartir un temari, si no que també és responsable d’educar als alumnes per a que siguin bons usuaris d’informàtica (capaços de treure tot el suc a l’eina -l’ordinador- per a aconseguir el seu objectiu, de la manera més eficient i còmode).

Així doncs intentaré preparar un curs de formació interna per al professorat, on defensaré el Firefox envers al IE. No és molt, però per alguna cosa es comença.

5 Responses

 1. Salut!

  Jo estic preparant quelcom similar (un curs de ofimàtica i navegació sobre Linux) per al meu lloc de treball. Si et sembla podem compartir experiències (docents, és clar 😉 )

 2. Es una molt bona iniciativa, tot i que et costarà molt. Jo a petita escala ho he fet a casa, i quan els hi vaig canviar el FireFox pel IE, no els hi va agradar massa… Però quan descobreixen les pestanyes… jijiji….
  Per cert, no sé si hauràs provat la barra d’eines del Firefox que es diu Web Developper. Es perfecte !!!
  Apa siau,

 3. Jo vaig descobrir el Phoenix (aleshores en deien així) a les biblioteques de la UAB. Corren sobre Linux i era l’única aplicació que es podia fer servir.

  Em va agradar, la vaig buscar per Windows, la vaig instal·lar i ara ja fa temps que a casa no es fa servir l’IE.

 4. Bones,

  Jo vaig fer un experiment similar però amb mon pare, ell navega desde el sobretaula de casa meva i un bon dia li vaig treure tots els enllaços de IE i li vaig deixar nomes el Firefox, dient-li que simplement havia canviat l’icona i que el navegador era molt millor ara … després de 3 o 4 dies li vaig explicar tota la història i ara no vol canviar de navegador 🙂 , una satisfacció per a mi, jeje.

 5. En el meu cas em sembla que no queda cap amic que pels meus consells no l’hagi provat.. i el més bo, que cap ha tornat a IE. Genial!