Màrqueting: La primera impressió

Màrqueting: La primera impressió

La primera impressió que dona una empresa és important. De fet és un element que pot ser decisiu alhora d’establir-hi relacions comercials. Donar una mala imatge pot representar perdre un client (si no pregunteu als experts en màrqueting). Aquí va una experiència personal:

Vaig rebre un correu d’una tenda d’informàtica que ofereix servei tècnic, venta de hardware, creació de pàgines web i altres serveis. Com que una de les tasques del meu lloc de treball és estar al dia en aquests temes vaig donar-li una ullada al seu lloc web.

Quina sorpresa quan em trobo amb això. Un web amb un disseny pèssim, mal estructurada, poc usable i tècnicament deficient. Feta amb Dreamweaver i Flash, amb un ús mínim de CSS e inaccessible. En definitiva, una feina d’aficionat.

La imatge que dona la seva web és poc professional. Però per acabar-ho d’espatllar no se’ls va acudir res més que posar les tarifes per descarregar en format Excel. Seria molt millor en PDF i amb una presentació més treballada.

És una llàstima, però per culpa de la primera impressió que m’he emportat mai sabré si aquesta gent treballen bé o no.

3 Responses

  1. ??s cert que la primera impressió compta molt i a vegades pot ésser desiciva. La logica- ja no el marqueting – ens diuen que la imatge que donem és molt important i semblaque una cosa tant elemental s’oblida. En qualsevol cas un que vulgui fer planes web s’hauria de pendre la molèstia de fer la seva minimament bé. Veig que no estic molt inspirat en el comentari però el que volia era donar-te raó perquè llegint el teu post m’ha semblat que en tenies . Salut.

  2. Tota empresa té punts forts i febles. Tot depen de les prioritats, la dedicació i les directives que tingui l’administrador. Normalment el que pasa a tota empresa es que quan es detecta una feblesa no se sap trobar la causa exacta, i per tant el problema es de dificil solució. Però de vegades la causa és la falta de visió empresarial.

    Actualment, en un mon cada vegada més globalitzat, s’ha de donar un servei i una imatge que el client aprecïi i per tant dongui un valor afegit al producte. ?? un procés lent, costos i constant, si falla alguna d’aquestes la imatge empresarial cau en picat i es veu reflectit en una caiguda de les vendes.

    Així que la imatge que dona l’empresa es un factor bàsic en el futur d’aquesta. Per tant, qualsevol tipus de publicitat ha de ser presentable en qualsevol tipus de mitjà. Si s’oblida algun d’aquests la imatge queda perjudicada. Perquè actualment li donen tan poca importancia a les webs d’empresa? Pot ser una font d’ingressos però també és una font de maldecaps. Una solució rapida es utilitzar tècniques de marketing, aprendre del millor i si pot ser competidor, doncs perfecte, sinó pensar en que espera l’usuari o futur comprador de l’empresa i donar-li en els menors passos posibles i que no sigui molest per a la vista.

    Tornem així una altra vegada als conceptes típics d’usabilitat, accessibilitat, disseny dirigit a l’usuari, arquitectura de la informació…